Iratkozz fel hírlevelünkre!
Ebből az akcióból további vásárolható opciók is elérhetőek a MaiKupon-on! A megtekintéshez kattints ide!

Utazzatok filléres árakon és fedezzétek fel a méltán híres Krakkót, Wieliczkai sóbányát és a Sárkányok Birodalmát! 3 vagy 4 nap 2 fő részére reggelivel a Hotel Start**-ban 15.990 Ft-tól a Tiétek lehet, melyből most 2.400 Ft fizetendő.

Akció kép
Az ajánlat beváltható 2018. június 30.-ig!

Közép-Európa egyik kihagyhatatlan és fő látnivalója Krakkó.

Krakkó ma az egyik legszebb város a kontinensen, történelmi központja már 1978-ban felkerült az UNESCO világörökségi listájára.

Macskaköves utcák, fenséges építészeti emlékek, kulturális kincsek, felbecsülhetetlen értékű műalkotások és a legendás sör várja az utazókat a látnivalóira méltán büszke Krakkóban.

Eredeti ár: 36 290 Ft
Kedvezmény: -56 %
Teljes ár: 15 990 Ft
2 400 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Oszd meg másokkal is!

Krakkó fő látnivalóiból egy kis ízelítő:

A Wawel sárkánya vagy lengyelül a Smok Wawelski egy lengyel népi hagyományokból ismert szörny, mely a legenda szerint a Wawel-domb barlangjában, a Visztula folyó mellett, Krakkóban élt. A szörny a város megalapítása előtt pusztította a vidéket.

Wawel-katedrálisban található egy szobor a sárkányról, amely emléket állít Krakus hercegnek, aki megalapította a várost és palotát emelt a sárkány barlangja fölé. A Sárkány-barlang napjainkban kedvelt turistalátványosság.

Wawel Királyi Palota

A dombtetőn ülő, dicsőséget sugárzó Wawel Lengyelország legjelentősebb épületeit foglalja magába. A nemzeti büszkeség, a remény, az önrendelkezés és nem utolsósorban a szenvedélyes hazafiasság szimbóluma, gyakorlatilag a lengyel megfelelője a Buckingham Palota és a Westminster apátság együttesének. A Wawel főként román, reneszánsz és gótikus stílusban épült, koronája Krakkó építészeti értékeinek. 
Lengyelország királyi székhelye volt, belsejében történelmi kincsek gazdag gyűjteményével. A katedrális tartalmazza ezeknek egy jelentős részét, kincstárában láthatók a lengyel koronázási ékszerek. Az udvarok és kertek sétára hívogatnak, ha szép az idő, a Wawel felfedezésének akár egy egész napot is szentelhetünk.

Glowny tér

Nagy tér azóta Krakkó központja, hogy a 13. században kialakították rácsos utcahálózatát. Gyakorlatilag a város minden útja itt fut össze. A tér hatalmas, 200 m2-en terül el, valamennyi európai középkori tér közül a legnagyobb, ugyanakkor vitathatatlanul az egyik legszebb is. Körülötte számos történelmi épület sorakozik, itt tartják a város életében fontos eseményeket, karácsonyi vásárokat, felvonulásokat. A téren áll a Sukiennice, azaz a Posztócsarnok, ami a 14. században épült és tulajdonképpen a világ legelső bevásárlóközpontjaként működött. A mai napig tele van standokkal, ahol csipkét, borostyánt, fából készült árukat és más, turista csalogató holmikat árulnak. Itt látható többek közt a 13. századi, gótikus Városháza-torony, a Szűz Mária bazilika. Összesen mintegy 47 olyan épület áll a tér körül, ami műemléki védettséget élvez.

Wieliczkai sóbánya

A Krakkó közelében található sóbányák fantasztikus példái az emberi akaratnak és törekvésnek. Ez az egyetlen bánya a világon, amit a középkor óta folyamatosan használnak, nem kis részben ennek köszönhető, hogy az UNESCO Világörökségi státusszal ismerte el jelentőségüket. Egy francia utazó, aki a 18. században járt itt, azt írta, a wieliczkai sóbányáknál még az egyiptomi piramisok sem csodálatosabbak. Látogatók millió tanúsítják ezt, akik felfedezték már a földalatti barlangok labirintusszerű járatait, a hatalmas termeket, tavakat, a sóból faragott szobrokat, templomokat. A bányának csak 2006-ban több mint 1 millió látogatója volt, tehát ez Lengyelország egyik vezető turisztikai attrakciója. A becslések szerint 300 km hosszan futnak benne a föld alatti járatok, melyeknek falán a vastag sóréteg nagyjából 20 millió évvel ezelőtt képződött. Koncerteket, rendezvényeket is tartanak a kitűnő akusztikájú termekben. A bányászati múzeum megtekintésével együtt a bányákra nagyjából 2-3 órát lehet szánni.

A Hotel Start ajánlata:

  • 2 éjszaka vagy 3 éjszaka 2 fő részére egyszerűen berendezett szobában 8 az általad választott opcióban )
  • svédasztalos reggeli
  • ingyenes parkolási lehetőség
  • ingyenes wifi
  • poggyászmegőrzés
  • 3 éves korig 1 gyermek szállása ingyenes
  • saját fürdőszoba zuhanyzóval
  • pótágyazási lehetőség felárral

A Hotel a városközpontjától alig 10 perces villamos útra található. A recepció segítőkész személyzete a nap 24 órájában rendelkezésre áll, valamint városnéző túrák megszervezésében is segítséget nyújt, illetve várostérképeket is biztosít. A Hotel mellett Tesco is található.

Az utazás egyénileg történik.

Kérdéseid magyarul a dora@maikupon.hu címre is megküldheted.

2 éjszaka foglalása esetén most fizetendő 2.400 Ft, a fennmaradó 43,5 EUR a szállodával rendezendő.

3 éjszaka foglalása esetén most fizetendő 3.600 Ft, a fennmaradó 65 EUR a szállodával rendezendő.

Kérdéseid, időpont érdeklődésedet magyarul a dora@maikupon.hu címre is megküldheted.

Időpont egyeztetés szükséges az alábbi címen, elérhetőségen érvényes kuponkód elküldésével: recepcja@hotelstart.com.pl

(48) 12 269 2210

Háziállat bevihető, felára 5 Eur / nap, mely a helyszínen fizetendő.

Pótágy felár: 17 Eur / éj / fő reggelivel, mely a szállodával rendezendő.

Előleget a szolgáltató is bekérhet!

Csak a Hotel által visszaigazolt foglalás érvényes! Az időpont érdeklődés nem minősül foglalásnak.


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Hotel Start** Krakkó
Weboldal
hotelstart.com.pl
Szolgáltatás helye
Krakko, ul. Kapelanka 60

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!