Iratkozz fel hírlevelünkre!

Tartson velünk egy igazi kulturális és kulináris utazásra az osztrák fővárosba! Utazás 1 fő részére most kedvező áron 8 990 Ft helyett
5 990 Ft-ért! Most fizetendő: 900 Ft! Dátum: 2015. március 21.

Akció kép
Az ajánlat beváltható March 16., 2015-ig!

Bécs az a város, melyet az egész világ ismer, s nevéhez fűződnek olyan különleges értékek, mint a bécsi keringő, a fenséges ínyencségek és természetesen a klasszikus zene kiemelkedő egyéniségei. Meglátogatná a Demel-t, ahonnan Sissi császárné a palotába hozatta kedvenc édességét? Vagy megkóstolná Bécs specialitását, a világszerte híres eredeti Sacher-tortát (csokoládétorta sárgabaracklekvárral), amelyet Franz Sacher kreált 1832-ben? Bécs maga a kulináris Kánaán! Az osztrák fővárosban járva a kulturális emlékek és a modern precizitás tökéletes összhangja vesz körbe minket. Bécset nemcsak adventkor, hanem tavasszal érdemes igazán felkeresni, mert teljesen más színekben pompázik. A várost tavaszi, kellemes időben ismertetjük meg Önökkel városnézés és számos érdekes történet mellett a „Bécs ízei” nevű kirándulásunk kertében.

Value 8 990 Ft
Discount -33 %
Teljes ár: 5 990 Ft
900 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Az utazás során megtekintjük a nevezetességeket. Különlegesség, hogy a bécsi Ring 2015-ben ünnepli átadásának 150. évfordulóját. Az 5,3 km hosszú sugárút mentén, mely a Világörökség része, Bécs gyönyörű, patinás épületei sorakoznak, paloták, hatalmas épületek. Köztük az Operaház, az 1872-73-ban épült Parlament, vagy a szintén a 19. század végén épült Városháza, vagy a Burgtheater.

A körút körbezárja a történelmi városmagot - a Ringen belül van Bécs nevezetességeinek nagy része. Megnézzük többek között a bécsi Rathaus, melynek szépsége már messziről kitűnik. A XIX. század végén felállított épület égbe törő tornyai is éreztetik a gótikus stílus jellegzetességeit. A középső torony, mely 100 méteres magasságba ér fel, csúcsán egy hatalmas szobor a Rathausmann áll.


Meglátogatjuk a Grabent, mely az egyik leghíresebb utca Bécs központjában. A szó árkot jelent, melynek története még a város római megszállására vezethető vissza. A Grabenen eredetileg kézművesek éltek faházikókban, majd piactérré nőtte ki magát, végül a város előkelő helyévé vált.

 

 

 

A sétányon neves boltokban vásárolhatunk, s természetesen bécsi különlegességekkel is találkozhatunk, akár a bécsi porcelán. Történeteket hallhatunk például a Szent István-székesegyházról is, amit a helyiek szeretetük jeléül Steffiek neveznek. Története már a XII. században vette kezdetét, s ma is nagy becsben áll, hisz ez a bécsi katolikus érsek székhelye.

 

 

 

 

Megismerkedhetnek a Hofburggal, a császári palotával, a hatalmas épületkomplexummal, amely közel 800 év alatt épült, és bővült, így számos stílus jegyei megfigyelhetők a különböző épületeken.

A híres épületek, múzeumok mellett érdemes egy kis kitérőt tenni a gasztronómia világába is és elmerülni az ízek kavalkádjában.
Ha gasztronómia, akkor ne feledkezzünk meg a bécsi kávéházakról sem, amik mint a kényelem oázisai terjedtek el a köztudatban. 2011. óta a bécsi kávéházkultúra az UNESCO világörökség része. Bécs szívében a régi, nagy múltú kávéházak, mint a „Central“, a „Griensteidl“ vagy a „Demel“ pedig igazi kávé-, és cukrászati különlegességekkel várja a kávézás szerelmiseit.

Érdemes megízlelni az osztrák kávékülönlegességeket, pl. a Melange-t vagy a Fiaker-t, ami nevét a város híres lovas konflisairól kapta. Ezek az erős hagyományokra visszatekintő cukrászdák kínálják a város leghíresebb tortáit, mint például a Dobos- vagy Sacher-torta, Rehrücken (csokoládéval, mandulával megtűzdelt torta), Esterházy torta. Érdemes egy kávéházban vagy egy hangulatos cukrászdában kipróbálni a Guglhupf-ot (kuglófszerű édes sütemény), vagy a Mohr im Hemd-et (négerfánkot), valamint a Topfenknödel-t (túrógombóc gyümölcsökkel). A hazai édességek kedvelői megtalálhatják a Magyarországon is elterjedt, ám Bécs környékén is népszerű palacsintát, almás rétest vagy linzertortát.

Program: Indulás: 2015. március 21-én (szombaton), 7:00-kor a Hősök teréről (Műcsarnok oldalában lévő parkoló). Egyéb felszállóhelyek: Tatabánya, Győr, Mosonmagyaróvár. Utazás Bécsbe rövid pihenővel. Érkezés a délelőtti órákban, majd közösen megtekintjük a várost, majd szabadprogram. Hazaindulás késő délután, érkezés Budapestre az esti órákban.

Ár tartalmazza: utazást busszal, áfát, csoportvezetőt, közös városnézést

Most fizetendő: 900 Ft, a fennmaradó összeget a szolgáltatónak kell kifizetni!
Fontos: Utazás feltétele, hogy a kupon leütése után 3 napon belül a regisztráció céljából vegyék fel a kapcsolatot az utazási irodával az alábbi e-mail címen: laspalmerastravel@gmail.com (Szükséges elküldeni: kupon kódok, utasok nevei, lakcím, kapcsolattartási telefonszám)
A vásárló a kupon leütésével egyidejűleg elfogadja a Las Palmeras Travel utazási szabályait, általános szerződési feltételeit: http://www.laspalmeraskft.com/utazas-szabalyai/


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Las Palmeras Travel
Cég
Las Palmeras Travel
Website
laspalmeraskft.com
Phone
(06-70) 701-0900
Address
Ausztria Bécs,

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!