Iratkozz fel hírlevelünkre!

Szerezz életre szóló élményt a Busók földjén! Egynapos kirándulás Mohácsra a látványos busójárás idején 7.990 Ft helyett 5.800 Ft. Most fizetendő 600 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható February 12., 2015-ig!

A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangi időszaknak elmaradhatatlan részei a jelmezes, maszkos felvonulások. Ezek közül hazánkban legismertebb a Mohácsi busójárás, amelyet az UNESCO első magyarországi elemként vett fel az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára.

Tudja honnan ered ez a népszokás, milyen különlegességek rejlenek mögötte? Láttál már igazi fűzfa maszkos busót bütykös harisnyában, bocskorban, kifordított birkaszőrbe burkolózva? Meghallgatnád a kolompokat, tél riogató kiáltásokat, részt vennél a farsangoló forgatagban? Tarts velünk, köszöntsük együtt a tavaszt, vegyünk részt a mohácsiak egyedülálló, téltemető ünnepén!

 

Value 7 990 Ft
Discount -27 %
Teljes ár: 5 800 Ft
600 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Az akciós utazás programja:

Napunk első részében, a busójárás megtekintése előtt virtuális történelmi utazást teszünk a Mohács melletti Sátorhelyen, ahol számítógépes animáció segítségével gondolatban visszarepülünk az 1526-os évbe és megismerhetjük a végzetes mohácsi csata lefolyását, történelmi érdekességeit. A látogató mintha egy régészeti ásatáson venne részt, úgy láthatja a földben rejlő kincseket, fegyvermaradványokat. A legkorszerűbb, interaktív módszerek alkalmazásával ismerhető meg a csatához vezető folyamat, a csata menete és az azt követő tragikus események sora. Az interaktív kiállítás a régészeti leleteket és a magyar, valamint török történelmi forrásokat úgy mutatja be, szemléletessé, átélhető történeti élménnyé váljon a mohácsi csata. A Mohácsi Nemzeti Történelmi Emlékhely kopjafatemetője állít emléket a mintegy 18.000 katonának, akik a Szulejmán szultán által vezetett török csapatok ellen bátran küzdöttek. 

Ezt követően Mohácson, a Busóudvarban tekintjük meg a busó hagyomány legfontosabb kellékeit. Itt külön Hungarikum negyed és folyamatos színpadi programok várják az érdeklődőket. A nap hátra lévő részében ki-ki kedve szerint részt vehet a farsangolásban, fesztiváli hangulatban.

A busójárás a Kóló téren kezdődik. A beöltözött busók, jankelék, maskarák itt gyülekeznek, itt találkoznak a Dunán csónakokkal átkelt busók az ágyús, az ördögkerekes, a szekeres, a kürtös, a teknős és más busó csoportokkal. A régi elöltöltős busóágyú dörejére a különböző csoportok a főutcán át bevonulnak a város főterére, ahol szabad farsangolás kezdődik. Ezt követően a Duna-parton és a környező utcákban iszonyú zajt keltve ünneplik a farsangot. Szürkületkor visszatérnek a főtérre és a meggyújtott óriási máglya körül táncolnak, dévajkodnak az emberekkel. Ezzel ér véget a mohácsi Farsangvasárnap. A máglyagyújtást követően indulunk haza.

Az utazás tartalma:

- autóbuszos utazás

- szervező

- idegenvezető

A belépőjegyek külön fizetendők: - Mohácsi Nemzeti Történelmi Emlékhely: F: 1300 Ft, D/Ny/Ped:  1000 Ft (igazolvánnyal!), - Busó udvar: 800 Ft (A feltüntetett csoportos belépő árak 20 fő résztvevő felett érvényesek.)

Az utazás időpontja 2015. február 14.


 

 

 


A kupon megvásárlása után az utazás megkezdéséhez a  kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség a szervezőnél( Pannonia Program- és Utazási Iroda ) amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie. ( Kupon beváltásának határideje: 2015. február 12.)

A kuponkódot elküldheted az info@pannoniatravel.hu e-mailcímre, vagy hívjd a 30/5926107 telefonszámot hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra között. Személyesen a Kolosy tér 2. I.emelet 11/A(Kolosy téri piac épületében) szám alatti irodánkban lehet beváltani a kuponokat a fenti nyitvatartási időben hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra között.

Most fizetendő 600 Ft, a fennmaradó 5.200 Ft-ot a Pannonia Program- és Utazási Irodában kell.

Indulás a Blaha Lujza térről 6.30 perckor, Budapestre érkezés 21.30 perc körül.


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Website
pannoniatravel.hu
Phone
(06-30) 592-6107
Address
1036 Budapest, Kolosy tér 2. I em.11/A

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!