Iratkozz fel hírlevelünkre!

Szerezz életre szóló élményt a Busók földjén! Buszos kirándulás Mohácsra a látványos busójárás idején, 2018.02.11-én 1 főnek 8.490 Ft helyett 5.990 Ft. Most fizetendő 600 Ft. UNESCO szellemi kulturális örökség és Makovecz emlékek felkeresése.

Akció kép
Az ajánlat beváltható 2018. február 11.-ig!

A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangi időszaknak elmaradhatatlan részei a jelmezes, maszkos felvonulások. Ezek közül hazánkban legismertebb a Mohácsi busójárás, amelyet az UNESCO első magyarországi elemként vett fel az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára.

Tudja honnan ered ez a népszokás, milyen különlegességek rejlenek mögötte? Látott már igazi fűzfa maszkos busót bütykös harisnyában, bocskorban, kifordított birkaszőrbe burkolózva? Meghallgatná a kolompokat, tél riogató kiáltásokat, részt venne a farsangoló forgatagban? Tartson belünk, köszöntsük együtt a tavaszt, vegyünk részt a mohácsiak egyedülálló, téltemető ünnepén!

 

Eredeti ár: 8 490 Ft
Kedvezmény: -29 %
Teljes ár: 5 990 Ft
600 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Oszd meg másokkal is!

Az akciós utazás programja:

Útközben Pakson áthaladva röviden megállunk a Makovecz Imre által tervezett Szentlélek templomnál, amely a 20. század organikus építészetének egyik kiemelkedő alkotása. A neves magyar építész a magyar forma- és hitvilág jelképeit ötvözte a keresztény hagyományokkal. Tovább utazva a délelőtt folyamán, a busójárás megtekintése előtt virtuális történelmi utazást teszünk a Mohács melletti Sátorhelyen, ahol számítógépes animáció segítségével gondolatban visszarepülünk az 1526-os évbe és megismerhetjük a végzetes mohácsi csata lefolyását, történelmi érdekességeit. A látogató mintha egy régészeti ásatáson venne részt, úgy láthatja a földben rejlő kincseket, fegyvermaradványokat. A legkorszerűbb, interaktív módszerek alkalmazásával ismerhető meg a csatához vezető folyamat, a csata menete és az azt követő tragikus események sora. Az interaktív kiállítás a régészeti leleteket és a magyar, valamint török történelmi forrásokat úgy mutatja be, szemléletessé, átélhető történeti élménnyé váljon a mohácsi csata. A Mohácsi Nemzeti Történelmi Emlékhely kopjafatemetője állít emléket a mintegy 18.000 katonának, akik a Szulejmán szultán által vezetett török csapatok ellen bátran küzdöttek. 

Ezt követően Mohácson, a Busóudvarban tekintjük meg a busó hagyomány legfontosabb kellékeit. Itt külön Hungarikum negyed és folyamatos színpadi programok várják az érdeklődőket. A nap hátra lévő részében ki-ki kedve szerint részt vehet a farsangolásban, fesztiváli hangulatban.

A busójárás a Kóló téren kezdődik. A beöltözött busók, jankelék, maskarák itt gyülekeznek, itt találkoznak a Dunán csónakokkal átkelt busók az ágyús, az ördögkerekes, a szekeres, a kürtös, a teknős és más busó csoportokkal. A régi elöltöltős busóágyú dörejére a különböző csoportok a főutcán át bevonulnak a város főterére, ahol szabad farsangolás kezdődik. Ezt követően a Duna-parton és a környező utcákban iszonyú zajt keltve ünneplik a farsangot. Szürkületkor visszatérnek a főtérre és a meggyújtott óriási máglya körül táncolnak, dévajkodnak az emberekkel. Ezzel ér véget a mohácsi Farsangvasárnap. A máglyagyújtást követően indulunk haza.

 

          

Az utazás tartalma:

- autóbuszos utazás

- szervező

- idegenvezető

Kötelezően külön fizetendő:

- ügyfél regisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az utazási irodában fizetendő.

Külön fizetendő belépődíj:

- Mohácsi Nemzeti Történelmi Emlékhely: F: 1.300 Ft, D/Ny/Ped:  1.000 Ft (igazolvánnyal!),
- Szentlélek templom 400 Ft/fő,
- Busó udvar: 800 Ft.
 


 

 

 


Az utazás időpontja 2018. február 11. ( vasárnap).

A kuponkódot elküldheted az info@pannoniatravel.hu e-mailcímre, vagy hívjd a 30/5926107 telefonszámot hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra között. Személyesen a Kolosy tér 2. I.emelet 11/A(Kolosy téri piac épületében) szám alatti irodánkban lehet beváltani a kuponokat a fenti nyitvatartási időben hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra között.

Most fizetendő 600 Ft, a fennmaradó 5.390 Ft-ot a Pannonia Program- és Utazási Irodában kell.

Indulás:

6:00 Hősök tere (Műcsarnok melletti buszparkoló, Dózsa György út 90.)
6:15 Batthyány tér 7. (a villamosmegálló előtt)
6:30 Blaha Lujza tér (Corvin Áruház parkoló)
Találkozó mindkét helyen 15 perccel indulás előtt

Érkezés haza: az esti órákban, 21 óra körül

Utas- és síbiztosítás (baleset-, betegség, poggyász) irodánkban kedvező díj mellett köthető.

Kérjük, hogy a kuponvásárlást követő 48 órán belül történjen meg a bejelentkezésük, ellenkező esetben nem tudjuk garantálni Önöknek a szabad helyeket.

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék e-mailben el részünkre. Több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Pannonia Program- és Utazási Iroda

Iroda cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 2. I. emelet 10/B-11/A (A piac épületében, a Civil Ház mellett található Irodánk akadálymentesen, lifttel is megközelíthető.)
Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között
Telefonszám: +3630/592-6107, +361/341-3682
E-mail cím: info@pannoniatravel.hu
Weboldal címwww.pannoniatravel.hu
http://www.pannoniatravel.hu/kapcsolat.htmlAz ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Weboldal
pannoniatravel.hu
Telefonszám
(06-30) 592-6107
Szolgáltatás helye
1036 Budapest, Kolosy tér 2. I em.11/A

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!