Iratkozz fel hírlevelünkre!

Székelyföld gazdagon, repülős és buszos körutazás szeptemberben. 4 nap, 3 éjszaka 1 főnek szállodában reggelivel, egy alkalommal vacsorával 78.900 Ft helyett 48.900 Ft-ért + repülőjegy. Most fizetendő 6.200 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható September 9., 2020-ig!

Marosvásárhely, Szováta, Parajd, Gyilkos-tó, Békás-szoros, Csíksomlyó, Szent Anna-tó, Gelence, Prázsmár, Brassó, Törcsvár, Segesvár

Ismét Székelyföldre hívogatjuk Önöket, de ezúttal egyedülálló módon repülővel érkezünk Székelyföld fővárosába. Sétát teszünk a fürdővárosban, Szovátán, sóbarlangot látogatunk, sétálunk a Mohos lápnál, a Szent Anna-tó és Gyilkos-tó körül valamint a Békás-szorosban. Betekintést nyerhetünk a Háromszék történelmi helyszíneire. Ellátogatunk Brassóba, Törcsvárra és egy szász erődtemplomba, megemlékezünk a Nyergestetőn, és elcsendesedünk Csíksomlyón.


Value 78 900 Ft
Discount -38 %
Teljes ár: 48 900 Ft
6 200 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Az utazás programja:

1. nap: Délelőtt indulunk menetrend szerinti járatunkkal a Liszt Ferenc repülőtérről, és mintegy órányi repülés után érkezünk meg a Székelyföld fővárosa, Marosvásárhely közeli repülőtérre. Bérelt buszunkkal elsőként Szovátába utazunk. Itt található a világ legnagyobb heliotermikus tava, a Medve-tó, amely az alakja után kapta a nevét. A közös sétánkat követően a parajdi sóbányához vezet utunk, ahol a kései ebédünket is elfogyaszthatjuk. Utunkat folytatva a Keleti-Kárpátokban található Hagymás hegységbe érkezünk, ahol a 200-300 méterrel fölénk magasodó, impozáns függőleges sziklafalakkal szegélyezett Békás-szorost az évmilliók során alakította ki a Békás patak. A szoroson végighaladva káprázatos élményben lehet részünk, ahogy a folyó mentén, lejjebb és lejjebb haladva, a szűkülő szoros eléri a "Pokol kapuja" és a "Pokol tornáca"nevű helyeket.
A sétát követőén a Gyilkos-tó mellett fekvő szállodánkba érkezünk meg, ahol a bejelentkezés után elfogyasztjuk a közös vacsoránkat.

2. nap: A reggeli és a kijelentkezés után elsőként a festői és vadregényes Gyilkos-tó körül teszünk sétát. A tó varázsát a keletkezésekor elárasztott, fenyőcsonkjaival teletűzdelt fenyőerdő, a zöldes árnyalatú víztükör és a fölé magasodó Kis-Cohárd 1344 m magas sziklatömbje adja. A séta során idegenvezetőnk révén a tó legendáját is megismerhetjük.
Spirituális élmény után vágyódva a Szűz Mária-kegyszobrot avagy a Székely Madonnát keressük fel Csíksomlyón. A Napba öltözött Asszony képében megjelenített Mária alakját napsugárkoszorú övezi, lába alatt földgömb és holdsarló, feje körül tizenkét csillagból álló koszorú. Bal karjában az áldást osztó gyermek Jézus látható, jobbjában jogar. A 227 cm magas hársfából készült kegyszobor készítését 1510-1515 közötti évekre teszik, alkotója mindmáig ismeretlen.
Folytatva utunkat útközben röviden megállunk az 1848–49-es szabadságharc egyik utolsó székelyföldi színhelyeként ismert Nyerges-tetőn, hogy a kopjafáknál emlékezzünk meg a szabadságharcról.
Ezután a Hargita és Kovászna megye határán fekvő, legendás hírű Szent Anna-tóhoz és a Mohos-tőzegláphoz érkezünk.  Sétálunk a tó mentén.  Szakavatott helyi vezetőnkkel fapallókon járva fedezzük fel a lápot. Megcsodálhatjuk az élő, a jégkorszakból származó, szigorúan védett növényfajokat.

Kézdivásárhelyen át vezet utunk tovább. Amennyiben a rendelkezésre álló időnk is lehetővé teszi, röviden megállunk a céhek városában, hogy felkeressük a főterét és a Gábor Áronnak állított szobrot.
Ellátogatunk Gelencre, ahol megtekintjük az UNESCO világörökség részét képező Árpád-kori templomot és a Szent László-legenda freskóit. A templom építészeti, művészettörténeti szempontból egyedinek mondható, de a felejthetetlen élményhez a helyi vezetés bája is nagyban hozzájárul.
Alsócsernátonban meglátogatjuk a szigorúan barátságos Haszmann Pali bácsi több mint skanzenjét, az egész Háromszék és Székelyföld értékeinek őrzőjét. Fotószünet erejéig megállunk Eresztevényben, ahol kopjafarengeteget állítottak Gábor Áron emlékére, amely mára a magyarság emlékhelyévé vált. Az ágyúi közül egyetlenegy maradt fenn, mely sok viszontagság után a Székely Nemzeti Múzeum tulajdonában van. Dálnokon, a kaszákkal körbevett templomkertben a Dózsa György vezette felkelésekre emlékezünk. A nap végén érkezünk meg a Sepsiszentgyörgy központjában található szállásunkhoz, ahol a bejelentkezés után hangulatos székely vacsoránkat is elkölthetjük vagy egyénileg is felkereshetjük a helyi éttermek egyikét.

3. nap: A reggelit követően a hotelünk szomszédságában található Székely Nemzeti Múzeumot látogatjuk meg, ahol Gábor Áron ágyúi közül az egyetlen fennmaradt darabot is megtekinthetjük. Ezt követőén egy egész napos fakultatív kirándulásra hívjuk vendégeinket. Első állomásként az erdélyi szász építészet jellegzetes emlékét, az UNESCO Világörökség részét képező prázsmári erődtemplomot keressük fel. 

Továbbutazunk a közeli Brassóba, ahol megtekintjük a híres Fekete Templomot, amely a nevét arról kapta, hogy a város legnagyobb részét elhamvasztó brassói tűzvész gomolygó füstje kormozta feketére falait. Bejárjuk a város csodás főterét, amelynek arculatát a régi városháza uralja. Szabadidőben felvonó segítségével közelíthetjük meg a Cenk-tetőt, vagy kényelmesen megebédelhetünk az egyik étterem hangulatos teraszán. A szabadidő után rövidebb utazás révén érkezünk meg Törcsvárra, ahol a romantikus középkori várat tekinthetjük meg, amely a Drakula-legendáról vált hírhedtté. A programunk végeztével az esti órákban érkezünk vissza már ismerős sepsiszentgyörgyi szállodánkba, ahol közösen is elfogyaszthatjuk ízletes vacsoránkat, vagy egyénileg is beülhetünk a belváros éttermeinek egyikébe.

4. nap: A reggelink után bérelt buszunkkal a marosvásárhelyi repülőtér felé vesszük az irányt. Gyönyörű tájon keresztül érkezünk meg Segesvárra, ahol az UNESCO világörökség részét képező középkori várat és vártornyot tekintjük meg. A Petőfi Sándor tiszteletére állított eredeti szobrot 1916-ban, a román csapatok Erdélybe történő betörése miatt Budapestre  menekítették, majd 1922-ben Kiskunfélegyházán állították fel. Az eredeti szobor helyén 1959- ben állították fel a ma is látható mellszobrot.

A kora délutáni órákban érünk a repülőtérre. Menetrend szerinti járatunkkal, egyórányi repülés után érkezünk meg Budapest, Liszt Ferenc repülőterére.

Az utazás időpontja: 2020. szeptember 9-12. (szerda-szombat)

Most fizetendő 6.200 Ft, a fennmaradó 42.700 Ft + 40.000 Ft/fő repülőjegy az utazási irodában fizetendő.

A részvételi díj tartalmazza:
- légkondicionált autóbuszt a transzfereknél és a teljes út során,
- 1 éjszaka szállást a Gyilkos-tó közelében és 2 éjszaka szállást Sepsiszentgyörgy-központjában, középkategóriás szállodákban, két- vagy háromágyas, fürdőszobás-szobában,
- 3 napi büfé reggelit és 1 vacsorát a gyilkos-tavi szállodában,
- magyar nyelvű csoportkísérést,
- a szervezés díját.

A részvételi díjon felül kötelezően az irodában külön fizetendő díjak:
- repülőjegy, repülőtéri illeték, 1 db a fedélzetre felvihető 40 × 30 × 20 cm (maximum 10 kg súlyú) kis kézipoggyász*: 40.000 Ft/fő
- ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő
- 2 % útlemondási biztosítás,
- egyágyas felár: 35.000 Ft.

Választhatóan az irodában külön fizetendő díjak:

3. napi Prázsmár-Brassó-Törcsvár egész napos buszos kirándulás fakultatív program (kb. 9 óra): 9.900 Ft/fő, amely az irodában előzetesen fizetendő. A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza a közlekedést bérelt busszal, a csoportkísérés és a szervezés díját. Az induláshoz szükséges minimum létszám 20 fő, amely alatt esedékes arányos pótlólagos díj a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő Forintban.
- Fakultatív vacsorák díja: 6.000 Ft/fő/2 nap,
- Az utazás időpontjára érvényes repülős baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 2.700 Ft/fő/4 nap,
- Nagy kézipoggyász és Priority szolgáltatás: 14.000 Ft/fő (oda-vissza útra)**,

 

A helyszínen külön fizetendő választható belépődíjak:
- Kultúrpalota Marosvásárhely - helyi vezetéssel: 20 RON/fő,
- Parajdi sóbánya - helyi vezetéssel: 40 RON/fő,
- Szent Anna-tó, Mohos láp - helyi vezetéssel: 20 RON/fő,
- Gelencei Árpád-kori templom - helyi vezetéssel, 10 RON/fő,
- Alsócsernátoni Haszmann Pál Múzeum - helyi vezetéssel: 10 RON/fő,
- Sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum (Kós Károly) - helyi vezetéssel: 10 RON/fő,
- Prázsmári erődtemplom: 15 RON/fő,
- Brassói Fekete templom: 15 RON/fő,
- Törcsvári kastély: 50 RON/fő
Összesen kb. 230 RON, ami hozzávetőlegesen 16.000 Ft.

A foglalást követően kérjük, hogy telefonon, e-mailben, vagy személyesen adják meg a kuponkódjukat. Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie.

Az utazás szervezője: Pannonia Program- és Utazási Iroda 

Iroda cím: Flórián udvar, 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet
e-mail cím: info@pannoniatravel.hu 
Telefonszám: +3630/592-6107

Utazás: WizzAir közvetlen járataival:
Budapest – Marosvásárhely: 2020. szeptember 9., szerda 10:40 –12:40 (W6 2485)
Marosvásárhely – Budapest: 2020. szeptember 12., szombat 15:10 – 15:10 (W6 2486)

http://pannoniatravel.hu/aszf---utazasi-feltetelek


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Website
pannoniatravel.hu
Phone
(06-30) 592-6107
Address
1033 Budapest, Polgár u. 8-10.

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!