Iratkozz fel hírlevelünkre!

Székelyföld gazdagon a Szent György napok ünnepén! Buszos utazás 1 főnek 5 nap, 4 éjszaka 3*-os szállodában, reggelivel, két este vacsorával 87.990 Ft helyett 68.990 Ft-ért. Most fizetendő 6.900 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható 2018. április 27.-ig!

Székelyföld közepén, a székelyek szent hegyének lábánál, Csíkszeredában és Csíksomlyón gyönyörködünk és ismerkedünk a tájjal, a hagyományokkal, Isten és ember alkotta csodákkal. Kirándulunk a Gyímesekbe, a Gyilkos-tóhoz a Békási-szoroshoz, Udvarhelyszékre és a Sóvidékre.  

Eredeti ár: 87 990 Ft
Kedvezmény: -22 %
Teljes ár: 68 990 Ft
6 900 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Oszd meg másokkal is!

Az utazás programja:

1. nap: Nagyváradon keresztül utazunk a Maros völgyébe, útközben pedig rövid pihenőt tartunk Királyhágón. Ezt követően belépünk Marosszék területére, ahol Székelyföld történetével kezdünk ismerkedni. Megérkezünk Marosvécsre, ahol a Kemény család kastélyát és annak parkját nézzük meg. Lerójuk kegyeletünket a Koós Károly tervei alapján készült „Helikonosok” asztalánál és Vass Albert hamvait tartalmazó emlékkőnél. Továbbutazunk a Maros völgyében, Istenszéke árnyékában. Maroshévízen keresztül érkezünk Gyergyószentmiklósra, ahol rövid városnézésen veszünk részt. Az esti órákban elfoglaljuk szállásunkat a festői környezetben fekvő Gyilkos-tó partján. Az ezer méter magasban lévő szállodában pisztrángos vacsora vár bennünket.

2. nap: Reggelit követően sétát teszünk a Gyilkos-tó partján, utána három-négy óra szabadprogram áll rendelkezésünkre: csónakázás a tavon, Kis Cohárd tetejére túrázási lehetőség. A szabad délelőtt után indulunk a közeli Békási-szorosba, ahol másfél órás sétával fedezzük fel ezt a természeti mesebeli világot. A délutáni órákban indulunk Csíkszeredára, illetve Csíksomlyóra. Útközben Csíkszentdomokoson Márton Áron püspökre emlékezünk, és a Maros menti fenyves erdő aljában Marosfőn, a Maros forrását fedezzük fel. A Csíkszeredai szállásunk elfoglalása után választhatunk fakultatív vacsorát a szállodában, vagy az esti fakultatív kirándulás során Csángó mulató és vacsora programon vehetünk részt a festői Gyimesben. Itt megismerkedünk a hagyományos népi konyhával, tánccal, népviselettel, illetve a moldvai csángók dalaiból, szokásairól is halhatunk Nyisztor Ilona Magyar Örökség Díjas pusztinai népdalénekestől. Késő esti érkezés a szállodába.

3. nap: Reggeli után megcsodáljuk Csíkszereda főterén a több száz népviseletbe öltözött fiatal felvonulását a városon keresztül Csíksomlyóra. A helyiekkel és a részt vevőkkel közösen ünnepi Szentmisén vehetünk részt, vagy a rendezvény programjaiból válogathatunk. Az egésznapos kirakodó vásárban, népviseleti bemutatóval egybekötött táncmulatság vár minket. A rendezvény Csíksomlyón, Csíkszeredán és a Somlyónyeregben kerül megrendezésre. A híres Csíksomlyói Búcsú helyszínén megtekinthető a barokk kegytemplom és a világ legnagyobb fából készült Mária-szobra. Vacsora lehetőség egyénileg a városban, a rendezvényen. 

4. nap: Csíkszeredáról elindulva a székelyek szent hegyén át, Hargitán, Ábel rengetegén keresztül érkezünk Székelyudvarhelyre, ahol városnézéssel kezdünk. Tovább utazva Szejkefürdőn megkóstoljuk a petróleum-forrás vízét, meglátogatjuk a Borvíz Múzeumot és felsétálunk Orbán Balázs sírjához. Farkaslakán Tamási Áron síremlékét keressük fel, Korondon pedig ellessük a fazekasmester titkait, áfonyát kóstolva. A közeli Parajdon meglátogatjuk a híres sóbányát, Szovátán sétálunk a Medve-tó partján. Délután érkezünk Marosvásárhelyre, ahol Székelyföld történelmi, építészeti, kulturális ismereteinket bővíthetjük ki városnézésünk során.  Megtekintjük a Kulturpalotát, Teleki-Tékát, Bolyai -szobrot, a város főterét. A nap végén elfoglaljuk szállásunkat és vacsorázunk. A szálloda közelsége lehetővé teszi az esti egyéni városi sétát és szabadprogramot.

 

 

5. nap: A reggelit követően szabadprogram Marosvásárhelyen, utána elindulunk hazafelé.

Útközben megállunk Körösfőn, ahol elkölthetjük a megmaradt Lejeinket. Továbbindulva Királyhágón szabadidőnkben ebédelhetünk, Nagyváradon pedig rövid városnézést tartunk. Haza érkezés a késő esti órákban.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.

A részvételi díj tartalmazza:

- az utazást felsőkategóriás autóbusszal,

- belvárosi szállásokat marosvásárhelyi és sepsiszentgyörgyi háromcsillagos szállodákban,

- a marosvásárhelyi félpanziós és sepsiszentgyörgyi svédasztalos reggelis ellátást,

- a magyar nyelvű idegenvezetést és városnézést csoportkíséréssel,

- a szervezés díját.

Az utazás időpontja: 2018. április 27-május 1. (péntektől keddig)

Most fizetendő 6.700 Ft, a fennmaradó 60.290 Ft-ot az utazást szervező  Pannonia Program- és Utazási Iroda-ban kell fizetni.

Kötelezően külön fizetendő:

  • ügyfél regisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az új utasok által az utazási irodában fizetendő.
  • egyágyas felár 17.990 Ft.

Külön fizetendő:
- A fakultatív háromfogásos vacsora (leves, főétel, desszert) díja 3 napra a
sepsiszentgyörgyi hotelben: 100 RON, amely a helyszínen az idegenvezetőnek
fizetendő. Előzetesen jelentkezés alapján történik a vacsora megrendelése.
Külön fizetendő belépődíjak:
- Kultúrpalota Marosvásárhely: 20 Ron,
- Fehéregyházi Petőfi Sándor Múzeum: 8 Ron,
- Kisbacon, Benedek Elek háza: 8 Ron,
- Sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum (Kós Károly): 10 Ron,
- Zágon Mikes Kelemen és Kiss Manyi emlékszobák: 8 Ron,
- Csomakőrös Kőrösi Csoma Sándor emlékszoba és templom: 5 Ron,
- Gelencei Árpád-kori templom, 5 Ron adomány
- Kézdiváráshelyi Babamúzeum: 8 Ron,
- Alsócsernát Haszmann Pál Múzeum: 10 Ron,
- Szent Anna-tó, Mohos láp: 10 Ron,
- Törcsvári kastély: 45 Ron,
- Brassói Fekete templom: 12 Ron.
A belépődíjak várható összege 150 Ron, amely a foglalási és parkolási díjakat is tartalmazzák.
A díjak időközben változhatnak, amelyek összegét az idegenvezető szedi össze a buszon..

Indulás:  5:15 Batthyány tér 7. (a villamosmegállónál)

              5:45 Blaha Lujza tér (Corvin Áruház parkoló)

Vidéki felszállási lehetőségek:

  • Kecskemét belvárosában

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás irodánkban kedvező áron köthető.

Vevőtájékoztató: 

Kérjük, hogy a kuponvásárlást követő 48 órán belül történjen meg a bejelentkezésük, ellenkező esetben nem tudjuk garantálni Önöknek a szabad helyeket.

Az utazás megkezdéséhez kuponkódok beváltására, a regisztrációs díj irodának személyesen, vagy átutalással történő megfizetésére és az utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék e-mailben el részünkre. Több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye. 
Útjainkról a +3630/592-6107 és a +361/341-3682 telefonszámokon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben. 

A Pannonia Program- és Utazási Iroda (MKEH engedély szám: U001537)

 Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Weboldal
pannoniatravel.hu
Telefonszám
(06-30) 592-6107
Szolgáltatás helye
1036 Budapest, Kolosy tér 2. I em.11/A

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!