Iratkozz fel hírlevelünkre!

Stájerország egyik legnépszerűbb úti célja a vadregényes Medve-szurdok. Egynapos buszos utazás 1 főnek 24.990 Ft helyett 17.790 Ft-ért. Most fizetendő 2.650 Ft. Több időpont közül választhatsz.

Akció kép
Az ajánlat beváltható October 23., 2024-ig!

Stájerország egyik legnépszerűbb úti célja, a Graztól északra fekvő hegyekben található vadregényes Medve-szurdok (Bärenschützklamm), zúgó vízeséseivel, gigantikus sziklafalaival, látványos vonalvezetésű, biztonságosan kiépített falétráival, hídjaival. A kanyon végigjárása nem tartozik a könnyű túrák közé, de a fárasztó kapaszkodó, a létrák végtelen sorának meghódítása maradandó
élményt nyújt.
A túra időtartama: kb. 4-5 óra (pihenők nélkül oda-vissza).
A túra hossza: kb 10 km

 

A túra leírása:

A túra első része széles út, néhol igen meredek kaptató a szurdok bejáratáig. A kanyonban szinte végig biztosított, jól kiépített útvonal rengeteg létrával, híddal, jelentős szintkülönbséggel, biztos járás, szédülésmentesség elengedhetetlen. Nagyobb (12 év feletti) gyerekekkel bejárható. Kellő mennyiségű folyadékot vigyünk magunkkal, túrabakancs nélkülözhetetlen! Váltó ruha és esőköpeny ajánlott, mert a szurdokban nincs hová bújni az eső elöl.
Szintkülönbség: kb. 800 m fel, ugyanannyi le.

A Medve-szurdok (Bärenschützklamm) egy kihívásokkal teli, vadregényes vidék, ami egy tökéletes hétvégi túrát ígér. Akik szeretik a természetet, a tavakat és a vízeséseket, azoknak az alig pár órára található félnapos túra biztosan tetszeni fog. Az utazást követően egy közepesen meredek úton sétálva közelítjük meg a szurdok bejáratát, ahol a belépők megvásárlása után elindulunk, hogy a 2900 lépcsőfokot, 170 pallót és létrát “meghódítsuk”. Ezek a döbbenetes számok nem jelentenek leküzdhetetlen akadályokat, közel 2 óra alatt szép, kényelmes tempóban feljuthatunk Ausztria egyik legszebb szurdokának a tetejére. A túra alatt végig meseszép vízesésekben, zúgókban és sziklafalakban gyönyörködhetünk. A Medve- szurdok az egyik leghosszabb vízeséses szurdok Európában.

A szurdokból kijőve a „Zum Guten Hirten” menedékházban megkóstolhatjuk a híres osztrák specialitásokat (levesek, almás pite) vagy ihatunk egy jóféle osztrák sört. Miután megpihentük tovább folytatjuk az utunkat. A kényelmes, folyamatosan lejtő széles kocsiúton indulunk el. Innen, sziklás talajú, de jól járható ösvényen igyekszünk lefelé. A Hüttétől kb. 1-1,5 óra gyaloglással érkezünk meg arra a pontra, ahol az autóbusz várja a megfáradt turistákat. 

Belépő: kb. 10,- €. (az ár, tájékoztató jellegű, változhat)


Visszaindulás 16-17 óra között. 

Egyéb költségek:

- Belépő: 10 €

- BBP + Stornó biztosítás: 990,- Ft/fő

- Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

 

 

 

Az utazás  időpontjai 2024. augusztus 10., szeptember 21., október 23.

Most fizetendő 2.650 Ft, a fennmaradó 15.140 Ft-ot az utazást szervező irodának kell fizetni.

E-mailben, vagy személyesen jelentkezz a szervező irodánál és add meg az utazók neveit, lakcímed és telefonszámod, valamint kuponkódokat.Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie.

Találkozás: 5:15 órától a Népliget, Planetárium mellett
Indulás: 5:30 órakor

Elérhetőség: Neoline Utazási Iroda, 1075 Bp. Síp utca 4. Telefonszám : 317-1056, 317-1256, email cím: kalandozas@t-online.hu

Egyéb költségek:

- Belépő: 10 €

-  BBP + Stornó biztosítás: 990,- Ft/fő

- Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Neoline Utazási Iroda
Cég
Neoline Kereskedelmi és Szállítási Kft.
Website
kalandozastravel.hu
Phone
(06-1) 317-1256
Address
1075 Budapest, Síp utca 4.

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!