Iratkozz fel hírlevelünkre!

Stájerország egyik legnépszerűbb úti célja a vadregényes Medve-szurdok. Egynapos buszos utazás 1 főnek 15.990 Ft helyett 9.990 Ft. Több időpont közül tudsz választani!

Akció kép
Az ajánlat beváltható 2018. október 27.-ig!

Stájerország egyik legnépszerűbb úti célja, a Graztól északra fekvő hegyekben található vadregényes Medve-szurdok (Bärenschützklamm), zúgó vízeséseivel, gigantikus sziklafalaival, látványos vonalvezetésű, biztonságosan kiépített falétráival, hídjaival. A kanyon végigjárása nem tartozik a könnyű túrák közé, de a fárasztó kapaszkodó, a létrák végtelen sorának meghódítása maradandó élményt nyújt.

Eredeti ár: 15 990 Ft
Kedvezmény: -38 %
Megtakarítás: 6 000 Ft
9 990 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Oszd meg másokkal is!

A túra leírása:
A parkolóból (492 m) indulva elmegyünk a Grassauer vendéglő mellett és a széles, enyhén emelkedő úton két perc múlva már meg is pillantjuk az első, romantikus vízesést, átkelünk a hídon, pár méter után egy még nagyobb zuhatagot csodálhatunk meg, majd utunk folyamatosan, elég megerőltetően kapaszkodik a patak szűkülő völgyében. Időnként rálátunk a kanyont övező gigantikus sziklafalakra a piros-fehér- piros jelzésű 745. sz. turistaútról, mely jórészt magasan a zuhogó patak medre felett kúszik egyre feljebb. Félúton egy jéghideg vizű kútból frissülhetünk fel, készleteinket itt mindenképpen töltsük fel, erre később már nem lesz lehetőségünk.
A parkolótól egy jó háromnegyed órás, izzasztó emelkedővel érünk ki a szurdok bejáratához, a kis kasszaépületként funkcionáló Hans-Kerl- Hüttéhez. Miután befizettük a belépődíjat, belépünk a  Medve- szurdok csodavilágába. Átkelünk egy fahídon, majd 10 perc sziklás úton történő kapaszkodás után elérjük az első, komolyabb  fahíd - létra együttest, mely közvetlenül a patakmeder feletti sziklafalba építve kínál fantasztikus élményt a túrázóknak.


A bejárati épülettől a szurdok felső végéig 350 méter szintkülönbséget hidal át az 1400 méter hosszú útvonal, 55 létra és 115 híd segítségével. A fából készült híd- és létrafokok számozva vannak, több mint  2900 fokon kelünk át, míg felérünk a Medve-szurdokon. Korlát, kapaszkodó mindenhol van, abszolút biztonságos az út, de tériszonyosoknak nem ajánlott, néhol szédítő mélység felett kelünk át, lábunk alatt vízesések, gigantikus sziklákon megtörő, haragosan lezúduló, hangosan robajló patak. Az egyik lélegzetelállító rész egy függőlegesen lezúduló zuhatag mellett visz, a fahidak szorosan az áthajló sziklafalhoz szorulva emelkednek fel a vízesés tetejére, túrázó sorstársaink egészen aprónak tűnnek a sziklafal szédítő tetejéről nézve. Több, lenyűgözően látványos szakasz után egy erdészházikónál kissé kitágul a szurdok, lenyugszik a patak. Rövidesen újból összeszűkül a völgy, de itt már kevesebb a létra, majd átkelünk a szurdok utolsó hídján, és fárasztó létrázással kapaszkodunk ki a szurdok sziklafalai közül. Fenyőerdőben gyalogolva végül egy tisztáson bukkanunk ki, ahol hívogatóan vár a Gasthaus zum Guten Hirten (1209 m).  A barátságos kis hütte az elcsigázott szurdokvándorok kötelező jellegű megállója és pihenőhelye. A vendéglő előtti útelágazásnál 746 sz. jelzett turistaúton kezdjük meg ereszkedésünket vissza a völgybe. A kényelmes, folyamatosan lejtő széles kocsiútról rövidesen letérünk egy, néhol sziklás talajú, de jól járható ösvényre, hangulatos fenyvesben szerpentinezünk le a Schwaigeralm havasi legelőire. Egy táblával is jelzett elágazásnál balra térünk a 2. sz. turistaútra, és a széles, kényelmes erdészeti úton, baloldalt gigászi sziklák mellett ereszkedünk vissza a szurdok alsó bejáratánál lévő kasszaépülethez. Innen a már ismert úton 40 perc alatt jutunk kiindulási pontunkhoz.

Visszaindulás 17 óra körül.

Egyéb költségek:

- Belépő: 4 €

- Biztosítás: 590,- Ft/fő

- Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

- Adminisztrációs díj: 1.500,- Ft/fő (irodában kötelezően fizetendő)


Az utazás választható időpontjai: 2018. július 14., szeptember 8., október 27.

FONTOS! A kupon vásárlását követően kérjük, hogy e-mailben, vagy személyesen jelentkezz a szervező irodánál és add meg az utazók neveit, lakcímed és telefonszámod, valamint kuponkódokat.Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie.

Elérhetőség: Neoline Utazási Iroda, 1075 Bp. Síp utca 4. Telefonszám : 317-1056, 317-1256, email cím: kalandozas@t-online.hu

Egyéb költségek:

- Belépő: 4 €

- Biztosítás: 590,- Ft/fő

- Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

- Adminisztrációs díj: 1.500,- Ft/fő (irodában kötelezően fizetendő)


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Neoline Kft.
Cég
Neoline Kft.
Weboldal
kalandozastravel.hu
Telefonszám
(06-1) 317-1256
Szolgáltatás helye
1075 Budapest, Síp utca 4.

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!