Iratkozz fel hírlevelünkre!

Slunj és a Plitvicei - tavak Nemzeti Park vízesései és Károlyváros felkeresése. Kétnapos buszos utazás 1 főnek félpanziós ellátással 39.900 Ft helyett 29.900 Ft-ért. Most fizetendő 3.800 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható October 5., 2019-ig!

Ezúttal a horvátországi vízesésekhez csalogatjuk a természet és a mozgás szerelmeseit, ahol a közkedvelt Winnetou filmek forgatási helyszíneit is megtaláljuk. Utunk során igyekszünk a vízesések és környezetének minden szépséget, érdekességét, értékét bemutatni. A természetjárás mellett egy rövid időre megállunk a vizek városaként is nevezett Károlyvárosban, melyet talán méltatlanul kikerülnek a tenger felé igyekvő turisták.

Value 39 900 Ft
Discount -25 %
Teljes ár: 29 900 Ft
3 800 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Az utazás programja:

A kora reggeli indulásunkat követően egyenesen a horvátországi Károlyvárosba (horvátul Karlovac) utazunk, ahol a Kupa, a Korana és a Mrenica folyók összefolyása van, és a Dinári- hegység a Pannon-síksággal találkozik. Nevét II. Károly főhercegről, Steimark, Karintia és Krajna uráról kapta, aki 1579-ben alapította a vizek városaként is nevezett települést. A vízparti város festői utcáival és épületeivel sok szép látnivalót tartogat az ide látogató vendégek számára. A város alaprajza egy hatágú csillagot formáz. Rövid sétánk során érintjük a barokk Jellasics teret, melyet egykori nemesi paloták, kézművesek és kereskedők házai vesznek körbe. Itt áll a 16. században épült korabarokk Szentháromság plébániatemplom, és a városi folyók allegorikus ábrázolásával díszített szökőkút. A város egyik jellegzetes kis épülete a Katzler Pavilon, amit az 1891-es zágrábi kiállításra építettek. A Kupa folyó mellett magasodik Dobóc középkori vára, mely a 13. században épült. Ez a gótikus elemekkel díszített reneszánsz vár a középkori horvát építészet egyik legszebb példája, a Frangepán és a Zrínyi család tulajdonában is volt egykoron. Itt érdemes beülni egy sörözőbe, és megkóstolni a helyben készült Karlovacko sört. Zökkenőmentes határátkelés esetén az ebédünk egyéni elfogyasztására is juthat idő.
Következő megálló a Károlyvárostól 50 kilométerre lévő Szluin (horvátul: Slunj) település lesz, amely a Slunjčica és a Korana folyók csatlakozásánál fekszik és egy vendégszerető, csodaszép település, magyar gyökerekkel. Az egykori Frangepán vár, a mai napig fellelhető a folyó feletti dombon. Gyönyörködhetünk a városka Rastoke részén található kisebb- nagyobb vízeséseiben. A mesebeli látványt 22 vízimalom színesíti, a vízesések fölé kinyúló erkélyeivel. A fából készült malmok akár több száz évesek is lehetnek. A malmok és házak körül gondosan ápolt kertek húzódnak. A mesekönyvbe illő táj kiváló fotótéma. Az egykori Winnetou filmekben szereplő indián falu és kocsma forgatási helyszíne is a slunj-i vízeséseknél volt. Minden évszakban érdemes ide ellátogatni. Tavasszal éled újra a természet, nyáron itt nincs olyan forróság, mint a tenger mellett, ősszel pedig az avarszőnyegen sétálva gyűjthetjük össze a természet nyújtotta kincseket, és akár mókusokkal vagy szarvasokkal is találkozhatunk. Késő délután továbbutazunk szálláshelyünkre, ahol közös vacsoránkat is elfogyasztjuk.

2.nap:
Reggelit követően a szálláshelyünktől a nem egészen 20 km-re lévő Plitvicei-tavakhoz utazunk, mely Európa egyik legszebb természeti látványossága, egy völgyben terül el, erdős hegyek veszik körül. A Plitvicei-tavak Nemzeti Park 1979. óta UNESCO Világörökség. Itt kezdetét veszi kirándulásunk a tavak, vízesések, csobogók varázslatos világában. A Park tizenhat nagyobb és két kisebb lépcsőzetesen elhelyezkedő tavát kilencvenkét vízesés köti össze, területe közel 300 km². Páratlan a szépsége, növény- és állatvilágának gazdagsága. Területén több védett állatfaj él: medve, farkas, vidra, erdei fülesbagoly. Bármilyen évszakot is választunk a kiránduláshoz, mindenképpen különleges élményben lesz részünk. Tavaszi olvadáskor megduzzad a patakok vize, nyáron zöldell a táj, míg ősszel az ezerszínű természet tárul elénk. Az útvonalak biztonságosan használhatók, idősebbeknek, és gyerekkel érkezőknek is. Ha elfáradnánk, bárhol megpihenhetünk. A Nagy réten található grill teraszon ebédelhetünk is. A több órás program alatt bejárjuk a park leglátványosabb részeit, és pallókon járva, elektromos hajóra szállva, vagy elektromos kisbusszal haladva felfedezzük az édesvízi mészkő által alkotott teraszokat. A Winnetou filmek jeleneteinek nagy részét itt
forgatták.
A programot követően kora délután Budapest felé vesszük utunkat, ahova késő este érkezünk meg.
Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbuszos utazást felső kategóriás autóbusszal,
- a háromcsillagos szállást,
- félpanziós ellátást,
- a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
- a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő:
- ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő,
- 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,
- egyágyas felár: 6.900 Ft,
- Úthasználati díj, parkolási díj, idegenforgalmi adó: 50 HRK/fő, amely a buszon az
idegenvezetőnek fizetendő.

Külön fizetendő belépődíj:

- Plitvice Nemzeti Park: Júniusi időpontban: 250 HRK/fő, Tanuló 18-26 év között: 160 HRK/fő (diák igazolvány bemutatását kérik!), 7-18 év között: 120 HRK/fő, 7 éves korig ingyenes.
Októberi időpontban: 100 HRK/fő, Tanuló 18-26 év között: 75 HRK/fő (diák igazolvány bemutatását kérik!), 7-18 év között: 50 HRK/fő, 7 éves korig ingyenes
A megadott belépődíjak a foglalási és parkolási díjakat is tartalmazzák. A díjak a buszon az idegenvezetőnek Kunában fizetendők, amelyek időközben változhatnak.

Az utazás időpontja  2019. június 8-9. (Pünkösdi hétvége: szombat – vasárnap) vagy 2019. október 5-6. (szombat – vasárnap)

Most fizetendő 3.800 Ft a fennmaradó 26.100 Ft-ot az Utazási Iroda-ban kell fizetni.

Az akciós kupon megvásárlása után a kuponkód bediktálásával 48 órán belül jelentkezni kell az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál az info@pannoniatravel.hu e-mailcímen, vagy a 30/592-6107 telefonszámon hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra között, vagy személyesen 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em. (Flórián Udvar)

Kötelezően külön fizetendő:

- ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő, amely az utazási irodában fizetendő,

-  1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,

- egyágyas felár: 6.900 Ft.

- Úthasználati díj, parkolási díj, idegenforgalmi adó: 50 HRK/fő, amely a buszon az
idegenvezetőnek fizetendő.

Külön fizetendő belépődíj:

- Plitvice Nemzeti Park: Júniusi időpontban: 250 HRK/fő, Tanuló 18-26 év között: 160 HRK/fő (diák igazolvány bemutatását kérik!), 7-18 év között: 120 HRK/fő, 7 éves korig ingyenes.
Októberi időpontban: 100 HRK/fő, Tanuló 18-26 év között: 75 HRK/fő (diák igazolvány bemutatását kérik!), 7-18 év között: 50 HRK/fő, 7 éves korig ingyenes
A megadott belépődíjak a foglalási és parkolási díjakat is tartalmazzák. A díjak a buszon az idegenvezetőnek Kunában fizetendők, amelyek időközben változhatnak.

Indulás:

6:00 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)
6:15 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl
Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.

Vidéki felszállási lehetőségek:

Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km
Székesfehérvár, Albapark pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km
Siófok, Sóstói pihenőhely, M7 autópálya MOL benzinkút, 94 km
Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Marché Bistro, 138 km
Nagykanizsa, M.Petrol benzinkút régi 7-es út és 74-es út kereszteződése (körforgalom) Vásárhelyi út 1.

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Website
pannoniatravel.hu
Phone
(06-30) 592-6107
Address
1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em.

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!