Iratkozz fel hírlevelünkre!

Siklós – Villány, a vörösbor ünnepe. Az októberi buszos kirándulás 1 főnek 11.990 Ft helyett 8.490 Ft, most fizetendő 1.270 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható October 3., 2021-ig!

Magyarország leg délibb fekvésű borvidékét, a Villányi-hegység domboldalait több mint 2000 hektár szőlőültetvény borítja. A híres-nevezetes szőlőtermő tájai közül elsőként itt jött létre az a történelmi borút, ami 25 km hosszúságban, nyolc településen kanyarodva ismerteti meg az érdeklődőket a táj páratlanul értékes látnivalóival. Villány tüzes vörösborairól és modern technológiájáról híres, míg Siklós kissé háttérbe szorult fehérboraival vált ismertté.

Az utazás programja:

Siklósra látogatunk először, ahol megismerkedünk a történelmi nevezetességű várral és a város látnivalóival – többek között – az Europa Nostra díjjal kitüntetett Malkocs-bej dzsámival. A várlátogatás során a későgótika bravúros építészeti elemeit is megcsodálhatjuk, melyen a 15. századi építkezés fennmaradt elemei. Az állandó kiállítások között megtaláljuk az egykori börtöncellákat és kínzókamrát, de egy bormúzeumot és vinotékát is. Látványos a reneszánsz bútorkiállítás, és a középkori fegyvergyűjtemény is. Természetesen a vár történetét bemutató kiállítás is várja a látogatókat. Láthatjuk a várkápolnát, valamint a rózsák kertjét is.

A tartalmas program után a közeli Máriagyűdre látogatunk. Máriagyűd a Dél-Dunántúl legismertebb katolikus zarándokhelye, története a XII. századig nyúlik vissza. Fénykorát a XVIII. Században élte, amikor az ellenreformáció idején feléledt Mária-kultusz baranyai központjává vált. A csodaszépen felújított, kéttornyú, barokk stílusú templom és környezete a Villányi-hegység és a híres borvidék kihagyhatatlan látnivalója. Egy különleges építménynél teszünk egy rövid kitérőt. Beremenden a Megbékélés kápolnája nem csak építészetileg különleges, az un. organikus építészet egyik szép emléke, de létrejöttének története is az.

Miután megismerkedtünk egyik legkülönlegesebb templomunkkal Villányba igyekszünk, ahol október első hétvégéjén tartják a vörösbor ünnepét. Nem véletlen szokták a települést a bor városaként is emlegetni. Villányban 200 család foglalkozik valamilyen formában borértékesítéssel illetve vendéglátással. Magyarország csúcs vörösborai ezen a dél- baranyai, kis borvidéken születnek, köszönhetően annak is, hogy egyedülálló természetföldrajzi adottságai vannak a szőlőtermesztéshez. Villány főutcájára néz a két sorban elhelyezkedő impozáns pincesor, mely messze földön híres látnivalója. Ilyenkor különösen élénk itt az élet. Új borok, gasztronómiai, kulináris élvezetek, szakmai programok, kézműves vásár várja többek között az ide érkezőket.

Várható visszaérkezés Budapestre 21 óra körül.

Belépő: kb. 3.000,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

Az utazás időpontja 2021. október 03. (vasárnap)

Most fizetendő 1.270 Ft, a fennmaradó 7.220 Ft-ot az utazást szervező Neoline Utazási irodának kell fizetni.

FONTOS! A kupon vásárlását követően kérjük, hogy e-mailben, vagy személyesen jelentkezz a szervező irodánál és add meg az utazók neveit, lakcímed és telefonszámod, valamint kuponkódokat.Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie.

Elérhetőség: Neoline Utazási Iroda, 1075 Bp. Síp utca 4. Telefonszám : 317-1056, 317-1256, email cím: kalandozas@t-online.hu

Találkozás: 6.00 órakor a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe)
Indulás: 6.30 órakorAz ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Neoline Utazási Iroda
Cég
Neoline Kereskedelmi és Szállítási Kft.
Website
kalandozastravel.hu
Phone
(06-1) 317-1256
Address
1075 Budapest, Síp utca 4.

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!