Iratkozz fel hírlevelünkre!

Savaria történelmi karnevál 2018, kelta és római kultúrák nyomában. Egynapos buszos kirándulás augusztusban, 1 főnek 10.490 Ft helyett 7.990 Ft-ért. Most fizetendő 800 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható 2018. augusztus 25.-ig!

Kirándulásunk során ellátogatunk Alsó-Ausztria határában fekvő Feketevár településre, ahol a kelták ősi kultúráját ismerhetjük meg, majd a nap további részében a római kultúra nyomában egy történelmi karnevál részesei lehetünk Szombathelyen.

Eredeti ár: 10 490 Ft
Kedvezmény: -24 %
Teljes ár: 7 990 Ft
800 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Oszd meg másokkal is!

Az utazás programja:

Reggeli indulásunkat követően Győr – Sopron érintésével érkezünk Burgenland és Alsó- Ausztria határán fekvő Feketevár (Schwarzenbach) városba. A kelták városának is nevezik, mivel a Kr. előtti 2. évszázadban kelták lakták a vidéket, melyet később a rómaiak felszámoltak. Felkeressük a Szabadtéri Néprajzi Múzeumot, ahol a település kelta magaslati erődjének a másolatát láthatjuk, illetve húsz házalapot tártak fel és kilenc házat rekonstruáltak. A házak felépítésekor eredeti kelta vasszerszámok és kovácsoltvas másolatait használták. A kiállítás betekintést nyújt a kelták mindennapi életébe, kultúrájába.
Visszatérünk hazánk területére és a rómaiak által a Kr. u. 43-ban alapított egykori Savariaban, az egyik legrégebbi városunkban, Szombathelyen állunk meg. Városnéző sétánk során megtekintjük a Püspöki Székesegyházat, majd átmegyünk a Járdányi Paulovics István Romkertbe. Itt található a rómaiak idejében épített császári fogadásra alkalmas palota romjai korabeli mozaikkal, a hajdani Mercurius szentély alapjai és a híres borostyánkőút egy része. Átsétálunk az Iseumhoz, mely a város legismertebb ókori építészeti emléke. Végül felkeressük a Szent Márton templomot, az egykori Tours-i püspök szülőhelyét.


A nap hátralévő részében elvegyülhetünk Közép-Európa legnagyobb historikus alapokra épülő fesztiváljának, a XIX. Savaria Történelmi Karnevál kavalkádjában. Európa legjobb fesztiváljai között szerepel ez a rendezvény, amely 2017-ben Minősített Európai Fesztivál díjat kapott az Európai Fesztiválok Szövetségétől. Történelmi időutazás, izgalmas és maradandó élményeket nyújtó karneválozás, játék, szórakozás és kaland. Mindez együtt várja a zene, a színház, a gasztronómia és az igényes szórakozás szerelmeseit. Kilenc főhelyszínen – többek között: Történelmi témapark, Művészetek utcája, Civil korzó, Kalandvár – és 18 kísérő helyszínen zajlanak az események, melyre közel 140 ezer látogatót várnak. Csak néhány címszóban a karneválról: ókori és középkori hangulat, vásári csetepaté, nagy gladiátor játékok, honfoglaló magyarok harcmodora, lovas íjász bemutató.
Este 19:00 órakor kezdődik a karnevál legszínpompásabb eseménye, a jelmezes felvonulás, ahol közel 1000 jelmezes idézi meg a város emlékezetes eseményeit, híres szülötteit. A felvonulás a város több utcáján körülbelül egy órán át halad végig zenészekkel, tűznyelőkkel és egyéb mutatványosokkal.

Az esti órákban indulunk vissza autóbuszunkkal és késő este érkezünk meg kiinduló állomásunkra.

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
- a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
- a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő:
- ügyfél regisztrációs díj: 1.200 Ft/fő

Külön fizetendő belépődíjak:
- Feketevári Szabadtéri Néprajzi Múzeum: 1 €/fő
- Szent Márton Látogatóközpont: 500 Ft/fő
- Történelmi Témapark (2017-es árak): 1.800 Ft/fő, D/NY: 1.200 Ft/fő
A megadott belépődíjak a buszon az idegenvezetőnek Forintban és Euroban fizetendők,
amelyek időközben változhatnak.


Az utazás időpontja: 2018. augusztus 25. (szombat)

Most fizetendő 800 Ft, a fennmaradó 7.190 Ft-ot az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál kell fizetni.

Az akciós kupon megvásárlása után a kuponkód bediktálásával jelentkezni kell az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál az info@pannoniatravel.hu e-mailcímen, vagy a 30/592-6107 telefonszámon hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra között, vagy személyesen 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em. (Flórián Udvar)

Indulás:
7:00 Blaha Lujza tér(Europeum Hotel melletti buszöbölben)
7:15 Batthyány tér(a vásárcsarnok előtti buszmegállónál)
Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek az indulási helyszínekre.

Vidéki felszállási lehetőségek:
- M1/M7 autópálya, Budaörsi pihenő, Agip benzinkút, 10 km,
- M1 autópálya, tatai Remeteségi pihenő, Shell benzinkút, 64 km,
- M1 autópálya, Győr, Arrabona pihenő, 119 km.


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Weboldal
pannoniatravel.hu
Telefonszám
(06-30) 592-6107
Szolgáltatás helye
1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em.

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!