Iratkozz fel hírlevelünkre!

Pünkösd Toszkánában! Igazi mediterrán buszos körutazás 1 főnek Május 27-31.-e között kedvezményesen 116.900 Ft-ért. Most fizetendő: 14.900 Ft!

Akció kép
Az ajánlat beváltható May 20., 2023-ig!

Ezúttal a Pannonia Travel megújult toszkánai körutazását ajánljuk Vendégeink figyelmébe.  Tartson velünk, élvezze a jellegzetes toszkán táj páratlan szépségét, a középkori és reneszánsz városok épített örökségét, egyben Olaszország műemlékekben leggazdagabb vidékét, a különleges helyi ételeket, finom borokat, a mediterrán hangulatot és az olasz életérzést!

Az utazás legértékesebb elemei: 

Különleges látnivalók és magas színvonalú idegenvezetés: 

 • a csoportot nagy helyismerettel és megbízható idegen nyelv ismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri,
 • kis vagy közepes létszámú csoport,
 • az autóbuszos utazás újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • szállás Montecatini Termében
 • félpanziós ellátás a hotelekben
 • fakultatív városnézés Firenzében helyi idegenvezetővel
 • Uffizi képtár fakultatív program
 • városnézés a lakótornyairól híres San Gimignanoban
 • séta Siena kagyló alakú főterén és hangulatos utcáiban
 • Chianti, habzóbor, extra szűz olívaolaj és sajt kóstolási és vásárlási lehetőség egy helyi agriturismoban
 • Pisa nevezetességeinek megtekintése
 • a középkori városfallal körbezárt Lucca óvárosának bejárása

Az út részletes programja:

1. nap 

Kora reggel indulunk autóbusszal a szokásos budapesti helyszínekről. Idegenvezetőnktől számtalan érdekességet tudhatunk meg az utunk során érintett településekről, helyi sajátosságokról, de lesz időnk megismerkedni az idegenvezetések során alkalmazott fülhallgatós audiós eszközök használatával, amelyek igen jó szolgálatot fognak tenni az egész út során. Szlovénián keresztül utazva, és több pihenőt tartva este érkezünk meg Montecatini Termébe, Firenze kapujába. Elfoglaljuk szállásunkat, ahol elköltjük közös vacsoránkat. A szálloda óváros közeli elhelyezkedése lehetővé teszi a hangulatos óvárosban történő esti városi sétákat és szabadprogramot.

2. nap 

A korai közös reggeli elfogyasztását követően egész nap Toszkána ékkövét, a reneszánsz bölcsőjét és fővárosát, Firenzét fedezzük fel. Választható programként részt vehetünk a Firenzében élő helyi idegenvezetőnk által vezetett városnéző sétán, amelynek során kívülről megtekintjük a Battisterot avagy a keresztelőkápolnát, és annak Ghiberti által készített, finom míves „paradicsom kapuját”, a San Lorenzo Bazilikát, amely a Medici család temploma és temetkezési helye volt, a Galileo és Michelangelo nyughelyéül szolgáló Santa Croce templomot, a lenyűgöző Santa Maria del Fiore székesegyházat, az egykori városi tanács épületét a Palazzo Vecchio-t és a világ talán legismertebb hídját, az Arno folyón átívelő Ponte Vecchio-t.  

Egy különálló fakultatív program keretében a világhírű Uffizi képtárat is felkereshetjük a helyi idegenvezetőnk minden igényt kielégítő tárlatvezetésével.

A szabadprogram időkeretében a fakultatív programok helyett csoportos igény és előzetes foglalás esetén a csoportkísérő idegenvezetőnk kíséretében felkereshetik belülről a firenzei dómot és annak, a világ egyik építészeti csodájának számító, Brunelleschi által épített kupoláját, a dóm Giotto által tervezett harangtornyát, a keresztelőkápolnát és a Dóm Múzeumot, ahol Michelangelo befejezetlen Pietajával, a „paradicsom kapujának” eredetijével és számos neves alkotóművész, mint például Donatello gyönyörű műalkotásával is találkozhatunk.

A firenzei napunk végén buszunkkal felmegyünk a város déli oldalán fekvő dombjára, hogy a Michelangelo térről élvezhessük a városra nyíló csodás panorámát. Itt apró meglepetéssel kedveskedünk az úton részt vevőknek. Búcsút véve Firenzétől visszautazunk montecatini termei szállásunkra és elfogyasztjuk közös vacsoránkat. Érdemes a hangulatos óvárost felkeresni egyénileg vagy csoportos igény esetén az idegenvezető kíséretében.

3. nap 

Korai közös reggelink után Toszkána felfedezésére indulunk. Első megállónk a közeli Vinci lesz, amely a reneszánz festő, szobrász, feltaláló, így polihisztor, Leonardo da Vinci szülőhelye. Teljes neve Leonardo di ser Piero da Vinci volt, ami azt jelenti: „Leonardo, a vincibeli Piero fia”. Rövid városi sétánk során meglátogatjuk a Leonardo Múzeumot (Museo Leonardiano) és Leonardo szülőhelyét.

A programot követően továbbindulunk és jellegzetes, páratlan toszkán tájon át érjük el a dombtetőre épített San Gimignano-t, amelynek híres sziluettje az égbenyúló középkori lakótornyainak köszönhetően már távolról felismerhető. Idegenvezetőnk által tartott közös séta, szabadidő, rövid ebédidő után ismét útra kelünk, hogy megcsodáljuk a Firenzével örök riválisnak számító Sienát. A lélegzetelállító kagyló alakú középkori főtere és a város színeivel, fekete és fehér márvánnyal és kőcsipkével borított és belülről is gazdagon díszített Dómja felejthetetlen élményt nyújt az odalátogatók számára. Városlátogatásaink után hazaúton felkeresünk egy ún. „agriturismo”-t, vagyis családi gazdaságot, ahol a vendéglátóink által készített Chianti-t, habzóbort, extra szűz olívaolajat és sajtot kóstolhatunk és vásárolhatunk meg. A hosszú és tartalmas nap végén visszatérve jól ismert szállásunkra elköltjük közös vacsoránkat.

4. nap 

Közös reggelink után egy szinte egésznapos kirándulási lehetőségre invitáljuk vendégeinket. Az utunk elsőként Luccaba vezet. A mai napig középkori városfallal körbezárt óváros és az egykori római amfiteátrum falainak beépítésével létrejött kör alakú főtere különleges atmoszférát kölcsönöz a városnak, de a szűk utcácskái, kedves kis terei, csodás templomai szintén elbűvölik a városba betérőket. Városi sétánk végeztével, szabadidőnkben az ebédünket egyénileg vagy idegenvezetőnk kíséretében költhetjük el valamely hangulatos kis vendéglő teraszán.

A szabadidőnket követően csodás élményekkel gazdagodva tovább utazunk, hogy a délutánt már Pisaban tölthessük. A világhírű Csodák terén belülről megtekinthetjük a keresztelő kápolnát, a székesegyházat, és kívülről a híres ferde tornyot is megcsodálhatjuk.

Visszatérve montecatini termei hotelünkbe elfogyasztjuk búcsúvacsoránkat, és kedvünkre tehetünk még egy könnyed sétát a település óvárosában.

5. nap 

A korai közös reggelit követően kijelentkezve a szállodából elbúcsúzunk vendéglátóinktól. Mielőtt búcsút intenénk Toszkánának még egy kis várost meglátogatunk, a közeli Pistoiaba. Rövid itt tartózkodásunk során felkeressük a Dóm teret, ahol a Dómot, a városházát, a keresztelőkápolnát és a harangtornyot is egymás közvetlen szomszédságában találjuk.

Egy időre elbúcsúzunk a toszkán vidéktől és hazafelé vesszük az irányt. Folyamatosan utazunk, de útközben egy némileg hosszabb megállót is tartunk, hogy rövid vacsoránkat is elkölthessük. Budapestre a késő esti órákban érkezünk meg

Érkezés haza2023. május 31-én., szerda, a késő esti órákban, 22:30 körül.

A részvételi díj tartalmazza: 

 • közepes létszámú (kb. 28-38) autóbuszos utazást a létszámtól függően felsőkategóriás 35-48 fős autóbusszal,
 • Montecatini Terme belvárosához közeli háromcsillagos szállást igény szerint két-háromágyas szobákban,
 • félpanziós ellátást a hotelben,
 • magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • szervezés díját
 • és egy meglepetést Firenze városában.

Kötelezően külön fizetendő díjak: 

 • ügyfél adminisztrációs díj: 3.000 Ft/fő 
 • 3 % kötelező útlemondási biztosítás, amely a részvételi díj és az esetleges egyágyas felár után fizetendő,
 • egyágyas felár: 25.000 Ft,

A fenti összegek az utazási irodában fizetendők.

 • városi behajtási és parkolási díjak, útdíjak, idegenforgalmi adó, audiós eszköz: 50 €/fő.

A fenti díjak összege a buszon az idegenvezetőnek €-ban fizetendő.

Választhatóan külön fizetendő díjak: 

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 70 év alatt 2.750 Ft/fő; 70-80 év között 4.125 Ft/fő, 80 év felett 9.625 Ft/Ft, amely az irodának előzetesen fizetendő,
 • Firenzei városnézés helyi idegenvezetővel, audiós eszközzel – minimum 20 fő jelentkezése esetén:
  • Az irodában fizetendő: 2.000 Ft/fő, mely tartalmazza a szervezés és foglalás díjait, amely az irodának előzetesen fizetendő,
  • 15 €/fő, a magyar nyelvű helyi idegenvezető idegenvezetésével,
 • Uffizi képtár – minimum 15 fő jelentkezése setén:
 • Az irodában fizetendő: 14.000 Ft/fő, mely tartalmazza az Uffizi Képtár belépődíját és szervezés és foglalás díjait, amely az irodának előzetesen fizetendő,
 • A helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő a magyar nyelvű helyi idegenvezetés, audiós eszközzel, maximum 14 főig: 15 €/fő (amennyiben a vezetésen a csoportlétszám meghaladja a 14 főt, akkor a vezetés díja további plusz foglalási díjjal emelkedik)
 • Firenzei Keresztelő kápolna: 12 €/fő,
 • Siena Dóm: 6 €/fő,
 • San Gimignano régi városháza és torony: 10 €/fő,
 • Leonardo de Vinci Múzeum: 10 €/fő.

A belépők és helyi idegenvezetés díjai a buszon az idegenvezetőnek Euroban fizetendők, amelyek összege időközben változhatnak.

Audiós eszköz: Útjaink során audios eszközt használunk annak érdekében, hogy idegenvezetőink szélesebb körű tájékoztatást tudjanak adni vendégeink számára, akár séta közben is. A készülékek használatával kapcsolatban idegenvezetőink mindig részletes tájékoztatást nyújtanak. A szerződés aláírásával az utazók vállalják, hogy az audiós eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén fizetendő 20.000 Ft/kötbér díját.

Az ajánlat tartalma: Pünkösd Toszkánában! Igazi mediterrán buszos körutazás 1 főnek Május 27-31-e között.

Most fizetendő: 14.900 Ft, a fennmaradó 102.000 Ft-ot  a szolgáltatónak kell kifizetni.

Minimum 32 fő jelentkezése esetén. 32 fő alatt a részvételi díj emelkedhet.

Foglalás: A kupon megvásárlását követő 48 órán belül váltható be a Pannonia Travel utazási iroda info@pannoniatravel.hu e-mail címére elküldve az utazók személyi igazolványban szereplő nevét, kuponkódot, a kiválasztott felszállási helyet, telefonszámot és a szerződő fél lakcímét. Többnapos utak, illetve biztosítás igénylése esetén a születési dátumok megadása is szükséges. A kupon legkésőbb 2023. május 20-ig váltható be. Több kupon vásárlása esetén minden utas nevét és kuponkódját szükséges megadni, továbbá utazási szerződés megkötésére is szükség van a foglalás véglegesítéséhez. A kupon megvásárlása nem egyenértékű a foglalással és utazási szerződéssel.
Az utazó köteles úti okmánya érvényességéről és az esetleges járványügyi előírásoknak megfelelő igazolásokról gondoskodni.

Az utazás időpontja:

Indulás: 2023. május 27-31. (szombat-szerda) – a pünkösdi ünnepi hosszú hétvégén

Budapesti felszállási lehetőségek:

 • 5:15 Nyugati tér (a Nyugati Pályaudvar parkolójából)
 • 5:30 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl (minimum 6 fő előzetes jelentkezése esetén áll meg a busz)

Találkozó 15 perccel indulás előtt.

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km
 • Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km
 • Siófok, M7 autópálya, 65-ös út lehajtója, Tesco áruház parkolója
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Mol benzinkút, 138 km
 • Nagykanizsa, M.Petrol benzinkút régi 7-es út és 74-es út kereszteződése (körforgalom) Vásárhelyi út 1.

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.

A részvételi díj tartalmazza: 

 • közepes létszámú (kb. 28-38) autóbuszos utazást a létszámtól függően felsőkategóriás 35-48 fős autóbusszal,
 • Montecatini Terme belvárosához közeli háromcsillagos szállást igény szerint két-háromágyas szobákban,
 • félpanziós ellátást a hotelben,
 • magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • szervezés díját
 • és egy meglepetést Firenze városában.

Kötelezően külön fizetendő díjak: 

 • ügyfél adminisztrációs díj: 3.000 Ft/fő 
 • 3 % kötelező útlemondási biztosítás, amely a részvételi díj és az esetleges egyágyas felár után fizetendő,
 • egyágyas felár: 25.000 Ft,

A fenti összegek az utazási irodában fizetendők.

 • városi behajtási és parkolási díjak, útdíjak, idegenforgalmi adó, audiós eszköz: 50 €/fő.

A fenti díjak összege a buszon az idegenvezetőnek €-ban fizetendő.

Választhatóan külön fizetendő díjak: 

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 70 év alatt 2.750 Ft/fő; 70-80 év között 4.125 Ft/fő, 80 év felett 9.625 Ft/Ft, amely az irodának előzetesen fizetendő,
 • Firenzei városnézés helyi idegenvezetővel, audiós eszközzel – minimum 20 fő jelentkezése esetén:
  • Az irodában fizetendő: 2.000 Ft/fő, mely tartalmazza a szervezés és foglalás díjait, amely az irodának előzetesen fizetendő,
  • 15 €/fő, a magyar nyelvű helyi idegenvezető idegenvezetésével,
 • Uffizi képtár – minimum 15 fő jelentkezése setén:
 • Az irodában fizetendő: 14.000 Ft/fő, mely tartalmazza az Uffizi Képtár belépődíját és szervezés és foglalás díjait, amely az irodának előzetesen fizetendő,
 • A helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő a magyar nyelvű helyi idegenvezetés, audiós eszközzel, maximum 14 főig: 15 €/fő (amennyiben a vezetésen a csoportlétszám meghaladja a 14 főt, akkor a vezetés díja további plusz foglalási díjjal emelkedik)
 • Firenzei Keresztelő kápolna: 12 €/fő,
 • Siena Dóm: 6 €/fő,
 • San Gimignano régi városháza és torony: 10 €/fő,
 • Leonardo de Vinci Múzeum: 10 €/fő.

A belépők és helyi idegenvezetés díjai a buszon az idegenvezetőnek Euroban fizetendők, amelyek összege időközben változhatnak.

Audiós eszköz: Útjaink során audios eszközt használunk annak érdekében, hogy idegenvezetőink szélesebb körű tájékoztatást tudjanak adni vendégeink számára, akár séta közben is. A készülékek használatával kapcsolatban idegenvezetőink mindig részletes tájékoztatást nyújtanak. A szerződés aláírásával az utazók vállalják, hogy az audiós eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén fizetendő 20.000 Ft/kötbér díját.

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Website
pannoniatravel.hu
Phone
(06-30) 592-6107
Address
2097 Pilisborosjenő, Kavics utca 12.

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!