Iratkozz fel hírlevelünkre!

Portugáliai körutazás júliusban, repülővel és busszal 1 főnek, 6 nap, 5 éjszaka reggelivel 179.000 Ft helyett 109.900 Ft + repülőjegy. Most fizetendő 10.990 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható July 2., 2019-ig!

Portugália felfedezésére hívjuk utasainkat, melynek során felkeressük az ország első fővárosát Guimarâest, ellátogatunk az ország első egyeteméhez Coimbrába, a híres zarándokhelyre Fátimába. Megnézzük „Portugália csipkekendőjét” Batalhant, a portugál királynők városát Óbidost. Kirándulunk a portugál királyok nyári székhelyére Sintrába és kontinensünk legnyugatibb szegletébe. Programunkból nem marad ki a két legnagyobb város – Lisszabon és Portó – megismerése sem.

Value 179 000 Ft
Discount -39 %
Teljes ár: 109 900 Ft
10 990 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Az utazás programja:

1.nap:
Találkozás 13:00 órakor Budapesten, a Liszt Ferenc repülőtér 2B terminál indulási szintjén.
Menetrend szerinti járatunkkal repülünk Portóba. Bérelt buszunkkal, panoráma transzferrel jutunk a portói repülőtérről a hotelünkhöz. A szállás elfoglalását követően még lehetőségünk lesz egy rövid esti sétára a városban, ahova a helyi közlekedési eszközökkel juthatunk be. Közben megismerkedünk a városnéző séta során alkalmazott audióseszköz használatával, melynek segítségével séta közben is kényelmesen hallgathatjuk idegenvezetőnk által megosztott történeteket és hasznos információkat. Portó óvárosa, a Ribeira, UNESCO világörökség. Vacsoránkat a városban egyénileg költhetjük el.

2.nap:
A reggeli elfogyasztását követően félnapos fakultatív kirándulásra hívjuk kedves utasainkat délelőtt, Észak-Portugália két ősi történelmi városába, Guimarâesbe, mely Portugália első fővárosa volt a 12. században, és Bragaba, ami az ország harmadik legnagyobb városa. Guimarâest a nemzet bölcsőjének is hívják, mivel itt született meg Portugália a 12. században. Romantikus, elbűvölő, pompa nélküli és méltóságteljes város, amelynek óvárosa az autóközlekedéstől mentes. Rövid itt tartózkodásunk alatt élvezhetjük a város középkori, reneszánsz hangulatát. Bragat a „Portugál Róma"-nak is nevezik, a 12. század óta az ország vallási fővárosa, kedves, festői, levegős, tipikus "portugálos" város. A portugálok úgy tartják, "Lisszabon szórakozik, Porto dolgozik, Coimbra tanul, Braga imádkozik." Nem véletlenül, mivel a városban közel 300 templom található. A Sé katedrális, ahol több stílus keveredik a romántól a barokkig annyira antik, hogy a világ összes portugál nyelvű népének van egy ilyen kifejezése a régi dolgokra: „Régebbi, mint a bragai Sé”. Délután visszatérünk Portóba, ahol a São Bento pályaudvartól lesétálunk a Douro-folyó partjára, a Ribeira színes folyóparti házaihoz. Gyalogos városnézésünk során érintjük a portói katedrálist, megtekintjük az I. Lajos királyról elnevezett hatalmas acélhidat, majd sétánk végén egészen a Tőzsdepalotáig és a Szent Ferenc Templomig jutunk. Vacsora egyénileg Portóban, az éjszakát a már ismert szállásunkon töltjük.

3.nap:
Reggelinket követően elbúcsúzunk Portótól. Első megállónk Aveiro, a Portugál tengerpart egyik legvonzóbb városa. Szívesen emlegetik Portugália Velencéjeként, bár ez egy kicsit merésznek tűnik. Bájos, szerethető, nyugalmas, jellegzetesen portugál kisváros, főleg a csatornák menti, elegáns, csinos, szecessziós épületek sokaságával. Eredetiségét fokozzák szép csatornái, kedves kis hídjai. Látványosak a régi házak homlokzatán lévő kék-fehér csempés (azulejo) burkolatok. A turisták szívesen mennek rövid csatornatúrára a színpompás, gondola jellegű csónakokkal (moliceiros). A csónakok csúcsain mindenféle dekorációk, pikánsan humoros feliratok vannak. Jó idő esetén kirándulunk Aveiro finom homokos óceánpartjára, a Praia de Barrara, ahol lehetőség lesz megmártózni az Atlanti- óceán, hűsítő vizében. Következő megállónk Coimbra – a luzitán Athén, valaha királyi székhely, később az ország szellemi központja volt. A Coimbra-i egyetem az UNESCO kulturális világörökség része. Portugália első egyeteme az óvárosban, egy domb tetején áll. 1290-ben alapították, de a jelenlegi épületegyüttes legrégebbi részeit a 16. században, Mánuel stílusban építették III. János palotájának, ahova az egyetem 1537-ben költözött. A 12. században épült Püspöki székesegyházat Portugália legszebb román stílusú épületének tartják. Kora este érkezünk a híres zarándokhelyre, Fatimába. A kegyhely történetének kezdete 1917-re nyúlik vissza, amikor három pásztorgyermeknek több alkalommal megjelent Szűz Mária. Azóta minden évben több mint 5 millió ember látogat el a zarándokhelyre. Elfoglaljuk a Rózsafűzér Királynője Bazilika közelében található szálláshelyünket, majd szabadidőnkben elsétálhatunk a kegyhelyre, megnézhetjük a Jelenések kápolnáját, ahol az itt található Szűzanya-szobor koronájában őrzik azt a golyót, melyet Szent II. János Pál testéből operáltak ki az 1981-es merénylet után. A hangulatos éttermek egyikében egyénileg fogyaszthatjuk el vacsoránkat.

4.nap:
Reggelit követően Lisszabon felé indulunk. Útközben megállunk Batalhaban, ahol a Győzelmes Szent Szűz domonkos apátságot keressük fel, ami „Portugália csipkekendő”-je, UNESCO világörökség. Következő megállónk Nazaré, egy bájos halászfalu (az ország legszebb halászfalujának tartják) az Atlanti-óceán partján, a portugál Ezüstpart (Costa de Prata) egyik legnépszerűbb települése. Hosszan elnyúló homokos partja fürdőzésre csábít. Egy rövid időre át is adhatjuk magunkat az óceán habjainak.
Továbbutazás Óbidos-ba, egy dombon fekvő, falakkal körülvett kisvárosba, mely teljes egészében megőrizte középkori jellegét. Egy igazi gyöngyszem a portugál városok között. A középkori városmag, keskeny utcák, apró terek hangulata vonzza az idelátogató turistákat. A kora esti órákban érkezünk Lisszabonba. A szállás elfoglalását követően egy közös, esti, felfedező városi sétára indulunk, amelyet követően érdemes lesz megkóstolni az egyik a hangulatos helyi étterem valamelyik specialitását.

5.nap:
Reggeli után egész napos lisszaboni városnézésre hívjuk vendégeinket. A délelőtt folyamán bérelt autóbuszunkkal keressük fel az olykor a város határát is átlépő, távolabbi helyszíneket, a továbbiakban pedig gyalogosan látogatjuk meg Lisszabon legfontosabb nevezetességeit. Napunk során ellátogatunk a Kereskedelem terétől (Praça do Comércio) az 1755-ös a nagy lisszaboni földrengés után létrehozott Alsóvároson (Baixa) keresztül a Rossio pályaudvarig, elmegyünk a Belém toronyhoz, a Felfedezők emlékművéhez, a Szent Jeromos kolostorhoz (Vasco de Gama síremléke). A Belém-negyedben lehetőségünk lesz a portugálok híres süteményének – pastel de nata (itt pastel de Belém) – kóstolására is. Végig utazunk az Avenida Liberdaden, érintjük a Tejo folyón átívelő Április 24-e hidat. A híd túloldalán, a folyó partján áll az ország egyik legmagasabb építménye, a 82 méter magas talpazaton álló és 28 méter magas Krisztus király szobor. Érintjük még a Santa Justa liftet és a földrengésben elpusztult karmelita kolostor romjait. Az ódon Alfama negyeden keresztül feljutunk Lisszabon középkori erődítményéhez, a Szent György várhoz (Castelo de Sāo Jorge) és megcsodáljuk a Tejo-folyó tágas tölcsértorkolatában született portugál főváros távlati képét is. Városnézésünk végén alkalmunk lesz közösen utazni a híres 28-as villamos vonalán, egy helyi hangulatos étterembe beülni, illetve az autentikus portugál zene, a melankolikus Fado-t hallgatva elmerülni a portugál életérzésben.

6.nap:
Közös reggelink és a hotelből történő kijelentkezést követően, csomagjainkat a szálloda csomagmegőrzőjében hagyhatjuk, majd egy szép fakultatív kirándulást ajánlunk a záró napra. A 8. században alapított Sintra az elvarázsolt kastélyok városa, a 19. századi romantikus építészet egyik csúcsa, a portugál királyok egykori nyári tartózkodási helye. Az egykori királyi rezidencia Portugália legértékesebb középkori uralkodói palotája. A Palácio Nacional da Penat (Nemzeti palota) "portugál Neuschwansteinként" is szokták emlegetni. A palotában korabeli bútorokat, festményeket láthatunk, és van itt egy gyönyörű azulejos (festett csempe) szoba is. Érdekes a konyha, a hatalmas kéményeivel. A palotát kétszáz hektáros park övezi, ahova a világ minden tájáról telepítettek növényeket. Ezt kövezően kilátogatunk az európai kontinens legnyugatibb pontjához, a Cabo da Roca sziklafokához, ami egy 140 méter magas sziklafal, melynek szélét az Atlanti óceán hullámai csapkodják. A forgalom függvényében a főváros felé visszaúton rövid pihenőre megállunk közkedvelt óceánparti üdülőhelyeken, Cascais-ban és Estoril-ban. Késő délután találkozunk hotelünknél azokkal az utasainkkal, akik nem jöttek a kirándulásra, felvesszük a csomagjainkat és bérelt autóbusszal a repülőtérre megyünk. Az utas felvételt követően egyénileg lesz lehetőségünk elfogyasztani vacsoránkat. A menetrend szerinti járatunk hajnalban érkezik meg Budapestre, a Liszt Ferenc repülőtérre. (Visszaút: július 7. W6 2394 Lisszabon 22:55 – július 8. 03:30 Budapest)

A részvételi díj tartalmazza:
- légkondicionált autóbuszt a transzferekhez az autóbuszos utazásokat a fakultatív kirándulások kivételével,

- 2 éjszakai szállást Portóban, 2 éjszakai szállást Lisszabonban, háromcsillagos
szállodákban és 1 éjszakai szállást Fatimában négycsillagos hotelben, két-, és háromágyas szobákban igény szerint, 

- büféreggelis ellátást a szállodákban,

- a magyar nyelvű csoportkísérést, idegenvezetést a fakultatív kirándulások kivételével,

-  a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő díjak:
- repülőjegy, 1 db maximum 40 × 30 × 20 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú
kézipoggyász*, repülőtéri illetékek: 120.000 Ft/fő,
- ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő,
- 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás, amely az irodában előre fizetendő,
- egyágyas felár: 47.000 Ft, amely az irodában előre fizetendő,
- Idegenforgalmi adó, audiós eszköz díj: 30 €, amely az utazás során az idegenvezetőnek fizetendő.

WIZZ Priority szolgáltatás: 16.000 Ft/fő (oda-vissza útra)**, amely az irodában előre fizetendő, és a Wizz Air mindenkori érvényes díjszabása szerint módosulhat,

Egyéb költségek:

Félnapos autóbuszos Guimarâes, Braga fakultatív kirándulás a 2. napon:

- Az irodában előre fizetendő: 7.000 Ft/fő, amely tartalmazza a szervezés és a foglalások, csoportkísérés és a magyar nyelvű idegenvezetés díjait.
- Az utazás során az idegenvezetőnek fizetendő: 25 €/fő, amely tartalmazza az autóbuszos utazást bérelt busszal és a parkolás díjait, amely az utazás során az idegenvezetőnek fizetendő.

Félnapos autóbuszos Sintra, Cabo da Roca, Cascais Estoril kirándulás a 6. napon:

- Az irodában előre fizetendő: 7.000 Ft/fő, amely tartalmazza a szervezés és a
foglalások, csoportkísérés és magyar nyelvű idegenvezetés díjait.
- Az utazás során az idegenvezetőnek fizetendő: 20 €/fő, amely tartalmazza az
autóbuszos utazást bérelt busszal és a parkolás díjait, amely az utazás során az
idegenvezetőnek fizetendő.
- Belépődíjak összesen: 40-60 €.

A csoportos belépések esetén a belépődíjak az idegenvezetőnek fizetendők.
- A városi séták alatt helyi tömegközlekedést is igénybe veszünk: kb. 15 €.

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 2.100 Ft/fő (18 év alatt), 4.100 Ft/fő (18-69 év), 8.200 Ft/fő (70-79 év), 9.800 Ft/fő (80 év és afelett).
Az utazás időpontja: 2019. július 2-7. (kedd-vasárnap)

Most fizetendő 10.990 Ft , a fennmaradó 98.910 Ft-ot az utazást szervező  Utazási Irodában kell befizetni.

Kötelezően külön fizetendő díjak,  amit a fenti ár nem tartalmaz:

- 120.000 Ft/fő, ami a következőket tartalmazza: repülőjegy, 1 db maximum 40 × 30 × 20 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú kézipoggyász*, repülőtéri illetékek 


-WIZZ Priority szolgáltatás:16.000 Ft/fő, amely az irodában előre fizetendő, és a Wizz Air mindenkori érvényes díjszabása szerint módosulhat,


- ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő,
- 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás, amely az irodában előre fizetendő,
- egyágyas felár: 47.000 Ft, amely az irodában előre fizetendő,
- Idegenforgalmi adó, audiós eszköz díj: 30 €, amely az utazás során az idegenvezetőnek fizetendő.

Az akciós kupon megvásárlása után a kuponkód bediktálásával jelentkezni kell 48 órán belül  az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál az info@pannoniatravel.hu e-mailcímen, vagy a 30/592-6107 telefonszámon hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra között. 

Az utazás szervezője: Pannonia Program- és Utazási Iroda 

Iroda cím: Flórián udvar, 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet e-mail cím: info@pannoniatravel.hu 
Telefonszám: +3630/592-6107Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Website
pannoniatravel.hu
Phone
(06-30) 592-6107
Address
1033 Budapest, Polgár út 8-10. "E" épület

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!