Iratkozz fel hírlevelünkre!

Plitvice hópaplan alatt! Horvátország legnagyobb nemzeti parkja? 16 tagú tórendszer? 190-200 ámulatba ejtő vízesés? Igen! Tartson velünk télen is! Utazás 1 fő részére most kedvező áron 15 990 Ft helyet 11 990 Ft-ért! Most fizetendő: 1 800 Ft!

Akció kép
Az ajánlat beváltható February 29., 2020-ig!

Utazások választható időpontjai
2020. február 1.
2020. február 29.

Value 15 990 Ft
Discount -25 %
Teljes ár: 11 990 Ft
1800 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Indulás Budapestről, a Blaha Lujza térről, a Corvin Áruház parkolójából a választott utazás napján 0 óra 0 perckor (Gyülekező előző nap 23:30-tól)
Utazás kényelmes autóbusszal
A Plitvicei Nemzeti park meglátogatása
Séta a lenyűgöző tavak és vízesések ölelésében
Hazaérkezés Budapestre az éjszakai órákban

Horvátország 7 Nemzeti Parkja közül a legjelentősebb a Plitvicei tavak vidéke. A Nemzeti Park területe 295 km2, ebből a tavak felülete 2 km2. A tizenhat tó észak – déli irányban, füzérszerűen húzódik a Kapela – hegységben. 190 – 200 vízesés köti össze őket. A számuk változó, a vízbőségtől függően vannak időszakos vízesések is. Délen a Fekete- és a Fehér-folyók egyesüléséből született Matica által táplált Proscensko – tó terül el, 639 méterrel a tenger szintje felett. Tőle kb. 8 km távolban az utolsó tó, a Sastavci “csak” 483 méterre van a tenger felett. Szintkülönbségük 156 méter. Ezt “győzi le” a sok vízesés csodálatos látványokat biztosítva a látogatóknak.

A tórendszer vizét a Korana folyó vezeti el. A 20 ezer hektáros nemzeti park a Horvát Karsztvidéken található, a Kis-Kapella és a Plesevica hegyvonulatokat elválasztó völgyben. A nemzeti park több mint 200 négyzetkilométeren terül el. A leglátványosabb részek azonban maguk a tavak. Két legnagyobb tava a Kozjak és a Prosce, ezek 1000-1500 négyzetméteres vízfelületétől a legapróbb tavacskákig minden méret megtalálható. A hegyvidék domborzatának köszönhetően minden tó más-más magasságban helyezkedik el. A tórendszer legfelsőbbike 600 m magasságban terül el, s a medréből kilépő víz 7,2 km távolságot megtéve, számtalan zuhatagon végigvezető izgalmas kalandozás után érkezik meg az alsóbb 150 m-es magasságban fekvő utolsó tóba.
Mivel a tavak egymással kapcsolatban vannak – átfolyik egyikből a másikba a víz -, számtalan vízesés alakult ki a tavak között.

Bármilyen évszakot is válasszunk a kiránduláshoz, mindenképpen különleges élményben lesz részünk. Aki télen szánja rá magát a Plitvicei-tavak megismerésére, igazán egyedi látványra számíthat, hiszen jég borít mindent, csipkefüggönyként tárulnak elénk a vízesések. Csoportunknak – ha az időjárás is úgy akarja – lélegzetelállító élményben lesz része, miközben a jeges tájon sétálunk. (Az időjárásnak megfelelő, meleg öltözetről, termoszba zárt forralt borról senki ne feledkezzen meg!)

A parkot több bejáraton át közelíthetjük meg. A belépőjegyet gondosan meg kell őrizni, hiszen ezzel szállhatunk fel az autóbuszra, illetve a hajóra. A jegyek eltérő színűek, a park területén sétálva ezt a színt kell követnünk. Attól függően, hogy melyik bejáraton át lépünk be a parkba, először hajóval vagy busszal indulunk kirándulni, s a séta végén másik közlekedési eszköz visz vissza bennünket a kijárathoz.

Figyelem! A park egész évben látogatható, de az évszaktól és az aktuális időjárástól függően egyes részei a látogatók elől időszakosan elzárásra kerülnek! A téli időszakban erre különösen nagy esélyünk van, de ez csoportunkat nem riassza el! Részleges lezárás esetén látogatást teszünk Slunj városában, mely ugyan turisták által nem annyira felkapott, de vízzuhatagaival, több száz éves malmaival, mesébe illő házaival legalább annyira lenyűgöző vidék.

Az ár tartalmazza: utazást kényelmes autóbuszon, idegenvezetést 11 990 Ft-ért!

Most fizetendő: 1 800 Ft, a fennmaradó összeget az utazási irodának kell kifizetni!

Az ár nem tartalmazza: regisztrációs díjat (1 500 Ft/fő), amely a buszon kötelezően fizetendő, a belépőjegyeket, az utasbiztosítást.
Csak online ügyintézés!
Jelentkezni és érdeklődni lehet a fortunatravel2016@gmail.com email címen.
Fix helyfoglalás a buszon: 1 000 Ft / fő (igény szerint)

Utazások választható időpontjai
2020. február 1.
2020. február 29.


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Fortuna Travel
Cég
Fortuna Travel

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!