Iratkozz fel hírlevelünkre!

Pécsvárad és Pécs Zsolnay negyedének felkeresése. Egynapos buszos kirándulás 1 főnek szeptember 18-án 12.990 Ft helyett 8.990 Ft-ért, melyből most fizetendő 1.350 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható September 18., 2021-ig!

Az utazás programja:

A mai napon először Pécsváradra utazunk, ahol a várat nézzük meg, ami valójában egy erődített szerzetesi monostor volt egykor, melyet Szent István alapított 998-ban Koppány legyőzése után. A pécsváradi monostor, mint apátság igen jelentős hely volt Szent István korától a török időkig. Jelenleg részben szállodaként, részben múzeumként működik. A látogatás során látjuk többek közt a várkápolnát, mely még Géza fejedelem X. században épített udvarházának volt a része, és páratlan értékű bizánci stílusú falfestményt rejt magában. Az egykori váréletet a kovácsműhely és a látványkonyha segítségével tudjuk felidézni. További élményeket kínál az Ispotály. Mivel a szerzetesek itt már a kezdetektől foglalkoztak gyógyítással, a hely a magyar gyógyászat és gyógyszerészet bölcsőjeként is ismert. Ápolószemélyzet, fürdőkúra, kőkádak vizébe áztatott gyógynövények – ez mind a terápiához tartozhatott Pécsváradon. Napjainkban só kamra, illetve illatkamra kipróbálására nyílik lehetőség.

Value 12 990 Ft
Discount -31 %
Teljes ár: 8 990 Ft
1350 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Innen Pécsre, a Zsolnay Kulturális Negyed területére utazunk tovább. Itt először egy sétát teszünk a történelmi épületek között, melyek Közép-Európa egyik legnagyobb gyárépület együttesét alkotják gyönyörűen felújítva, majd több kiállítás megtekintésére nyílik lehetőség. Megnézzük a látványmanufaktúrát, ahol egy elválasztó üvegfalon keresztül betekintést nyerhetnek a látogatók az európai hírű porcelánmanufaktúra több mint 150 éves múltra visszatekintő gyártási folyamatába. Megnézzük Gyugyi László műgyűjtő közel 700 kerámiatárgyból álló Zsolnay-gyűjteményét, mely páratlan értéket képvisel. Természetesen nem maradhat ki a Mauzóleum megtekintése sem, a család nyughelye felújítva, eredeti pompájában várja mindazokat, akik az eozin titkát keresik.

Visszaindulás 16:30 órakor, Budapestre érkezés 20 óra körül.

Egyéb költségek:

Belépők: kb. 5-6.000 Ft/fő ( teljes áru jegyek)

- Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

Az utazás  időpontja  2021. szeptember 18. (szombat)

Most fizetendő 1.350 Ft, a fennmaradó 7.640 Ft-ot az utazást szervező Neoline Utazási irodának kell fizetni.

FONTOS! A kupon vásárlását követően kérjük, hogy e-mailben, vagy személyesen jelentkezz a szervező irodánál és add meg az utazók neveit, lakcímed és telefonszámod, valamint kuponkódokat.Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie.

Elérhetőség: Neoline Utazási Iroda, 1075 Bp. Síp utca 4. Telefonszám : 317-1056, 317-1256, email cím: kalandozas@t-online.hu

Találkozás:6:30 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe)
Indulás:7.00 órakor


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Neoline Utazási Iroda
Cég
Neoline Kereskedelmi és Szállítási Kft.
Website
kalandozastravel.hu
Phone
(06-1) 317-1256
Address
1075 Budapest, Síp utca 4.

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!