Iratkozz fel hírlevelünkre!

Őszi egynapos buszos kirándulás az ország egyik legszebb természeti adottságával és gazdag kulturális örökségével rendelkező térségébe, a Bakonyba! Az utazás 1 főnek 8.990 Ft helyett 6.990 Ft. Most fizetendő 700 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható September 28., 2018-ig!

Az utazás programja:

Utunk során elsőként a Bakony szíveként, vagy a Bakony fővárosaként is emlegetett, több mint 800 éves Zircet látogatjuk meg, ahol a kulturális emlékek gyönyörű természeti látványossággal ötvöződnek. Az ország legmagasabban fekvő kisvárosát a Franciaországból érkező ciszterci szerzetesek alapították. Kik voltak ezek a szerzetesek, akik európai hírű szellemi és gazdasági kultúrát teremtettek a Magas-Bakony háborítatlan erdőségeinek szívében? Utunk során erre a kérdésre is választ kapunk.

Zirci látogatásunk során elsőként a ciszterci apátság műemléki környezetében elhelyezkedő angolkert stílusban létesült arborétumot keressük fel, szakavatott vezetőnk kíséretében. A „fás-kertben” a Cuha-patak partján, némi szerencsével az is előfordulhat, hogy őzek, mókusok kísérik sétánkat.

Programunkat a különlegesen szép, országosan is kiemelkedő jelentőségű templom meglátogatásával folytatjuk. A főoltár Magyarország legnagyobb, barokk stílusban készült oltárépítménye. A székesegyház büszkélkedhet a kor egyik legjelentősebb művészének, Franz Anton Maulbertschnek két festményével, de egyedülállónak mondható a templom két orgonája is. A templom 1982-ben, alapításának nyolcszázadik évfordulóján basilica minor rangot nyert, amely egy elő szerzetesközösség liturgikus otthona, és egyben Zirc városának plébánia-temploma.Value 8 990 Ft
Discount -22 %
Teljes ár: 6 990 Ft
700 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Kirándulásunk következő állomása a festői Bakonybél, ahol az egészséges környezet és a levegő összetétele kedvez a Pannon Csillagda működésének, az égbolt távcsővel való vizsgálatának. Az állandó kiállítás a csillagászat történetét interaktív módon foglalja össze a kezdetektől napjainkig. Foglalkoztatókban összeállítják Galilei híres távcsövének másolatát, és megismétlik Newton leghíresebb fénytani kísérleteit. A kiállítás az űrkutatás történetével és a meteorok világával végződik. A kiállított szkafander, vizuális installációk, a Mars űrszonda másolata teszik izgalmassá a tárlatot, továbbá a Tűzgömb-teremben hullócsillagok, meteoritok haladnak el felettünk és megérinthetjük az óriási távolságból érkező kőzeteket is.
Ezt követően lesz lehetőségünk szabadidőre, amely során kényelmesen elkölthetjük ebédünket, vagy kedvünkre rövid kirándulást is tehetünk a festői természeti környezetben.


Bakonyi kirándulásunk nem kerülheti el Gannát, az Esterházy család mauzóleumát sem. A klasszicista stílusú Szent Kereszt felmagasztalása plébániatemplom formája, belső kifestése sok hasonlóságot mutat a római Pantheonnal. A családi mauzóleum az épületegyüttes altemplomában került kialakításra. 53 Esterházy családtag nyugszik Gannán, ahogy itt búcsúztatták el a 2016-ban elhunyt Esterházy Péter Kossuth-díjas írót is. Kulturális kirándulásunk utolsó állomása Herend, ahol a világ legnagyobb porcelánmanufaktúráját keressük fel. A modern látogatóközpontjában, a
Porcelaniumban ismerkedhetünk meg Magyarország legismertebb luxus exportcikkével, a herendi porcelánnal. Egy ismeretterjesztő kisfilm megnézését követően, egy bemutató keretében ismerkedhetünk meg a porcelán készítésének munkafolyamataival, a különböző festési és égetési technológiákkal, melyet követően megcsodálhatjuk a múzeumot. A látogatás végén vendéglátóink jóvoltából, egy csésze kávét is elfogyasztunk, mégpedig stílszerűen, herendi porcelánban szervírozva.

A változatos programot tartalmazó bakonyi körutunkról az esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Az utazás választható időpontja 2018. szeptember 29. (szombat).

Most fizetendő 700 Ft, a fennmaradó 6.290 Ft-ot az utazást szervező  Utazási Irodában kell befizetni.

Az akciós kupon megvásárlása után a kuponkód bediktálásával jelentkezni kell az utazást szervező  Iroda-nál.

Kötelezően külön fizetendő:
- ügyfél regisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az új utasok által az utazási irodában fizetendő,
Külön fizetendő belépődíj:
- Zirci Ciszterci Apátság, Zirci Arborétum: kombinált jegy szakvezetésekkel
kibővítve: 30 perc + 60-70 perc, 20 fő felett 1.300 Ft/fő, 20 főig 1.500 Ft/fő,
- Pannon Csillagda helyi vezetéssel: kb. 70-80 perc Felnőtt: 2.200 Ft/fő, Nyugdíjas (65 éves kortól), Diák: 1.800 Ft/fő,
- Gannai Eszterházy Múzeum helyi vezetéssel: kb. 50-60 perc, Felnőtt: 500 Ft/fő, Nyugdíjas (65 éves kortól): 400 Ft/fő, Diák (6-18 éves korig): 200 Ft/fő,
- Herendi Porcelán Manufaktúra: 40 perces Minimanufaktúra vezetéssel, múzeumlátogatással kávé meghívással, Felnőtt 2.200 Ft/fő, Ny (65 éves kortól): 1.700 Ft/fő, Diák (6-18 éves korig): 700 Ft/fő. Csoportos kedvezmény nincs.
A belépődíjak az esetleges foglalási költségeket is tartalmazzák, melyek összegét az idegenvezető szedi össze a buszon.

Indulás:

6:00 Blaha Lujza tér (Corvin Áruház parkoló)

6:15 Batthyány tér (a vásárcsarnok előtti buszmegálló)

Vidéki felszállási lehetőségek:

- Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, Agip benzinkút, 10 km
 - Székesfehérvár

Érkezés haza: a késő esti órákban. 22 óra körül

Baleset,- betegség- és poggyászbiztosítás irodánkban kedvező áron köthető.

Az utazás szervezője: Pannonia Program- és Utazási Iroda 

Iroda cím: Flórián udvar, 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet
e-mail cím: info@pannoniatravel.hu 
Telefonszám: +3630/592-6107

 


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Website
pannoniatravel.hu
Phone
(06-30) 592-6107
Address
1033 Budapest, Polgár út 8-10. E épület,I. em.

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!