Iratkozz fel hírlevelünkre!

Őszi buszos utazás a világhírű tündérmesék palotájához, a németországi Neuschwanstein kastélyba és a csodaszép Salzburgba. 1 főnek 21.990 Ft helyett 18.990 Ft-ért. Most fizetendő 2.400 Ft. Két dátum közül választhatsz!

Akció kép
Az ajánlat beváltható December 7., 2018-ig!

A Neuschwanstein kastély (magyarul Új Hattyúkő kastély) egy, a 19. században épült bajorországi kastély. A Németország déli részén, Schwangau község területén található épületet II. Lajos, Bajorország királya építtette Richard Wagner tiszteletére. Habár a fényképezés és a videofelvételek készítése nem engedélyezett a kastélyon belül, mégis ez Németország legtöbbet fényképezett épülete, valamint egyike az ország leglátogatottabb turistacélpontjainak.  Neuschwanstein ihlette a Disneylandben található Csipkerózsika kastélyt, valamint Walt Disney ez alapján tervezte meg a Hamupipőke c. rajzfilmben látható épületet, mely alapján később a Hamupipőke kastély megépült

Salzburg Ausztria Salzburg tartományának székhelye. A várost gyakran Mozartstadtnak is nevezik, hiszen itt született és rövid életének több mint a felét itt is töltötte Wolfgang Amadeus Mozart. Salzburg nem mérete miatt, de mégis világváros. Játszi könnyedsége teszi egyedivé. Az Alpok északi szélén fekvő, varázslatos barokk város, a vár sziluettjével, a dóm és a templomok tornyaival már régóta az UNESCO Világörökségének része. Olyan híres, hogy látnivalói a világ legismertebbjei közé tartoznak.

Value 21 990 Ft
Discount -14 %
Teljes ár: 18 990 Ft
2 400 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

1. nap: Péntek este 20:00 órakor találkozás Budapesten, a Népligetben, Hell Miksa sétány, Planetárium táblánál, majd 20:15-kor utazás a neuschwansteini kastélyhoz autóbusszal, melyet két gyakorlott sofőr vezet. Útközben 3-4 óránként tartotok pihenőt, általában benzinkutaknál álltok meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálatok aprópénz. 

2. nap: Szombaton a reggeli órákban érkezés a németországi Füssen városa mellett található Neuschwanstein kastélyba. A különféle építészeti stílusokat ötvöző várkastély főkapujához meredek, szűk út vezet, a külső falak tornyaiba csigalépcsőkön lehet feljutni. A kastély látványa kifejezetten teátrális, mind kívül, mind belül. A berendezés és dekoráció román, mór, gótikus, bizánci és barokk jegyeket hordoz magán.

                               

 

A kastélyban található még egy barlangszerűen kialakított szoba (a Grotto) és egy titkos, öblíthető toalett a fő hálószobában, melybe vízvezeték szállítja a vizet. A fellegvárban található a trónterem, Lajos lakrésze, az énekesek terme és a Grotto. A díszítés mindenhol az ismert német legenda főhősének, Lohengrinnek, a Hattyú-lovagnak hódol. Az egyik legpompázatosabb helyiség a gótikus stílusú királyi hálóterem: a nagyszerű freskókkal, festményekkel, mozaikokkal, faragványokkal díszített szobán mesteremberek és művészek tucatjai dolgoztak, csak az ágy elkészítése évekig tartott. Mindazonáltal sok belső szoba díszítetlen maradt, az ötemeletes palotában 360 szoba található, melyekből mindössze 14 készült el Lajos halála előtt.

A kastély bebarangolása után indulunk Salzburg felé, ahol a délután hátralevő részét fogjuk tölteni. (érkezés kb. 4-5 óra körül útviszonyoktól függően). A salzburgi óvárosban sétálva szó szerint lábaink előtt hevernek a látnivalók, melyek mellett elsétálva megcsodálhatjuk őket. Amennyiben még nyitvatartási időben érkezünk a városba, érdemes meglátogatni pl. Mozart szülőházát és lakóházát, vagy a Mirabell-kastélyt, illetve a kastélykertet. A városi barangolás után fakultatív vacsorázási lehetőséget kínálunk egy belvárosi étteremben (kivéve adventkor). A vacsora ára: 18 Euro/fő.

A szabadprogram során a decemberi indulásoknál lehetőség lesz résztvenni az adventi vásárok forgatagában is. 

A szabadprogram után este 22:00 órakor találkozás az idegenvezető által megadott helyszínen, majd hazautazás Budapestre. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt. Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

Az alapár tartalmazza:

- az utazást busszal,

- a szervezést 

- a magyar nyelvű idegenvezetést.

Az alapár nem tartalmazza:

- a belépők, 

- a vonat, a felvonójegyek árát,

- az étkezést, 

- a biztosítást 

- a regisztrációs díjat 1.500 Ft/fő.

Utazás: autóbusszal, melyet két gyakorlott sofőr vezet. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.

Pénzügy: 

- a belépőket a részvételi díj nem tartalmazza. A kastélyba a belépő, oda úti
transzfer, audioguide és egyéb költségek ára kb. 18 Euro/fő. A kastélyból a buszhoz lefelé gyalog megy a csoport.
- Fakultatív vacsora : 18 Euro/fő.
A programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, parkolás, városbelépő).
A programok időrendi sorrendje változhat.


Az utazás választható dátumai 2018. október 19., december 7.

Az akciós ár csak a kupon megvételével érvényes!

Most fizetendő 2.400 Ft, a fennmaradó 16.590 Ft-ot az utazást szervező Budavár Tours Utazási Irodánál kell rendezni, a kupon megvételét követően (24 óra) jelentkezni kell az utazást szervező irodánál a korlátozott helyek miatt. Az akciós ár miatt a teljes összeget adatküldéstől számított 48 órán belül egyben be kell fizetni.

A kupon megvétele után vedd fel a kapcsolatot az utazási irodával az alábbi e-mail címen: ertekesites@budavartours.hu (Szükséges elküldeni: kupon kódok, utasok nevei, lakcím, kapcsolattartási telefonszám), vagy a 06/1-355-4299, 1-356-5656 telefonszámon.

Pénzügy:

-  a belépőket a részvételi díj nem tartalmazza. A kastélyba a belépő, oda úti transzfer, audioguide és egyéb költségek ára kb. 18 Euro/fő. A kastélyból a buszhoz lefelé gyalog megy a csoport.
- Fakultatív vacsora : 18 Euro/fő.
A programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, parkolás, városbelépő).
A programok időrendi sorrendje változhat.

Több módon lehet eljutni a kastély bejáratához:

-  gyalog 30-40 perces séta dombon felfelé (1, 5 km)

- lovas kocsival kb. 6 EUR felfelé, 3 EUR lefelé úton. Oda úton a lovas kocsi végállomásától gyalog 5-10 perc kb. (kb. 300 méter) a bejárat.

- Esetleges belépők Salzburgban: Residenz kb. 13 EUR, Mozart ház: kb. 12 EUR,

- Hohensalzburg vára kb. 10 EUR.

Felszállási lehetőségek:

Budapest, Népliget, Hell Miksa sétány, Planetárium tábla
M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, Agip benzinkút, 10-es km kő
M1-es autópálya, Óbarok Pihenőhely, OMV benzinkút, 43-as km kő
M1-es autópálya, (Tatabánya) MC Donald’s parkoló (Vértesszőlős), 61-es km kő
M1-es autópálya, (Bábolna) Concó Pihenőhely, OMV benzinkút, 94-es km kő
M1-es autópálya, (Győr) Arrabona Pihenőhely, Agip benzinkút, 119-es km kő
M1-es autópálya, (Mosonmagyaróvár) Mosoni Pihenőhely, MOL benzinkút, 162-es km kőAz ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Budavár Tours Utazási Iroda
Cég
Budavár Tours Utazási Iroda Kft
Website
budavartours.hu
Phone
(06-1) 355-4299
Address
1011 Budapest, Batthyány tér 5-6

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!