Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nyaralj a Horvát-Bosnyák Riviéra legdélebbi részén Neum – Dubrovnik – Korcula-szigete – Ston! 7 nap 6 éj 1 fő részére utazással, felárért félpanziós ellátással és programokkal előfoglalással 56 500 Ft-ért! Most fizetendő: 8 500 F!

Akció kép
Az ajánlat beváltható 2017. február 28.-ig!

Neum – Dubrovnik – Korcula-szigete – Ston
Időpont: 2017. augusztus 2-8. (7 nap/ 6 éj)

Ki ne álmodozna a vadregényes dalmát tengerpartról, napozásról a fehér sziklákon, reggelbe nyúló éjszakákról?
Kössük össze ezt egy bosnyák kisvárossal, Neummal, mint kiindulópont, és fedezzük fel együtt Bosznia-Hercegovina egyetlen tengerparti szakaszát, amit Horvátország ölel körül.
Ahol a legmagasabb a napsütéses órák száma, ahol a hófehér házak,
zöld övezetek igazi mediterrán hangulatot árasztanak.
Majd szálljunk hajóra is nézzük meg Korcula-szigetét, utazzunk át Dubrovnikba, mely óvárosának érintetlen műemlék együttese szerepel az UNESCO világörökségi listáján. Kalandra fel, menjünk még délebbre!


Eredeti ár: 89 800 Ft
Kedvezmény: -37 %
Teljes ár: 56 500 Ft
8 500 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Oszd meg másokkal is!

Program:

1.nap Utazás a Neretva völgyön keresztül - szállásfoglalás Neumba

Indulunk már a kora hajnali órákban, 4:00-kor Budapestről, Hősök tere (Műcsarnok oldala).
Utazás pihenőkkel egyenesen Horvátország, Bosznia felé. Végig a Neretva kanyonon keresztül haladunk, melynek szépségétől már szaporábban ver a szív, lagúnák, kristály tiszta víz, lenyűgöző zöldellő természet, mesebeli az egész. Ezt látni kell! Érdemes lesz tehát már útközben nézelődnünk.


Szóval Bosznia-Hercegovina. Van egyáltalán ennek az országnak tengerpartja? De van ám!
Egy körülbelül 24 kilométeres szakaszról van szó, mely egyetlen pici, tengerparti városkából áll, ez Neum.
A délutáni órákban meg is érkezünk ide, ahol elfoglaljuk 3 csillagos szállásunkat.
Szobakiosztás után a nap hátralévő részét relaxálással, pihenéssel tölthetjük.
Este pedig egy finom vacsorával zárjuk a napot.
Jó, ha tudjuk a szokatlan közlekedés miatt, hogy a város idomulva a természeti adottságokhoz “emeletes” hegyoldali részekből áll. A házak, villák szabályszerűen hozzá vannak ragasztva a hegyoldalhoz.. Minden négyzetcentimétert hasznosítanak, ki virágot, ki fűszernövényt ültet a cserépnyi szabad helyre, amik a sziklák között van. Az utcák tele vannak virágzó leanderekkel, bokrokkal, sok helyen pálmák adnak árnyékot és sok háznál szőlő lugasok törik meg a kőrengeteget. Kisebb nagyobb vendéglátóhelyek várják a vendégeket, és szolgálják ki őket először “vendégként” de másodjára már jó ismerősként. Szinte kézzelfogható a vendégszeretet.

2. nap Bikiniket fel! Ránk fér egy kis pihenés!

Egy ilyen félnapos buszút elég hosszú már ahhoz, hogy a megfáradt utasoknak szükségük legyen egy pihenőnapra, amikor nincs kötött program.
Igazán megérdemeljük, hogy ma lógassuk kicsit a lábunkat, fürödjünk, napozzunk, élvezzük a tenger és a napfény feltöltő nyugalmát.
A szálláshely 100 méterre található Neum finom kavicsos strandjától, mely egy zárt kis öböl, a Peljesac-félszigetnek hála védett a nyílt tengeri széltől.
Ebben a nyugodt öbölben lehet fürdőzni, vagy akár csak hűsölni a pálmafák árnyékában..

3. nap Kirándulás a Marco Polo szigetre, Korculára

Reggelink elfogyasztása után, buszra szállunk és Orebic városába indulunk, ami már Horvátország.
Kanyargós és meredek utunk a Peljesac-félszigeten át vezet.

A Peljesac-félsziget Horvátország második legnagyobb félszigete, tipikus dalmát táj, piros háztetőkkel, kopár, magas hegycsúcsokkal. Horvátország déli csücskét nyilván az emberi szem kényeztetése végett teremtette a jóisten, erről utunk során meg is bizonyosodhatunk, az ablakból kitekintve végig a Mljet szigetcsoportokat láthatjuk majd.

Orebicbe érkezve hajóra szállunk és Korcula szigetére indulunk , ahol helyi idegenvezetőnk kíséretében megnézzük a város főbb látványosságait. Csodaszép sziget, minden négyzetcentimétere fényképre kéredzkedik.

Korcula az Adria-i tenger egyik legzöldebb szigete, amelyet vékony földnyelv köt össze a szárazfölddel. Sűrű erdők, kanyargós partú öblök, pálmafák, hullámzó dombok és egy fallal körülvett városka is jellemez, amely olyan, akár Dubrovnik kicsinyített mása.
Csendes, nyugodt, pihentető sziget, melynek hangulatát a polgári házak, tornyok és kapuívek között kígyózó keskeny göröngyös utcácskák határozzák meg. Sokan úgy tartják, hogy ez a város a legszebb város az egész Adrián.


Korcula leglátogatottabb része a varázslatos Óváros, ahol a legfontosabb látnivalókat találjuk. Ide a Városkapun keresztül lehet bejutni, amelyhez egy monumentális neobarokk lépcsősor vezet. A házak szorosan egymásra épültek az erős szél és az égető napsugárzás elleni védekezés miatt. Az óvárost egy bástyákkal megerősített Városfal veszi körül. Szinte azonnal a középkorban érezhetjük magunkat.
Megnézhetjük a XVI. századi Városházát, majd a Dóm térre kijutva, melynek főbejáratát két oroszlán őrzi, a Szent Márk katedrális fekszik, mely Korcula egyik fő látnivalója, és legnagyobb épülete.


A Dóm térről továbbhaladva egy kis utcán elérünk a város turistalátványosságához Marco Polo, a híres világjáró tengerész szülőházához. A híres velencei utazó és kereskedő, Kína felfedezője egyes feltételezések szerint Korcula szigetén született. Itt meg is tekinthetjük feltételezett szülőházának maradványait. A háromemeletes ház tornyának legfelsőbb szintjéről csodálatos kilátás nyílik, megcsodálhatjuk Korculát, és a környező szigeteket.
A városnézés után egy kis szabadprogram következik, keskeny, hangulatos utcákon lehet sétálgatni, megéhezve pedig beülni a számos étterem valamelyikébe, vagy a tengerparti sétány fenyői alá menekülve, a hullámok zúgását hallgatni. A szigeten a szőlő és olajbogyó termesztés a jelentősebb. Ha van rá alkalmunk, barátkozzunk össze a helyiekkel és költsünk el a társaságukban egy ebédet, nagy valószínűséggel saját olívaolajjal meglocsolt grillezett hallal lepnek majd meg minket, melyet ha szerencsések vagyunk a saját borukkal öblíthetünk le jó hangulatban.
Késő délután visszaindulunk Orebic-be. A nap utolsó programjaként hazafelé úton tartunk még egy rövidebb megállót a félszigeten, mivel igenjó borvidék hírében áll, ennek letesztelését kár lenne kihagyni.

Szállásunkra visszaérkezve vacsorázunk, és rápihenhetünk a következő napra.

A program és a bórkóstolás ára: 28 Euro, mely a helyszínre hozandó.
Marco Poló ház belépő: kb. 2-3 Euro

4. nap Mali Ston - Peljesac kínai nagy fala

Ma reggelink után Mali Ston városába fogunk ellátogatni.
Szabadprogram keretén belül lehet felfedezni majd a várost.

A Peljesac félsziget kapujaként elhelyezkedekő kis várost, a “só városaként” is sokszor emlegetik.


A két városrészből álló Ston szárazföldi része a 600 lakossal rendelkező Veliki Ston, a félszigeten elhelyezkedő része, pedig a 200 főt számláló Mali Ston. Mindkét település a több mint 2000 éves hírnevét a sókitermelésének köszönheti. Mali Ston ezen kívül még a feketekagyló-tenyésztéséről híres.
Itt található Európa leghosszabb kőfala (5,5km), amit a Kínai Nagy Fal „kistestvéreként" is emlegetnek, több kilométer hosszú, hegyeken át kanyargó falaival. Valóban, ha körbenézünk, a hegyek ölelésében fekvő települést szinte végeláthatatlanul koszorúzza az erőd fala, mely egykor az egész környék védelmét volt hivatott szolgálni. A fal nagyon jó állapotú, nemcsak romjaiban, hanem teljes valójában megcsodálhatjuk. A magasból megtekinthetjük a ma is működő sólepárlókat.A várfal vitathatatlanul érdemes egy sétára, Stonnak mégis az óvárosa a legelbűvölőbb, mely furcsamód inkább a francia kisvárosok hangulatát idézi.
Ez a kis település a csendesebb, elvonulós kikapcsolódásra sokkal inkább alkalmas. A világ pörgéséből itt valóban nem sokat érzékelhetünk. Az élet lassú mederben folyik, érezhetjük, hogy valóban az Adria egyik eldugott szegletében járunk. A gazdag történelmi múltra visszatekintő városba mindenképp érdemes egy nagy sétát tenni. Délután indulunk vissza a szállásunkra.
A program ára 14 euró, mely a helyszínre hozandó.
Várfal belepő: felnőtt kb. 40 kuna, gyerek kb. 20 kuna (végigsétálása kb. háromnegyed óra, a séta során vannak erőteljesebb emelkedésű lépcsősorok is)

5. nap Irány a Dubrovniki Riviéra!

Reggelinket elfogyasztva, útnak indulunk Dél-Európa egyik legszebb városába, Dubrovnikba. Még a délelőtti órákban meg is érkezünk így a nap további részét itt töltjük Horvátországban.

A több száz éves fehér várfalakkal körülzárt óváros, tűzpiros háztetőkkel a türkiz tenger partján, varázslatosan szép! 25 m magas falakkal van körülvéve, melynek tetején végigsétálva páratlan panoráma tárul elénk. Egyik oldalról masszív mészkőhegyek, másik oldalról az Adriai tenger határolja Dubrovnikot, a világ egyik legszebb és legjobb állapotban megmaradt középkori városát.

Óvárosának érintetlen műemlék együttese szerepel az UNESCO világörökségi listáján is. Az egész óvároson körülvezet a Placa, vagy Stradun, a széles főutca csillogó fehér köveivel, kávézóival és kis üzleteivel. Ezen az utcán minden ablak, ajtó az üzletek kirakatai és bejárata egyforma, olyan, ahogy a középkorban felépítették, igazi időutazás! Sok turista szerint a Stradun a világ legszebb utcája.Majd szabadprogram keretében  lehetőség van pl a várfalon egy sétát tenni vagy fürdeni, napozni a dubrovniki parton. A kristálytiszta tengervíz közelsége csak fokozza a vidék rendkívül gazdag növény- és állatvilágának élményét. A Dubrovniki Riviérát a horvát tengerpart egyik legcsábítóbb színhelyeként is emlegetik. A városfalak alatti strandot nem egy idegenforgalmi magazin is kontinensünk egyik legfestőibb fekvésű strandjaként emlegeti – méltán, hiszen valóban egyedülálló élmény a több mint fél évezredes, impozáns falak alatt fürdőzni!
Késő délután indulunk vissza szállásunkra.

A program ára: 28 Euro, mely a helyszínre hozandó.
Várfal belépő: kb. 120 kuna
Ún. Dubrovnik kártyát is lehet vásárolni, mellyel a múzeumok, várfal, templomok, belső látnivalók látogathatók a kártya egyszeri megváltásával, ára: kb. 360 kuna

6. nap Szabadnap

Hazaindulás előtti nap még mindenki kiélvezheti utoljára szabadprogram keretében a tenger nyugalmát, a pálmafák hűs árnyékát.
Fürödjünk, napozzunk, élvezzük, amíg lehet…
Így senkinek nem kell kapkodni az összecsomagolásban sem, kényelmesen lesz időnk mindenre.

7. nap Hazaút

Hát eljött ez a nap is…
Reggelink elfogyasztása után, megkezdjük hazautunkat egyenesen Budapest felé.
Erre a napra mást nem terveztünk

Az ajánlat tartalma: utazás 1 fő részére 7 nap 6 éjszaka, félpanziós ellátással (felárért) és programokkal 56 500 Ft-ért!

Most fizetendő: 8 500 Ft, a fennmaradó összeget a szolgáltatónak kell kifizetni!

Ár tartalmazza: az oda-vissza utazást turista autóbusszal, 6 éjszaka szállást Neumban 3 csillagos hotelben, magyar nyelvű csoportvezetőt, áfát.
Ár nem tartalmazza: a programok árát, valamint a félpanziós ellátást a teljes turnusra és az idegenforgalmi adó költségét, mely a helyszínre hozandó
Félpanziós ellátás ára és az idegenforgalmi adó: 90 Euro (félpanziós ellátás ízletes, büfé stílusú, a vacsorához még külön választható egy pohár sör, bor vagy cola is.
Hajókirándulás Korculára: 28 Euro
Ston, Mali Ston: 14 Euro
Dubrovnik: 28 Euro
Szállás: Igényes, kulturált, hangulatos 3 csillagos hotelben.
Néhány perces sétára van a vízparttól. A hotel ingyenes Wi-Fi-t biztosít. Valamennyi modern szoba és apartman lágy színekkel díszített, légkondicionált és saját fürdőszobával rendelkezik. A vendégeket a strandon sportolási lehetőségek is várják. Esténként élőzenei és szórakoztató műsorokon lehet részt venni.

Fontos tudnivalók:
Útiokmány: utazáskor érvényes, kártyás személyi igazolvány vagy útlevél szükséges.
Védőoltás: nem szükséges
Valuta: Hivatalos fizetőeszköz a bosnyák konvertibilis márka. 1 KM kb. 160 Ft. Itthon nem nagyon váltják a bosnyák márkát, ezért javasolni szoktuk, hogy kis címletű papír Eurosokat hozzanak és ezzel lehet fizetni, majd a helyiek bosnyák márkában adnak vissza.
Horvátországban a hivatalos fizető eszköz a Kuna (kn) váltópénze Lipa, 1 kn = 100 lipa. Kb 41 Ft.
Időjárás: Utazásunk időpontja általában tipikus meleg, nyári időszak. A legmagasabb nappali hőmérséklet elérheti akár a 35-37 °C-ot is, de éjszaka sem hűl le a levegő 20-22 °C alá. Tartós esőzések nem jellemzőek ebben az időszakban, de rövid záporok előfordulhatnak.
Neum tengerpart: Neumban aprókavicsos és betonos strandok vannak, a város szerkezete lépcsőzetes, a strand egy hegyoldalba ékeli be magán. A szállások a hegyoldalon helyezkednek el.

Fontos: Utazás feltétele, hogy a kupon leütése után 3 napon belül a regisztráció céljából vegyék fel a kapcsolatot az utazási irodával az alábbi e-mail címen: laspalmerastravel@gmail.com (Szükséges elküldeni: kupon kódok, utasok nevei, lakcím, kapcsolattartási telefonszám)
A vásárló a kupon leütésével egyidejűleg elfogadja a Las Palmeras Tours utazási szabályait, általános szerződési feltételeit: http://www.laspalmeraskft.com/utazas-szabalyai/

Engedély szám: U-001630


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Las Palmeras Tours
Cég
Las Palmeras Tours
Weboldal
laspalmeraskft.com
Telefonszám
(06-70) 701-0900

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!