Iratkozz fel hírlevelünkre!

Novemberi repülős utazás Milánóba, Lombardia fővárosába, fakultatív kirándulással az észak-olasz tavakhoz. 3 nap, 2 éjszaka 4*-os szállodában reggelivel 1 fő részére 69.900 Ft helyett 44.900 Ft + repülőjegy. Most fizetendő 4.500 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható November 9., 2018-ig!

A Pannonia Program- és Utazási Iroda ajánlatában Olaszország második legnagyobb városába, az észak-olasz ipari régió központjába, az európai divat egyik fellegvárába, Lombardia fővárosába, Milánóba repülünk. A három teljes nap alatt nem csak a nyüzsgő város nevezetességeivel ismerkedhetünk meg, de kirándulhatunk a magas, hófödte hegyekkel körülvett varázslatos észak-olasz tóvidékre is. Az érdeklődők részt vehetnek a Milánói Scala opera előadásán, de szerencsés esetben akár szurkolhatunk is egy jó Inter vagy Milan meccsen.

Value 69 900 Ft
Discount -36 %
Teljes ár: 44 900 Ft
4 500 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Az utazás programja:

1. nap: Hajnal tájt, kora reggel találkozunk a Liszt Ferenc repülőtéren. Az útitársak megérkezését követően lesz időnk megismerkedni az idegenvezetések során alkalmazott fülhallgatós audiós eszközök használatával, amelyek igen jó szolgálatot fognak tenni az egész út során. Korán reggel indulunk járatunkkal Milánóba. Érkezésünket követően a Malpensa repülőtérről indulva felkeressük hotelünket. A fakultatív kiránduláson részt vevő utasainkkal az észak-olasz tóvidék harmadik legnagyobb tavának partján található települést, Como-t látogatjuk meg. A Comoi-tóhoz érve gyönyörű látvány tárul elénk: magas, hófödte hegyek, a parton  pálmafák. A tó a maga 400 méteres mélységével, Európa egyik legmélyebb tava. A városban számtalan kis kávézó, étterem, a hangulatos szűk utcácskák igazi olasz életérzést árasztanak. Idegenvezetőnk kíséretében elsőként a város egyik legszebb épületét, a Dómot keressük fel. Építését 1396-ban kezdték meg román stílusban, majd később gótikus templommá alakították át, de homlokzatában már a reneszánsz jegyei is feltűnnek. Tovább sétálunk a tóparti sétányon a 18. században épült Villa Olmohoz, amely Como leghíresebb és legszebb villája. A hatalmas, szépen gondozott parkból pazar kilátás nyílik a tóra. Nem szabad kihagyni a siklóval elérhető Como feletti kisváros Brunate megtekintését. Funiculareval csak hét perc az utazás. Fentről fantasztikus a kilátás a városra, a tóra és a hófödte hegyekre. Kora délután visszautazunk a milánói szállodánkhoz.

Akik nem vesznek részt a fakultatív programon, azok a szállodától száz méterre található  metróállomásról indulva, húszpercnyi utazással érhetik el Milánó központját. A szabadidő eltöltésére figyelmükbe ajánljuk a Palazzo de Brera megtekintését, amelyre közös sétáink során ezúttal nem kerülhet sor. A Palota képtára egyike Olaszország legjelentősebb  gyűjteményének. Több mint ötszáz festmény található itt olyan festőktől, mint Caravaggio, El Greco, Raffaello, Rembrandt, Rubens, Tintoretto, Tiziano, Veronese.

Késő délután a comoi kirándulásról visszatérve a szálloda aulájában találkozunk a szabadprogramjukat töltő utastársainkkal. A szobák elfoglalását követően már közösen, metróval indulunk a történelmi városrészbe. Belvárosi sétánkat követően, szabadidőnkben egyénileg költhetjük el vacsoránkat. Érdemes megkóstolni az igazi olasz ízeket, elfogyasztani egy eredeti olasz pizzát vagy pastát, közben finom chiantit kortyolgatva. A szabadidőt követően késő este, metróval indulunk vissza szálláshelyünkre.

2. nap: Bőséges reggelink elfogyasztása után idegenvezetőnk kíséretében, ismét a belvárosba vesszük az irányt. Egész nap Lombardia fővárosával ismerkedünk. Sétánk során felkeressük a Piazza del Duomon az ország második legnagyobb templomát, a Milánói Dómot. A tér bármely pontjáról nézve impozáns látvány. Lesz idő, hogy az elszántak felmenjenek a Dóm tetejére akár gyalogosan lépcsőkön, vagy kényelmesen lifttel. Fentről lenyűgöző a kilátás a városra, de szép időben még az Alpokat is látni. A templomlátogatást követően, az elegáns üzletei után, Milánó szalonjának is nevezett II. Vittorio Emanuele passzázson át sétálunk a Milánói Scalához. Megtekinthetjük a világhírű operaház épületében található múzeumot, ahol neves énekesek, operaszerzők, szövegírók emléktárgyaival, szobraival is találkozhatunk. Sőt, ha éppen nincs próba, lehetőségünk lesz egy emeleti páholyon keresztül a nézőtérre is betekinteni. Ezután a Castello Sforzescohoz érkezünk. A 15. században épült hatalmas, négyzet alapú építmény Milánó egyik legjelentősebb építészeti alkotása, amely egykor a milánói hercegek rezidenciája volt. Az épületegyüttest hatalmas, szépen gondozott park veszi körül, ahol érdemes egy kiadós sétát tennünk. Lehetőség lesz Észak-Itália egyik legszebb, műemlékekben leggazdagabb kastélyába bemenni, ahol Leonardo da Vinci keze nyomával is találkozhatunk, valamint Michelangelo befejezetlen Pietáját is láthatjuk.

A nap folyamán fakultatív programként Milano legjelentősebb műemlékét is megtekinthetjük: a Santa Maria delle Grazie templomot, benne Leonardo da Vinci leghíresebb művével: az ”Utolsó vacsora” c. freskóval. A templom 1980. óta az UNESCO Világörökség része.

A szabadidő keretében a labdarúgás kedvelőinek ajánlunk egy látogatást a San Siro Stadion múzeumában. Itt az Inter és az AC Milán trófeáit, neves focistáinak mezeit, cipőit, emléktárgyait láthatjuk, és ha éppen nincs mérkőzés, befizethetünk stadion túrára is. Ez esetben bepillantást nyerhetünk a hatalmas nézőtérre, a pályára, sőt az öltözőkbe is.

A foci rajongóknak érdemes figyelemmel kísérni a San Siro-ban október 6-8. között megrendezésre kerülő „Seria A” mérkőzéseket.

Az operakedvelők pedig este nyolc órától megtekinthetik a Scalaban Verdi Ernani című operáját. A zenemű a fiatal Verdi egyik legsikeresebb alkotása. Százas szériákban játszották. Az opera cselekményét Victor Hugo: Hernani című forróvérű, szenvedélyes romantikus drámája szolgáltatja.

A tartalmas napot szabadidőnkben, egyéni étkezési lehetőségek egészítik ki. Késő este jóleső fáradtsággal és felejthetetlen élményeket szerezve térünk vissza szállodánkba.

3. nap: Kényelmes reggelink elfogyasztása és a hotelből történő késői kijelentkezés után ismét egy tartalmas és felejthetetlen fakultatív kirándulásra invitáljuk utasainkat. Olaszország második legnagyobb tavát, a Lago Maggiore-t keressük fel. A tópartot elegáns villák és fás sétányok ékesítik. A tó melletti kertekben szubtrópusi növények élnek. A hófedte Alpok pedig mesés hátteret nyújt. A tó legnagyobb településén állunk meg autóbuszunkkal, Stresaban. Nagyvilági, előkelő üdülőhelyként tartják számon. A kedves kisvárost a gyönyörű villák és kertek, kellemes klímája és csodás panorámája teszik ennyire népszerűvé. Stresaból hajóval keressük fel Isola Bellát. A szigeten található tíz teraszból álló kertben szökőkutak, szobrok, egzotikus növények sokasága nyűgözi le a látogatókat. A Borromeo Kastélyt a 17. században III. Carlo Borromeo építette felesége számára, amely egy vízen úszó barokk ládára emlékeztet. Gyönyörűen berendezett termek értékes bútorokkal, stukkókkal, festményekkel. Láthatjuk azt a hálószobát, ahol Napóleon és Josephine 1797-ben aludt. Továbbhajózunk Isola Madre szigetére, ahol egy újabb Borromeo-palota vár bennünket. A szigeten álló kastélyban Bábszínház Múzeumot rendeztek be, körülötte mediterrán botanikus kertben sétálhatunk, pávákkal és fácánokkal találkozva.

Akik nem tartanak velünk a fakultatív kirándulásra, azoknak Milánó további egyéni felfedezését ajánljuk. Megtekinthetik a Sforza Kastély múzeumát, vagy kirándulhatnak a San Siro Stadionhoz.

A hotelünknél találkozva, az esti órákban autóbuszunkkal Malpensa repülőterére utazunk, ahonnan késő este indul repülőgépünk vissza Budapestre.

Részvételi díj tartalmazza:

 • légkondicionált autóbuszt a repülőtéri transzferekhez,
 • 2 éjszaka szállást két- vagy háromágyas, fürdőszobás 4*-os szállodai szobában, 100 méterre a metrómegállótól, 25 percre Milánó belvárosától,
 • büfé reggelit a szállodában,
 • ingyenes Milánó belváros térképet,
 • a csoporttal együtt utazó olaszul is beszélő magyar idegenvezetőt,
 • a milánói idegenvezetések során alkalmazott fülhallgatós audiós eszközt,
 • a szervezési díjat.

A részvételi díjon felül az irodában kötelezően fizetendő díjak:

 • repülőjegy és repülőtéri illeték, egy db nagyméretű fedélzeti utazótáska (55 × 40 × 23 cm méretű), helyi idegenforgalmi adó: 55.000 Ft/fő,

A fizetendő díjak minden esetben az aktuális WizzAir repülőjegy díjszabások függvényében változhatnak.

 • ügyfél adminisztrációs díj:1.200 Ft/fő, amely az utazási irodának fizetendő.
 • 1,8% kötelező útlemondási biztosítás, amely az előre kifizetett tételek után fizetendő pl. részvételi díj, egyágyas felár, repülőjegy, feladott poggyász stb.
 • Santa Maria delle Grazie – Utolsó vacsora: 7.500/fő,
 • egyágyas felár: 12.900 Ft/fő

A részvételi díjon felül az irodában választhatóan fizetendő díjak:

 • a feladható 20 kg poggyász oda- és vissza útra: 22.400 Ft/fő,
 • baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást: 18 év alatt: 250 Ft/fő/nap, 18-79 éves korig: 500 Ft/fő/nap, 80 év felett 1.250 Ft/fő/nap.
 • Külön fizetendő fakultatív programok:

  • Comói-tó és környéke kirándulás: 45 €/fő

  A díj tartalmazza az utazást autóbusszal, parkolási díjakat, a magyar nyelvű idegenvezetést, és az idegenvezetések során alkalmazott audióseszközt.

  A fakultatív program időtartama kb. 6 óra. Minimum 15 fő jelentkezése esetén.

  • Lago Maggiore-tó és környéke: 55 €/fő

  A díj tartalmazza az utazást autóbusszal, parkolási díjakat, a magyar nyelvű idegenvezetést, és az idegenvezetések során alkalmazott audióseszközt.

  A fakultatív program időtartama kb. 7-8 óra. Minimum 15 fő jelentkezése esetén.

  Az előzetesen történő foglalások érdekében a fenti fakultatív programokra az irodában történő jelentkezéssel a díjak megtérítését vállalni szükséges. A fenti díjak az utazás során az idegenvezetőnek €-ban előre fizetendők, amelyek időközben változhatnak.

  Külön fizetendő belépődíjak:

  • Milánói Dóm: 3 €/fő (érvényes a Dómba, és a Dóm Múzeumba),
  • Milánói Scala: 10 €/fő,
  • Sforza Kastély múzeuma: 10 €/fő, egyénileg,
  • Brera Palota galéria: 10 €/fő, egyénileg,
  • San Siro Stadion múzeuma: 10 €/fő - múzeum + stadion túra (helyszínen lehet foglalni): 19 €/fő,
  • Como-Brunate-Como felvonó: 7 €/fő, Stresa-Isola Bella-Stresa hajójegy: 8 €/fő,
  • vagy
  • Stresa-Isola Bella- Isola Madre-Stresa hajójegy: 17 €/fő,
  • Isola Bella (Borromeo Kastély, múzeum és kert): 18 €/fő,
  • vagy
  • Isola Bella+Isola Madre (kastély és kert belépő): 23 €/fő,
  • Metró jegy a szállodától: 1,9 €/fő
  • Napijegy: 5,8 €/fő 

  A megadott belépődíjak a foglalás költségeit és 15-18 fő alatt az idegenvezető belépőjegyeinek költségeit is tartalmazzák. A belépődíjak a buszon az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek időközben változhatnak.

Menetrend: 

2018. november 9.,  péntek,    6.10-7.50       Járatszám: W6 2333

2018. november 11.,  vasárnap,       22.20-23.55      Járatszám: W6 2336

WIZZ Priority szolgáltatás: 8.000 Ft/fő (oda-vissza útra)

Az utazás időpontja 2018. november 9-11.

Most fizetendő 4.500 Ft, a fennmaradó 40.400 Ft-ot az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál kell fizetni.

Az akciós kupon megvásárlása után a kuponkód bediktálásával jelentkezni kell az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál az info@pannoniatravel.hu e-mailcímen, vagy a 30/592-6107 telefonszámon hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra között. 

A részvételi díj tartalmazza:

 • légkondicionált autóbuszt a repülőtéri transzferekhez,
 • 2 éjszaka szállást két- vagy háromágyas, fürdőszobás 4*-os szállodai szobában, 100 méterre a metrómegállótól, 25 percre Milánó belvárosától,
 • büfé reggelit a szállodában,
 • ingyenes Milánó belváros térképet,
 • a csoporttal együtt utazó olaszul is beszélő magyar idegenvezetőt,
 • a milánói idegenvezetések során alkalmazott fülhallgatós audiós eszközt,
 • a szervezési díjat.

Az utazás szervezője: Pannonia Program- és Utazási Iroda 

Iroda cím: Flórián udvar, 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet
e-mail cím: info@pannoniatravel.hu 
Telefonszám: +3630/592-6107Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Website
pannoniatravel.hu
Phone
(06-30) 592-6107
Address
1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!