Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nőnapi barangolás az Őrségben - Dobronaki orchideafarm és energiapark, az Árpád-kori fény templom felkeresése Velemérben 10.990 Ft helyett 8.990 Ft-ért. Most fizetendő 1.150 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható March 7., 2020-ig!

Program:

Kora reggel indulunk el Budapestről. Első programhelyszínünk Velemér lesz. A kis őrségi falu büszkélkedhet Magyarország egyik legjelentősebb román stílusú műemlékével, a Szentháromság-templommal. A kora gótikus templom belső falait díszítő freskók hazánk legteljesebb, épségben fennmaradt középkori falfestményei, melyek a magyar földön egyedüliként Aquila János alkotásai. Az Árpád-kori templom történetéről és művészettörténeti jelentőségéről bővebben szakavatott helyi vezetőnktől tájékozódhatunk. A műemlék esztétikai élményén túl a fény is különleges hatással van a betérőre. Megfigyelték, hogy a téli napfordulón besütő nap a Madonna ölében látható gyermek Jézust világítja meg. A nyári napforduló idején az első fény a Madonna köpenye alatt bújó bűnösöket világítja meg - jelezve, hogy számukra is van kegyelem. Napéjegyenlőség idején az utolsó sugarak egyszerre világítják meg Szent Lászlót és a megfeszített Krisztust. Mindezek után érthető, hogy a műemléki épület miért viseli a fény temploma elnevezést is.

Value 10 990 Ft
Discount -18 %
Teljes ár: 8 990 Ft
1150 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

A templomlátogatást követően a magyarlakta Dobronakra utazunk, ahol a pihenőidőnkben az ebédünket is elkölthetjük. Továbbindulunk, hogy meglátogassuk Európa legnagyobb orchidea parkját, hogy igazi trópusi hangulatban köszöntsük a májust és az Anyák napját. A magyar határtól mindössze tizenkét kilométerre, Szlovéniában fekvő, többségében magyarok lakta Dobronakban (Dobrovnik) működik a Trópusi Kert és Orchideafarm, Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő települése, ahol a 160 féle orchideából évente csaknem 500 ezer növényt nevelnek. A 14 ezer m 2 –es üvegházban csodálhatjuk meg a szebbnél szebb virágokat. Az orchideák mellett 300 féle különböző termő növényben (pl. banánfélék, kávé- és borscserje) gyönyörködhetünk. A gyönyörű orchideákat látva igen nehéz megállni, hogy a mintaboltban ne vásároljunk legalább egyet-kettőt belőlük. A farm munkatársai jó tanácsokkal is ellátnak bennünket, hogyan neveljük, illetve édesanyánk hogyan gondozza az orchideákat. A táj szépsége mellett, sokak szerint Dobronák és környéke, a határ innenső oldalán található Lentihez hasonlóan, gyógyító energiákkal, erős földsugárzással rendelkezik. A kérdésnek utánajárva meglátogatjuk a falu mellett elterülő Bakonaki- tavat, és az azt körülvevő Energia Parkot is, ahol a Szent-Vid kút vizének is gyógyító hatást tulajdonítanak.

 

Különleges természeti és kulturális élményekkel gazdagodva indulunk haza és a késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

A részvételi díj tartalmazza:
- a szervezés díját,
- az utazást felsőkategóriás autóbusszal,
- a csoportkísérést és magyar nyelvű idegenvezetést.

Az utazás időpontja: 2020.03.07. (nőnap előtti szombat)

Most fizetendő 1.150 Ft, a fennmaradó 7.840 Ft-ot az utazást szervező  Utazási Irodában kell befizetni.

Az akciós kupon megvásárlása után a kuponkód bediktálásával jelentkezni kell az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál az info@pannoniatravel.hu e-mailcímen, vagy a 30/592-6107 telefonszámon hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra között, vagy személyesen 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em. (Flórián Udvar)

Kötelezően külön fizetendő:
ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő, amely az  utazási irodában fizetendő,

Külön fizetendő belépődíj:

- Utasbiztosítás díja: 18 éves kor alatt 300 Ft/fő, 18-79 év: 600 Ft/fő, 80 év és a felett 2.100 Ft/fő
- Veleméri Szentháromság-templom helyi idegenvezetéssel: 600 Ft/fő,
- Dobronaki éttermi menü: Muravidéki bogrács étel bőségesen + desszert + Ital-(bor vagy ásványvíz vagy házi szörpök) + Kávé 13 €/fő
- Dobronaki orchideafarm helyi idegenvezetéssel, energia park: 6 €/fő, amelyből-2,5 €-ot vásárláskor jóváírnak.
A belépődíjak a foglalás költségeit és parkolási díjakat is tartalmazzák, melyek-összegét Forintban, illetve Euroban szedi össze az idegenvezető a buszon..

Indulás: 

6:15 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)
6:30 Batthyány tér (a vásárcsarnok előtti buszmegálló)

Vidéki felszállási lehetőségek:
- Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya,Agip benzinkút, 10 km
- Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km
- Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Mol benzinkút, 138 km
A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.

Az utazás szervezője: Pannonia Program- és Utazási Iroda 

Iroda cím: Flórián udvar, 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet
e-mail cím: info@pannoniatravel.hu 
Telefonszám: +3630/592-6107

 

 

 


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Website
pannoniatravel.hu
Phone
(06-30) 592-6107
Address
1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!