Iratkozz fel hírlevelünkre!

Mini nyaralás a horvát tengerparton bőséges félpanziós ellátással, odafele a Plitvicei tavakkal! 5 nap 4 éjszaka szállás 1 fő részére buszos utazással és kirándulásokkal kedvező áron 113 900 Ft-ért! Most fizetendő: 17 500 Ft!

Akció kép
Az ajánlat beváltható August 20., 2024-ig!

Hosszú hétvége a horvát tengerparton 5 nap / 4 éjszaka 2024

Value 119 900 Ft
Discount -5 %
Teljes ár: 113 900 Ft
17 500 FtVedd meg most!
Give it as a gift
Share with others

1.nap: Budapest – Plitvicei-tavak
Találkozó a Népliget, Szöglet Presso-nál.
Indulás 05:00 órakor.
Kora délelőtt érkezünk az Európa-szerte ismert Plitvicei-tavakhoz, Horvátország legjelentősebb nemzeti parkjába. A meseszép tavak füzér-szerűen húzódnak a vadregényes Kapela-hegységben, melyeket “ezer” apró erecske, patakocska és vadabbnál vadabb zuhatagok táplálják.
A smaragd és a türkiz színek ezer árnyalatában pompázó víztükör, a fantasztikus erdei környezet egy színpompás mesevilágba repít bennünket. Horvátország gyöngyszemeinek is tekinthető tavak és vízesések 1979 óta az UNESCO Világörökség részét képezik. A nemzeti park tizennyolc tavát összesen 92 vízesés köti össze, melyek közül a legnagyobb 71 méter magasból ömlik a Korana-folyóba.
Délutánig (kb. 17:00 óráig) barangolunk a nemzeti parkban, majd elfoglaljuk szállásunkat a Kvarner öbölben található tengerparti szállásunkon.
Este lehetőség van megmártózni a tengerben, illetve este vacsora a szállodában.

2. nap: Szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás a Krk-szigeten
Reggeli. A mai nap a pihenésé. Egész napos kikapcsolódás a tengerparton.
Lehetőség van részt venni egy fakultatív kiránduláson a Krk-szigetre. Autóbuszunkkal a Krk-hídon át érkezünk a szigetre, majd meglátogatjuk Vrbnik városkát, mely a tengerparton, dombok között helyezkedik el, kedves óvárossal, ahol egyébként a világ egyik legkeskenyebb, szinte vállszélességű utcája is található.

Csodás fotók készülhetnek a régi házak tövében, a meredek, kifényesedett kövezetű utcácskákban. A program további részében ellátogatunk a sziget egyik legismertebb pincéjébe, ahol részt vehetünk egy borkóstolós programon. A teraszról fantasztikus kilátásban is gyönyörködhetünk..

Ezután 3 féle helyi bort kóstolhatunk, melyek egyike a sziget büszkesége, a Zlachtina, mely kimondottan e táj szőlőjéből készülő száraz minőségi bor.

Mellé kóstolót kapunk a helyi sajtokból, házi sonkából, ezzel koronázzuk meg a programot. Mindezek meg is vásárolhatók majd a pincében. Részvétel a „pinceprogramon” 18 EUR. Fizetendő helyszínen.
Ezután elindulunk visszafelé, és útközben megállunk a sziget fővárosában, Krk-ben. Az óváros sikátoraiban autentikus házak várnak bennünket, a parton elfogyaszthatjuk délutáni kávénkat, vagy egy finom horvát sört. A városi strandok valamelyikén még fürödhetünk is.
Visszaindulás a szállásra a késő délutáni órákban.
A kirándulás ára: 15 EUR/fő. (Mely tartalmazza a buszköltséget, behajtásokat, parkolást, autópályadíj és az egyéb felmerülő költségeket.) Minimum létszám 20 fő.
Szállás, vacsora.

3. nap: Szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás Opatijába
Egész napos pihenés a tengerparton.
Vagy fakultatív kirándulás Opatijába. Autóbuszunkkal Rijekán át érkezünk az Osztrák-Magyar Monarchia felsőbb köreinek egyik legkedveltebb üdülőhelyére, Opatijába.
Még Ferenc József is itt töltötte a téli hónapokat (nem a bécsi Schönbrunnban). Ennek köszönhetően az egész várost a fényűző, szecessziós stílusú paloták jellemzik.
Abbázia (mai nevén Opatija) egyik legemblematikusabb jelképe a százéves sétány, a lungomare, melyet 1885-ben kezdték építeni, amikor a települést klimatikus gyógyhellyé nyilvánították.
A Hollywood-i Híresek utcájára hajazva, Abbázia híres promenádján is márványcsillagokat helyeztek el, amelyekkel a Horvátországot a sport, művészeti és egyéb területeken népszerűsítő hírességek előtt tisztelegnek.
Kötelező látványosságai között találjuk a valószínűleg 1420-ban épült Szt. Jakab-templomot. Ez az apátság (opatija) lett később a település névadója.
Érdekes még pl. az Imperial szállóval átellenben elhelyezkedő gyönyörű abbáziai parkban, a Szt. Jakab-templom tövében lévő Helios és Selena szökőkút, amely a Napot és a Holdat a mitológiai testvérpár alakjában ábrázolja.
Az Angyali üdvözlet-templom Abbázia legszebb látképei közé tartozik. Szépséges külsejével és lenyűgöző megjelenésével Abbázia ékköve és teszi teljes várossá.

A Villa Jeanette oldalán tábla hirdeti, hogy Móra Ferenc ott írta az Ének a búzamezőkről című regényét. Ebben - az akkor még közvetlenül a tengerparton álló - villában üdült Gustav Mahler osztrák zeneszerző is.
A magyar vonatkozású Amerikai kertben tengerre nyíló kilátás és botanikus kert várja a látogatókat. Az Amerikai kertet a gazdag magyar vállalkozó, Kurucz Mihály építette feleségének az 1900-as évek elején.
Visszaindulás a késő délutáni órákban.
A kirándulás ára: 15 EUR/fő. (Mely tartalmazza a buszköltséget, behajtásokat, parkolást, autópályadíj és az egyéb felmerülő költségeket.) Minimum létszám 20 fő.
Szállás, vacsora.

4. nap: Szabadprogram, vagy fakultatív program Baska tengerpartján.
Egész napos pihenés a tengerparton.
Autóbuszunkkal Krk-sziget déli részén fekvő Baska városába tartunk. Az autóbusz a strandtól pár perc sétára tud a legközelebb megállni. Hangulatos utcácskáival, templomaival és éttermeivel Baska garantáltan elvarázsolja az ide utazó turistákat.
A hangulatos tengerparti sétányon számtalan boltocska és étterem, fagyizó várja a látogatókat. A város strandja (Vela plaža), mely az ország egyik legnagyobb természetes, védett öblében fekszik 1999-ben elnyerte
a kiváló minősítést, így rendelkezik a kék zászlócskával. Így aki egész nap csak strandolna, vagy napozna az Adriai- tenger partján remek környezetben teheti ezt. Hazaindulás a délutáni időben.
Szállás, vacsora
A kirándulás ára: 15 EUR/fő. (Mely tartalmazza a buszköltséget, behajtásokat, parkolást, autópályadíj és az egyéb
felmerülő költségeket.) Minimum létszám 20 fő.

5. nap: Zágráb - Budapest
Reggeli után (9:00 óra körül) indulunk meg Zágrábba, ahol megismerkedünk a főtérrel, a katedrálissal, a Nemzeti Színházzal, és a Medvednica-hegy és a Száva folyó között fekvő óvárossal, ahol gyönyörű parkokat és szökőkutakat találunk.
Lehetőség van egy kellemes ebéd elfogyasztására, illetve a főtéren vásárolgatni. Hazaindulás a délutáni órákban, Budapestre érkezés a késő esti órákban.

Az ajánlat tartalma: 5 nap 4 éjszaka szállás 1 fő részére 119 900 Ft helyett 113 900 Ft-ért!

Most fizetendő: 17 500 Ft, a fennmaradó összeget a szolgáltatónak kell kifizetni!

Előzetes foglalás szükséges, érdeklődjön telefonon.

Utazás: Autóbusszal
Szállás: Omisalj Dep Adriatic A 2*-os hotel bárral, kerttel, és étteremmel várja vendégeit.
Ellátás: büfé jellegű bőséges félpanzió (reggeli és vacsora)
Részvételi díj:
Időpont:
2024. július 25- 29. 119.900 Ft/fő, helyett 113.900 FT/fő
2024. augusztus 16-20. 119.900 Ft/fő, helyett 113.900 Ft/fő

Az alapár tartalmazza: az utazást autóbusszal, 4 éj szállást 2*-os hotelben standard kétágyas szobában, bőséges félpanziót, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést, regisztrációs díjat.

Az alapár nem tartalmazza: Az esetleges felárakat, és a belépők árát és a biztosítást.

További költségek:
IFA 4 éjre: 6 Euro/fő – helyszínen fizetendő
Egyágyas felár: 25 000 Ft
Utasbiztosítás 5 napra: felnőtt: 4 600 FT, 18 év alatt: 2 300 Ft
Belépő a Plitvicei-tavakhoz: a Plitvicei-tavakhoz: kb.35 EUR/felnőtt, 28 EUR/diák 15 EUR/gyerek
Fakultatív kirándulás a Krk-szigetre: 15 EUR/fő, Opatijába: 15 EURFt/fő, Baska tengerpart 15 EUR/fő
Útlemondási biztosítás köthető, normál 2%: 2 400 Ft,
A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, parkolás stb).
A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.
Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül. A programváltozás jogát fenntartjuk.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg.
A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik.
A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.
Minimum létszám: 45 fő
Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják.
Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!
M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, Agip benzinkút, 10-es km kő (+ 20 perc)
M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (+40 perc)
M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (55 perc)
M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, Agip benzinkút, 95-ös km kő (80 perc)
M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (100 perc)
M7-es autópálya, Balatonkeresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő (120 perc)
M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő (140 perc)

Módosítási díjak:
- módosítási díj: (név, felszállás helye stb.): 2.500 Ft/fő

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Tel: 06-1/343-3030, 06-20/318-2938
E-mail: info@varavilag.hu
Eng.szám: U-000305


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Challenge Hungary / Vár a Világ
Cég
Challenge Hungary Kft.
Website
challenge.hu
Phone
(06-1) 343-3030

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!