Iratkozz fel hírlevelünkre!

Márton-napi libalakoma Szentendrén november 11-én. Egynapos buszos kirándulás Szentendrére libator elfogyasztási lehetőséggel 1 főnek 9.990 Ft helyett 4.990 Ft-ért.

Akció kép
Az ajánlat beváltható November 11., 2018-ig!

Szentendre a templomok városa, és évtizedek óta a magyar képzőművészet egyik
legnépszerűbb központja. A XX. Század elején Jankó János és Ferenczy Károly után Réti István növendékei hozták létre 1929-ben a Szentendrei Művésztelepet, 1935 táján Vajda János és Korniss Dezső már a „szentendrei festészet” külön programját fogalmazták meg. A II. világháború után sokan telepedtek le a városban, és ma is működik az alkotótelep. A gyönyörű fekvésű „dalmát hangulatot” árasztó kisvárosban ma is számtalan műemlék várja a látogatókat.

Value 9 990 Ft
Discount -50 %
You Save 5 000 Ft
4 990 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

A kirándulás programja:

Elsőként Szentendre legfontosabb látnivalóival ismerkedünk meg: Ellátogatunk a Kovács Margit Múzeumba (belépő: felnőtt: 1.200,- Ft/fő, diák, nyugdíjas: 600,- Ft/fő), majd kívülről megnézzük a Blagovesztenszka görögkeleti templomot, finom süteményeket kóstolhatunk a Szamos Marcipán múzeum cukrászdájában, majd a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban ismerkedhetünk meg a skanzen kiállításaival, miközben a 100-200 éves épületek között sétálunk. A nap zárásaként egy libatoros
vacsorát fogyasztunk el.
Márton napja fontos fordulópont volt a naptárakban: vidéken ekkor fejeződtek be a mezőgazdasági munkák, ezen a napon zárult le a gazdasági év. Szent Márton ünnepén libát illik enni és újborral szokás koccintani. Ez egyben a Skanzen szezonzáró rendezvénye, mely a neves naphoz kapcsolódó gasztronómiai különlegességekkel invitálja a látogatókat. Ekkor kezdődtek a téli társas munkák, kalákák is. A házak kemencéit begyújtjuk, a pattogó tűz mellett tollat fosztunk, mesét hallgatunk, sült finomságokat kóstolunk. A néphagyomány szerint a gazdasági évet, a szántóföldi teendőket november 11-e, azaz Márton napja zárja le. Elkezdődik a természet téli, pihenő időszaka, s ezzel párhuzamosan a kalákában történő, vidám munka a házakban. Márton-napon kóstolták meg először az újbort, és vágták le a tömött libákat, hiszen ez volt a 40 napos karácsonyi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor kiadósan, jóízűeket lehetett enni, és mellette mulatozni. Úgy tartották a régiek, hogy minél többet isznak ilyenkor, annál több erőt és egészséget töltenek magukba. Márton-napon kötelező libás ételt fogyasztani, hiszen a mondás szerint, aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik!
A tollfosztóban a látogatók a finom meleget árasztó kemencék és kályhák mellett bekapcsolódhatnak az őszi társas munkákba, és részük lehet a szántóföldi munkák lezárulását követő kedélyes hangulatban. Miközben jár a kezük, az asszonyok a nyelvüket sem pihentetik, hanem kacagtató történetekkel, tréfás dalokkal szórakoztatják a munkálkodókat.

A Skanzen látogatása után Szentendrén a Labirintus étteremben fogjuk a libatort elfogyasztani.
Választható menük:
I. Libaaprólék leves
Konfitált libacomb aszalt szilvás lilakáposztával és hagymás törtburgonyával
Lúdláb szelet
II. Konfitált libacomb aszalt szilvás lilakáposztával és hagymás törtburgonyával
Lúdláb szelet

I. menü: 2.800,- Ft/fő , II. menü: 2.500,- Ft/fő (szerződéskötéskor az irodában fizetendő)

Egyéb költségek:

- Adminisztrációs díj: 1.000,- Ft/fő

- Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

- Skanzen belépő: felnőtt: 2.000,- Ft, diák 6-26 év, nyugdíjas 62-70 év: 1.000,-


Az utazás időpontja 2018. november 11.

A kupon vásárlását követően kérjük, hogy e-mailben, vagy személyesen jelentkezz a szervező irodánál és add meg az utazók neveit, lakcímed és telefonszámod, valamint kuponkódokat.Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie.

Elérhetőség: Neoline Utazási Iroda, 1075 Bp. Síp utca 4. Telefonszám : 317-1056, 317-1256

weboldal: www.kalandozastravel.hu

email cím: kalandozas@t-online.hu

Találkozás: 8:00 órától a Blaha Lujza téri parkolóban
Indulás: 8:30 órakor


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Neoline Kft.
Cég
Neoline Kft.
Website
kalandozastravel.hu
Phone
(06-1) 317-1256
Address
1075 Budapest, Síp utca 4.

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!