Iratkozz fel hírlevelünkre!

Különleges egynapos buszos kirándulás egy főnek! Nemzeti Filmtörténeti Élménypark és Digitális Erőmű látogatás - Ózd, Galya-kilátó, Arlói-tó október 19-én 9.990 Ft helyett 7.490 Ft-ért.

Akció kép
Az ajánlat beváltható October 19., 2019-ig!

Az egy egynapos kirándulás programja:

Kirándulásunk első állomása a Galya-kilátó. A kilátó 30 méter magas az ország egyik legmagasabban álló kilátója, amely 360°-os kilátást biztosít. Föntről az ország egyik legkülönlegesebb panorámája nyílik, ami a Mátra helyzetének és domborzati viszonyainak következménye. Belépő: 200,-Ft/fő
(fém érmével legyenek kedvesek készülni)


Value 9 990 Ft
Discount -25 %
You Save 2 500 Ft
7 490 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

A gyönyörű panoráma megtekintése után utazunk, tovább az Arlói-tóhoz. Itt egy sétát teszünk a festői környezetben. Az idilli környezet neve egy geológiai kifejezésből ered, a suvadás ugyanis egyszerűen földcsuszamlást jelent, az Arlói-tó pedig épp egy ilyen földcsuszamlás révén keletkezett. Ez adja a hely különlegességét is, hiszen igen ritka jelenség. Európában összesen két ilyen tó van: az Arlói, és az erdélyi Gyilkos-tó. A táj gazdag növény- és madárritkaságokban.

Sétánk után indulunk tovább Ózdra. Számos meglepetés és interaktív elfoglaltság a család minden tagja számára. Divatrajzok, korabeli fényképek, plakátok, művészeti alkotások ritkán bemutatott darabjai reprezentálják a magyar öltözködés, divat, viselet egy évszázadának. A tizenegy állomáson keresztül vezető filmösvény a kezdetektől napjainkig kalauzolja a látogatókat. Ötvenhárom magyar film plakátja Kertész Mihály 1914-ben készült. A Vörös Sámson című filmjének plakátillusztrációjával kezdve Gazdag Gyula 1989-es Túsztörténet című játékfilmjének plakátjáig bezárólag.

A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark falain különböző, ismert és kevésbé ismert, azonban kultikus, a lengyel, cseh és szlovák filmművészethez kapcsolódó filmplakátokat láthatnak a látogatók. Az ínyencek a díszletterv gyűjteményt tanulmányozva ismerkedhetnek meg egyes filmklasszikusokkal. A „filmes karaoke”-ban a rendelkezésre álló mini-stúdiókban egy-egy nevezetes filmjelenetben ki lehet próbálni a színészi képességüket.

„Miből készül a díszlet? Hogy néz ki valójában a 20. század elejének legendás vonata, az Orient Expressz belseje? Gyere el hozzánk és tekints be a kulisszák mögé! A Filmtörténeti Élménypark díszletei között megtalálod Nyilas Misi iskola padját; vagy az 56-os forradalom utcarészletét. Helyet foglalhatsz a bankigazgató tekintélyt parancsoló íróasztala mögött, vagy vidáman elcseveghetsz a fodrászatban, amíg tökéletes frizurád elkészítésére vársz. Természetesen minden a díszletek között felidézett jelenetekről filmet is forgathatsz, amit megoszthatsz – akár az egész világgal.”

A Filmtörténeti Élménypark látogatása után megtekintjük a parkkal szemben található Digitális Erőművet. Megtekinthető a Digitális Kárpát-medence kiállítás. A Magyar fénymúlt alcímet viselő kiállításon felidéződik az elmúlt száz év történelme, művészete, hagyományai. Az Informatikatörténeti tárlatban Neumann János Számítógép-tudományi Társaság együttműködésével, az Informatika Történeti Múzeum Alapítvány gazdag gyűjteményéből kiválasztott eszközök a hazai informatikatörténet emblematikus tárgyai. Két program belépője 1.440,- Ft/fő (10 fő felett). Körülbelül 3-3,5 óra.
A programok megtekintése után sétálunk egyet Ózd központjában. Visszaindulás 17.30 óra körül. Budapestre érkezés 21 óra körül.

Egyéb költségek:

Adminisztrációs díj: 1.000,- Ft/fő (kötelezően irodánkban fizetendő)

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő


Az utazás időpontja: 2019. október 19.

Találkozás: 6.30 órától a Blaha Lujza tér Corvin áruház előtt

Indulás: 7.00 órakor

Egyéb költségek:

Adminisztrációs díj: 1.000,- Ft/fő (kötelezően irodánkban fizetendő)

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A kupon vásárlását követően kérjük, hogy e-mailben, vagy személyesen jelentkezz a szervező irodánál és add meg az utazók neveit, lakcímed és telefonszámod, valamint kuponkódokat.Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie.

Elérhetőség: Neoline Utazási Iroda, 1075 Bp. Síp utca 4. Telefonszám : 317-1056, 317-1256.

weboldal: www.kalandozastravel.hu

email cím: kalandozas@t-online.hu


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Neoline Kft.
Cég
Neoline Kft.
Website
kalandozastravel.hu
Phone
(06-1) 317-1256
Address
1075 Budapest, Síp utca 4.

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!