Iratkozz fel hírlevelünkre!

Különleges buszos kirándulás március 15-én! Március idusának ünnepe Nagyváradon, Ady emlékek a Partiumban, 2 napos buszos utazás 1 főnek 35.990 Ft helyett 25.990 Ft. Most fizetendő 2.600 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható March 15., 2019-ig!

A Partium központjába hívjuk utasainkat a szabadságharc kitörésének 171. évfordulóján. Ünnepeljünk együtt, emlékezzünk közösen a márciusi ifjakra, vegyünk részt a nagyváradi fáklyás felvonuláson. Utunk során felkeressük a 100 éve elhunyt Ady Endre szülőházát, ellátogatunk egy lovagi várba, hazafelé pedig Nyírbátorban megismerhetjük a hazai gótika két remekét is. Egy igazán tartalmas két nap vár azokra, akik velünk tartanak Nemzeti ünnepünkön!

Value 35 990 Ft
Discount -28 %
Teljes ár: 25 990 Ft
2 600 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Az utazás programja:

1. nap:
Reggeli indulásunkat követően a Partium fővárosába, Nagyváradra utazunk. Városnéző sétára várjuk utasainkat, melynek során ellátogatunk a Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt Püspöki Székesegyházba, mely Erdély legnagyobb barokk stílusban épült temploma. Itt megtekinthetjük helyi vezetővel az Egyháztörténeti Gyűjteményt, ahol Szent László hermája és ereklyéje is található. Jó idő esetén sétálunk a nemrégiben feltárt, László királyunk által építtetett vár területén. Felfedezzük a szecessziós építészet jellegzetességeit, többek között az Aranysas Palotát. A belvárosban a holnaposok szobránál, híres költőkre és írókra emlékezünk. Felkeressük Ady „Müleráját”, valamint azt a New York Kávéházat, ahol annak idején akkora kulturális és társasági élet folyt, mint Párizsban, ezért hívták Nagyváradot a Pece-parti Párizsnak. A délutáni órákban elfoglaljuk szálláshelyünket, ezt követően csatlakozunk a március 15-ei ünnepi záró rendezvényhez. Szacsvay Imre (országgyűlési jegyző volt, akit az 1849-es magyar függetlenségi nyilatkozat megszövegezéséért és aláírásáért végeztek ki) szobrának megkoszorúzásával indul a megemlékezés leglátványosabb része. Az ünneplők lovas huszárok vezetésével, ünnepélyes fáklyás felvonuláson mennek végig a Fő utcán Petőfi Sándor szobráig. A költő szobrának megkoszorúzásával fejeződik be a megemlékezés. A vacsoránkat ízlés szerint egyénileg is elkölthetjük a helyi éttermek egyikében, vagy csoportos igény esetén a hotelünkben is elfogyaszthatjuk. Előre történő foglalás esetén részt vehetnek a bécsi Fellner és Helmer cég által tervezett nagyváradi Szigligeti Színház ünnepi előadásán is, amelynek műsora várhatóan az év elején kerül meghirdetésre.

2.nap:
Reggelinket követően tovább indulunk a Partium területén, a magyar-román határ mentén. Először Nagykárolyban állunk meg. A város nevezetessége a régi lovagi várakra emlékeztető, romantikus Károlyi kastély. Gyönyörű angol parkja, szépen felújított díszterme és gazdag gyűjteménye a régió kihagyhatatlan látnivalója. Mai alakját a 19. század végén  nyerte el, amikor az egykori barokk épület eklektikus formát kapott, ahol a romantika, a barokk és a neogótika keveredik. A külseje olyan, mint egy középkori lovagváré. Ezt követően az egykori Érmindszentre utazunk, melyet ma Adyfalvának hívnak az 1877- ben itt született költő emlékére. Az egykori Ady kúrián két ház áll egymás mellett. Az egyiket, mely Ady Endre szülőháza, a 19. század második felében építhették, egy nádfedeles parasztház. A szomszédságában lévő épület a 20. század elején épült. Ennek a háznak négy termében, az Ady család vagyonát képező, eredeti állapotban megőrzött tárgyakat találunk. 100 éve, 1919. január 27-én Budapesten halt meg Ady, ebből az alkalomból megkoszorúzzuk az emlékhely udvarán a nagy magyar költő bronzból készült mellszobrát. Búcsút veszünk a Partiumtól és a határ átlépését követően a történelmi hangulatú Nyírbátorban állunk meg. Elsőként hazánk legnagyobb gótikus templomát, a Református templomot tekintjük meg. A 15. század fordulóján építette Báthory István erdélyi vajda. A fehérre meszelt falak hűen tükrözik a református vallás puritánságát. A szentélyben van az építtető vörös márvány síremléke, mely életnagyságban és teljes lovagi páncélban ábrázolja az elhunytat. A templom mellett áll az 1640-ben épült négyfiatornyos, közel 30 méter magas faharangtorony. Itt található Magyarország legnagyobb haranglába.

Végül felkeressük a 15. század végén épült késő-gótikus Minorita templomot. A templom legfőbb nevezetessége a híres Krucsay oltár, vagy más néven Passió oltár. Jézus szenvedését ábrázolja drámai erővel, melynek külön aktualitást ad a böjti időszak. Az oltár barokk szerkezetű, de a gótika tökéletességét hordozza magán.
Késő délután indulunk hazafelé az M3-as autópályán és a késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
- szállás négycsillagos szállodában, Nagyvárad belvárosában, reggeli
- a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
- a szervezés díját. 

Az utazás időpontja: 2019. március 15-16. (péntek /Nemzeti ünnepünk/ - szombat)

Most fizetendő 2.600. Ft, a fennmaradó 23.390 Ft-ot az utazást szervező  Pannonia Program- és Utazási Iroda-ban kell fizetni.

Kötelezően külön fizetendő:

  • ügyfél regisztrációs díj: 1.500 Ft/fő, amely az új utasok által az utazási irodában fizetendő.
  • 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,

  • egyágyas felár: 6.900 Ft/fő

Külön fizetendő belépődíjak:

- Szent László Bazilika kincstára: 10 Ron,
- Ady Endre Emlékház: 5 Ron,
- Fakultatív vacsora a hotelben: 60 Ron, minimum 15 fő esetén,
- Nyírbátor, Református templom: 400 Ft/fő,
- Nyírbátor, Minorita templom: 300 Ft/fő,
- Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 1.000 Ft/fő/2 nap; 18 év alatt: 500 Ft/fő/2 nap, amely az irodában fizetendő.

Az akciós kupon megvásárlása után a kuponkód bediktálásával  48 órán belül be kell jelentkezni az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál az info@pannoniatravel.hu e-mailcímen, vagy a 30/592-6107 telefonszámon hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra között, vagy személyesen 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em. (Flórián Udvar)Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Website
pannoniatravel.hu
Phone
(06-30) 592-6107
Address
1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em.

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!