Iratkozz fel hírlevelünkre!

Könnyed felfedezőút a Balaton-felvidéken, a Tapolcai-tavasbarlang, Szigligeti vár, a Folly Arborétum felkeresése és balatoni fürdőzés. Egynapos buszos kirándulás augusztus 22-én 1 főnek 12.990 Ft helyett 8.990 Ft-ért, most fizetendő 1.150 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható August 22., 2020-ig!

Egész napos feltöltődést hozó felfedezőútra invitáljuk utasainkat a Balaton- felvidékre. Sétáljunk a bájos Tapolca belvárosában a Malom-tó környékén. Járjuk végig a tapolcai tavasbarlang interaktív kiállítását és csónakba ülve fedezzük fel a hangulatos megvilágítású tavasbarlangot. Vegyük be közösen a Szigligeti várat, hogy láthassuk a Balaton egyik legszemkápráztatóbb kilátását. Barangoljuk be a cédrusokkal és magas fenyőkkel teli, Folly Arborétumot, melyet nem ok nélkül neveznek a Balaton édenkertjének. A nap végén hűsítsük le magunkat a magyar tenger vizében.

Value 12 990 Ft
Discount -31 %
Teljes ár: 8 990 Ft
1150 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Utunk első állomása a Tapolcai-medence névadójaként, annak közepén, bazalthegyekkel körülölelt, bájos Tapolca városa. A város szülöttje a dunaparti Kiskirálylány szobrát is alkotó Marton László, akinek budapesti társához hasonló kedves alkotásaival több helyen találkozunk a városban. Kényelmes sétát teszünk a város jelképének tekinthető Malom-tó körül, megnézzük vízimalmát és felkeressük a városka legélénkebb nevezetességét a kék vízben úszó  óriási, narancssárga koi pontyokkal díszített Halas lépcsőjét.  Akinek van kedve, ezt követően velünk tarthat felfedezni Tapolca leghíresebb látványosságát: a városka alatt húzódó hosszú barlangrendszer látogatható részét, a tavasbarlangot. A tavasbarlang fogadóépületében interaktív kiállítás mutatja be a karsztvidékek csodálatos világát. Tíz teremben különleges látnivalók kalauzolnak minket végig a barlangok titokzatos világán. Ősföldrajzi festmények engednek bepillantást letűnt korok élővilágába. A térhatású fotók és a film segítségével magunk is földalatti felfedezőutakon járunk. A bemutató termeket követően jön a látogatás legizgalmasabb része, amikor három fős kis csónakokba szállunk és a barlang alacsony, hangulatos lámpafénnyel borított vizes járatain magunk evező erejére támaszkodva végigevezünk.

Aki esetleg a tavasbarlangba nem szeretne bejönni, addig a Malom-tó környékének valamely hangulatos éttermében tud elfogyasztani egy finom kávét, süteményt.

Következő állomásként a Balaton festői várromját a Szigligeti várat keressük fel, ahonnan lélegzetelállítóan szép kilátás nyílik a Balatonra és a Balaton-felvidék tanúhegyeire. A várat eredetileg a pannonhalmi bencések építették, majd mivel nagyon megtetszett neki, IV. Béla csere útján megszerezte. Később végvárrá vált. Különösen a Balatonon át-átportyázó törökkel szemben látott el fontos védelmi feladatokat. Ekkor épült az Óvár is. A várat a török nem tudta bevenni, a természet azonban le tudta rombolni. A vár vesztét egy villámrobbanás okozta, amely felrobbantotta az egyik puskaporos hordót és az így kigyulladt tűzben leégett a vár. Az alsó és a felsővár felfedezése során láthatunk gyilokjárót, megtekinthetünk egy  középkori várkonyha rekonstrukciót, láthatunk fegyverkiállítást és végig követhetjük a vár múltját a vártörténeti teremben. 
Programunk következő állomásaként a Balaton édenkertjének is nevezett Folly Arborétumot keressük fel, melyet Dr. Folly Gyula pécsi orvos telepítette 115 évvel ezelőtt. Ma a magángyűjtemény a Balaton-felvidéki Nemzeti Park fokozottan védett területe.  A hely extra klimatikus adottságainak köszönhetően a messzi földről érkezett ritka növények is gyökeret vertek, ezért az arborétum gondozását a család újabb generációi továbbvitték. Az induláskor alig fél hektárnyi területből ma már öthektáros arborétum lett, ahol több mint 400 fenyőfajta és 200 lombos fa- és cserjeféle virul. Az itt található öt világtáj növényei, a különleges cédrusok, citrusok és borókák igazi elvarázsolt hellyé teszik a parkot. 
Folly Arborétumi látogatásunkat követően hazafele indulunk. Útközben megállunk a Balaton egy elérhető szabad strandjánál, ahol lehetőségünk lesz felfrissülni egyet a Balaton vizében.  A Balaton partját elhagyva, élményekben gazdag, feltöltődést hozó nap élményével térünk haza Budapestre a késő esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbuszos utazást
- az idegenvezetést és csoportkísérést,
- a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő:
- ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő,
- Audiós eszköz és IFA: 700 Ft/fő, amely szerződéskötéskor az utazási irodának fizetendő,
A szerződés aláírásával az utazók vállalják audiós eszközök elvesztése vagy súlyos
megrongálódása esetén fizetendő 17.000 Ft/db kötbér díját.

Választhatóan a helyszínen külön fizetendő díjak:
- Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás az utazás
feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 1.560 Ft/fő, 70 év és a felett 2.340 Ft/fő
- Tapolcai tavasbarlang látogatás: 2.200 Ft/felnőtt
- Szigligeti vár belépő: 1.000 Ft/ felnőtt
- Folly Arborétum: 1.500 Ft/ felnőtt

Az utazás időpontja 2020. augusztus 15. (szombat),

Most fizetendő 1.080 Ft, a fennmaradó 7.410 Ft-ot az utazást szervező  Pannonia Program- és Utazási Irodának kell fizetni.

Az akciós kupon megvásárlása után a kuponkód bediktálásával jelentkezni kell 48 órán belül az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál az info@pannoniatravel.hu e-mailcímen, vagy a 30/592-6107 telefonszámon 

- a személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel,
- a szerződéskötés online úton történik, így kényelmesen otthonról intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket.
 - útjaink felől a info@pannoniatravel.hu e-mail címen és a +36 30 592 6107 telefonszámon is érdeklődhet keddtől csütörtökig 11-13 és 13:30-18 óra között.

Indulás: 

6:30 Nyugati tér a Nyugati pályaudvar parkolóban
6:45 Batthyány tér - Vásárcsarnok előtti buszmegálló

Vidéki felszállási lehetőségek:
Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
Fehérvári pihenő

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Website
pannoniatravel.hu
Phone
(06-30) 592-6107

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!