Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kincses Békés - Gyomaendrőd – Mezőberény – Vésztő Mágor - Körösladány felkeresése. Egynapos buszos kirándulás 1 főnek szeptemberben 12.990 Ft helyett 8.990 Ft-ért, melyből most fizetendő 1.350 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható September 19., 2020-ig!

Az utazás programja:

Első állomásunk Gyomaendrőd - A Kner család egykori lakóházában található a Kner Nyomdaipari Múzeum.
Az állandó kiállítás bemutatja a Kner család tagjainak munkásságát és a Kner Nyomda történetét az 1882-es alapítástól napjainkig. A kiállítás megtekintése után az Erzsébet ligetbe látogatunk, amely a város szélén a Hantoskerti holtággal körülvett kis "félszigeten" található. Az utóbbi évek eredményeként tanösvény, lombkorona sétány és kilátó is várja az ide látogatókat. A lombkorona tanösvény különlegessége, hogy többszintes, és a legfelső, kilátó szinten azt is kipróbálhatjuk, milyen érzés egy átlátszó felületen, 15 méteres magasságban állni.

Value 12 990 Ft
Discount -31 %
Teljes ár: 8 990 Ft
1350 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Tovább utazunk Mezőberénybe - jellegzetes dél-alföldi kisváros, sajátos három-központúsággal. Ezek képviselői a szlovák evangélikus templom, a német evangélikus templom és a magyar református templom. Kastélyt itt is találunk: a Wenckheim-Fejérváry-kastély 1800 körül épült copf-empire stílusban. Ma iskola és könyvtár. A Városháza helyén állt egykor a Petrich család háza, a falán emléktábla hirdeti Petőfi itt-tartózkodásának emlékét. A költő többször vendégeskedett a Petrich családnál, Orlai Petrich Soma festőművész a barátja volt, aki Petőfi portréját többször is megfestette.
Következő látványosság a Vésztő – Mágori Történelmi Emlékhely- mely egy nagyon különleges régészeti lelőhely. Az egykori kunhalom gyomrában ötezer év nyomát lehet megtekinteni egy helyen, több rétegben. Új kőkori, rézkori és bronzkori házak, hulladékgödrök, vermek, szabadtéri tűzhelyek, valamint az új kőkori és rézkori temetőrészletek leletein keresztül nyerünk bepillantást az egymást követően megtelepedett népek, illetve népcsoportok mindennapi életébe és hiedelemvilágába. A Mágor- halom közelében parkot alakítottak ki az Alföldhöz kötődő népi magyar írók és költők szobrainak. A kunhalom melletti dombon a 11. században a Vatától származó Csolt nemzetség épített pusztatemplomot, melynek maradványait szépen helyreállítva mutatják be. Láthatunk még egy pákásztanyát, és egy rekonstruált újkőkori lakóházat is. Az utolsó megállónk Körösladány, ahol a Wenckheim család felújított kripta-kápolnáját nézzük meg kívülről.

Programdús napunk után hazautazás Budapestre, érkezés várhatóan 20 - 21 óra körül.

Egyéb költségek:

- Belépők,  (kb. 2.500,- Ft)

- Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

- Adminisztrációs díj: 1.000,- Ft/fő (kötelezően fizetendő)


Az utazás  időpontja  2020. szeptember 19. (szombat)

Most fizetendő 1.350 Ft, a fennmaradó 7.640 Ft-ot az utazást szervező Neoline Utazási irodának kell fizetni.

FONTOS! A kupon vásárlását követően kérjük, hogy e-mailben, vagy személyesen jelentkezz a szervező irodánál és add meg az utazók neveit, lakcímed és telefonszámod, valamint kuponkódokat.Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie.

Elérhetőség: Neoline Utazási Iroda, 1075 Bp. Síp utca 4. Telefonszám : 317-1056, 317-1256, email cím: kalandozas@t-online.hu

Találkozás: 7 órától a Blaha Lujza téri parkolóban
Indulás: 7.30 órakor


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Neoline Utazási Iroda
Cég
Neoline Kereskedelmi és Szállítási Kft.
Website
kalandozastravel.hu
Phone
(06-1) 317-1256
Address
1075 Budapest, Síp utca 4.

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!