Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kalandozás a Tátrában és Lengyelországban, 2024.05.17.-19. között! Buszos utazás 1 fő részére 3 nap 2 éjszaka szállással, félpanziós ellátással és kirándulásokkal kedvező áron 75 900 Ft-ért! Most fizetendő: 11 400 Ft!

Akció kép
Az ajánlat beváltható May 20., 2024-ig!

2024.05.17.-19.
3 NAP/ 2 ÉJSZAKA

Value 79 900 Ft
Discount -5 %
Teljes ár: 75 900 Ft
11 400 FtVedd meg most!
Give it as a gift
Share with others

1. NAP INDULÁS – ÓTÁTRAFÜRED- CSORBA-TÓ
Indulás Budapestről a hajnali órákban. (05:30). Folyamatos utazást követően megérkezünk programunk első állomására.
Rövid pihenőket tartva folyamatos utazás Ótátrafüredre. Érkezés a délelőtti órákban a Tátra egyik legkedveltebb üdülőhelyére.
Az Ótátrafüred (Starý Smokovec) fölött található Tarajkán (Hrebienok) tekinthetjük meg a Tátra leglátogatottabb nyári kirándulóhelyét.

Túránk alkalmával felkapaszkodunk siklóval(F) a csúcsra. Onnan, akinek van kedve csatlakozhat a túraútvonalat követve a Tarpataki-vízeséshez. Ezután buszba ülve utunk a Csorba-tóhoz vezet, amely a második legnagyobb tó a Tátra déli oldalán, a Szoliszkó-gerinc délkeleti vége alatti teraszon, a Furkota- és a Malompataki-völgy torkolata között.
Egy őskori gleccser vízzé vált maradványa ez a csodálatos fekvésű, 20 hektáros tengerszem, amelyet 2500 méter magasságba nyúló csipkés hegykoszorú övez, s a sziklafalakon még nyáron is láthatunk havat.

Sétát teszünk a tó körül, majd indulunk a szállásra. Este vacsora a szálláson.

2. NAP TUTAJOZÁS- NEDEC-VÁRA
Reggeli után „felvesszük a túracipőnket” és buszunkkal Lengyelországba utazunk. Az állomás Sromowce Wyzne, ahol már várnak minket a tutajok és meghódítjuk a dunajeci áttörést(F).
Délutáni program keretében meglátogatjuk az egykor magyar kézben lévő Nedec várát(F). A várat a II. világháborúig főnemesek lakták, de sosem volt átépítve, illetve teljes egészében nem modernizálták. Ennek köszönhető, hogy hitelesen és kitűnő állapotban láthatjuk még ma is.
Délután idegenvezetőnk segítségével megnézzük Poprád városát. Ezután szállásra utazunk és vacsorázunk.

3. NAP DOBSINA-ROZSNYÓ-HAZAÉRKEZÉS
Reggeli után összepakolunk és elindulunk. Napunk első programja a világ egyik legjelentősebb jégbarlangja, a Dobsina jégbarlang(F). A parkolóból gyalog tudjuk elérni a barlang bejáratát, mely egy kis gyaloglást és túrázást igényel.

A barlang a hosszúságával és mélységével a legnagyobb jégbarlangok közé tartozik Európában. Az alpesi térségen kívül, Európában sehol nem található annyi jég, amely helyenként több mint 25 m vastagságnál nagyobb.
Egyedülálló díszítésének köszönhetően az UNESCO Világörökségi Listáján is szerepel. Útban hazafele, megállunk a több, mint 700 éves bányavárosban Rozsnyóba. Megtekintjük a 15. században épült főteret, melyet pompás polgárházak és utcahálózat vesznek körül.
A város ebben a részében találhatóak meg a város építészeti látványosságai: a reneszánsz őrtorony, a városháza, a püspöki palota, az ágostonos kolostor, az egykori bányakamara épülete, az evangélikus templom és több más érdekesség.
A város legszebb és legfontosabb nevezetessége a 14. századi gótikus Szűz Mária Mennybevétele-katedrális. Folytatjuk utunkat Budapest felé, érkezés fővárosunkba a késő esti órákban.

Az ajánlat tartalma: buszos utazás 1 fő részére 3 nap 2 éjszaka szállással, félpanziós ellátással és kirándulásokkal kedvező áron 75 900 Ft-ért.

Most fizetendő: 11 400 Ft, a fennmaradó összeget a szolgáltatónak kell kifizetni!

Időpont: 2024.05.17.-19.

A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés költségei, 2 éj Poprádban 3*-os szállodában, félpanzió ellátással, idegenvezető költségét
További költségek:
Programköltségek: 85 euro/fő
(tartalmazza: belépőjegyek, programok díját, parkolások díját, Idegenforgalmi adót)
Utasbiztosítás: felnőtteknek: 1380 Ft/fő, gyerekeknek: 2760 Ft/fő
Útlemondási (storno) biztosítás: a részvételi díj 2%-a

Tel: 06-1/343-3030, 06-20/318-2938
E-mail: info@varavilag.hu
Eng.szám: U-000305


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Challenge Hungary / Vár a Világ
Cég
Challenge Hungary Kft.
Website
challenge.hu
Phone
(06-1) 343-3030

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!