Iratkozz fel hírlevelünkre!

Igazi nyári kalandutazás Boszniába - raftinggal 2017. július 18-23-ig! 6 nap/4 éj szállással, reggelivel, utazással és programokkal kedvező áron 79 990 Ft helyett 36 990 Ft-ért + 55 Euro (helyszínen fizetendő)! Most fizetendő: 5 550 Ft!

Akció kép
Az ajánlat beváltható 2017. január 31.-ig!

Turnus: 2017. július 18-23-ig

Eredeti ár: 79 990 Ft
Kedvezmény: -54 %
Teljes ár: 36 990 Ft
5 550 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Az összes ajánlat elkelt!
Oszd meg másokkal is!

Részletes program:

1. nap:
Indulás az esti órákban. Felszállóhelyek: Budapest (Hősök tere – 23:55) és egyéb városok (érdeklődni telefonon, e-mailben). Éjszakánk utazással telik.

2.nap:
A reggeli órákban belépünk célországunkba, Bosznia-Hercegovinába, mely számos természeti szépségével, ősi kultúrájával és nem utolsó sorban gasztronómiai finomságaival vonzza az idelátogatókat. 

Első állomásunk Szarajevó, Bosznia-Hercegovina fővárosa a különböző kultúrák találkozási helye. A legérdekesebb természetesen a Bascarsija, azaz a török városrész, amit számtalan üzlet, bazáros, apró kávézók és éttermek jellemzik. Az Óváros legfőbb nevezetessége mór stílusú díszes Sebilj kút. 

Szarajevótól búcsúzva szállásunk felé indulunk, Kojic törökkori kisvárosa felé, majd a Prenj hegységben a panoráma utunkon felfelé haladva, igazi bosnyák autentikus hangulatban elérjük a szállásunkat, mely egy látványos gleccser tó, a Boracko-tó mellett fekszik. Szobakiosztás után, a nap hátralevő részét pihenéssel tölthetjük.


3.nap:
A közös reggelit követően, délelőtt elindulunk egy adrenalin dús fakultatív raftingolásra, vadvízi evezésre a Neretva folyóra. A helyszínen neoprén ruhát, mentőmellényt és sisakot kapunk, majd csónakokba szállva a profi vezetőnkkel elindulunk a kb. 20 km-es vadvízi kalandra. Kristály tiszta víz, kisebb-nagyobb zúgók, lenyűgöző zöldellő természet, sziklafalak, különleges Body Rafting is várnak ránk, ha a folyó vízállása megengedi. 

Programunk egy bosnyák helyi különlegességekből álló ebédet is tartalmaz. A fergeteges hangulat garantált! 

Az rafting ideje kb. 4-5 óra. A pálya nem veszélyes, nem kötelező evezni, előképzettség nélküli programot állítottunk össze. Ár kb. 35 Euro (helyszínen fizetendő).

Este összegyűlünk hangulatos terasztunkon és ízelítőt kapunk egy bosnyák, autentikus zenekar muzsikájából, közben megismerkedünk a helyi zenével és egymással. A bosnyák est időpontja változhat.
(Aki a raftingot inkább kihagyná, annak van lehetősége a szálláson maradni és élvezni a minket körülvevő természetet, sétálni)


4.nap (választható: szabadnap vagy hegyi piknik):
Reggelinket elfogyasztva megismerkedhetünk a környék természeti szépségeivel, fürödhetünk a Boracko gleccser tóban, napozhatunk a parton a magas helyek oltalmában. 

Délután elindulunk hegyi - mountain picnic programunkra, melynek keretében a Prenj hegységet ismerjük meg. 

Utunk során a Neretva folyón átívelő függőhídon fotószünetet tartunk és ezt követően elindulunk a Prenj hegység legszebb, érintetlen részére, ahol láthatjuk az ősi stecciket (bosnyák ősi sírkövek)  és egy hegyi picnic keretében kemencében sütött sajtos vagy husis bureket és helyi joghurtot-kefirt fogyasztunk, sétálunk a természetben, fotózunk, relaxálunk picnic plédeken.


5.nap:
Reggeli után Bosznia legismertebb, legelragadóbb, varázslatos városába, Mostarba indulunk. Az ország jelképe a szintén Csontváry által megörökített Öreg-híd, mely a Neretva folyó felett 21 m. magasan ível és köti össze az óváros két felét. 

Mostarban számos látnivaló található. Akinek kedve és tudása van, az ugorhat is a mostari hídról. (A helyi hídugrók csak a megfelelő kondícióban lévő embereket engedik ugrani). Mostar után az ország legcsodásabb vízi látványosságához, a Kravice-vízeséshez indulunk. 

A lezúduló folyók víztömege egy utópisztikus lagúnát fog közre. A lagúnában fürdeni is lesz idő. A térségben kíváló, helyi narancs, lime és gránátalma pálika kóstolható, kapható. Ezt követően Bosznia gyöngyszemeként ismert Pocitelj törökkori kisvárosban tartunk egy rövidke megállót. Ezután a szállás felé vesszük utunkat.


6.nap:
Reggelinket elfogyasztva elindulunk a kirándulásunk legmisztikusabb helyszínére a boszniai kőgömbökhöz, amiket utasaink elsőként tekinthetnek meg, szervezetten bemutatva Magyarországról. Egy sétát követően felfedezzük az erdőben rejtőző kő gömböket. A kőgolyók a jelenkor régészet rejtélyei. Keletkezésük, eredetük és hogy miért hozták őket létre: ismeretlen. Kétségkívül mesterséges eredetűek. A tudomány elsőként a Costa Ricában található hatalmas, tökéletes alakú kőgömbökre figyelt fel. Ezután számos helyen találtak kőgömböket a világban. Nemrég Boszniában is előkerültek, mikor egy vihar elmosta a Zavidovici mellett lévő hegy talajrétegét. Átmérőjük a 30 cm-től a 3 m-ig előfordulnak. A kőgömböknek különös, pozitív kisugárzást tulajdonítanak. Miután megismerkedtünk a kőgömbökkel és magunkba szívtuk a fák és folyó, a tiszta levegő kellemes érzését, eltöltünk az erdőben a gömbök társaságában egy igazán különleges lakomát. A helyiek kemencében készült finomságokat készítenek el nekünk. Vezetőnk még egy új helyszínt is megmutat, ahol nemrég tártak fel egy hatalmas méretű kőgömböt.


Az elgondolkodtató élmények után egy nemzeti parkba megyünk, ahol a helyiek titkos fürdő és kiránduló helye van, ami egy hatalmas hegyek által közrefogott folyó völgyben fekszik. Itt mindenki szabadon élvezheti a hűsítő vizet a forró nyárban, napozhat, ugrálhat sziklákról és a vízesés tetejéről, és aki esetleg megszomjazik, az szomját olthatja egy jó hideg bosnyák sörrel a vízesés melletti étteremben.
Az utolsó csobbanásunk után a Bosna folyót követve a késő délutáni órákban hazafelé vesszük az irányt.

Érkezés Budapestre a hajnali órákban.

 

Ár tartalmazza: az utazást turista autóbusszal, 4 éjszaka szállást vendégházakban, magyar nyelvű csoportkísérőt/túravezetőt, ÁFÁ-t, illetéket.

60 Euro a kiránduláskor fizetendő! (tartalmazza a közös programok útikötségét, 4 reggelit, belépőjegyeket, bosnyák zenekart, hegyi pikniken az étkezést, étkezést a kőgömböknél, idegenforgalmi adót).

Fakultatív program:

Rafting teljes felszereléssel, ebéddel, transzferrel – kb. 35 Euro

Szállás: Igényes, kultúrált, hangulatos 3 csillagos vendégházakban 2,3,4 és 5 fős szobákban, egyszerű bútorzattal. Szobák egy részénél 2 szoba használ egy fürdőszobát.

Most fizetendő: 5 550 Ft, a fennmaradó összeget a szolgáltatónak kell kifizetni!

Turnus: 2017. július 18-23-ig

Fontos: Utazás feltétele, hogy a kupon leütése után 3 napon belül a regisztráció céljából vegyék fel a kapcsolatot az utazási irodával az alábbi e-mail címen: laspalmerastravel@gmail.com (Szükséges elküldeni: kupon kódok, utasok nevei, lakcím, kapcsolattartási telefonszám)
A vásárló a kupon leütésével egyidejűleg elfogadja a Las Palmeras Travel utazási szabályait, általános szerződési feltételeit: http://www.laspalmeraskft.com/utazas-szabalyai/

Engedély szám: U-001630

Ár tartalmazza: 1 fő részére az utazást turista autóbusszal, 4 éjszaka szállást vendégházakban, magyar nyelvű csoportkísérőt/túravezetőt, ÁFÁ-t, illetéket.

60 Euro a kiránduláskor fizetendő! (tartalmazza a közös programok útikötségét, 4 reggelit, belépőjegyeket, bosnyák zenekart, hegyi pikniken az étkezést, étkezést a kőgömböknél, idegenforgalmi adót).

Fakultatív program:
Rafting teljes felszereléssel, ebéddel, transzferrel – kb. 35 Euro

Szállás: Igényes, kultúrált, hangulatos 3 csillagos vendégházakban 2,3,4 és 5 fős szobákban, egyszerű bútorzattal. Szobák egy részénél 2 szoba használ egy fürdőszobát.

Fontos tudnivalók:

Útiokmány: Boszniába utazáskor érvényes, kártyás személyi igazolvány vagy útlevél szükséges.
Kalandutazás fogalma: Az utazás nem megerőltető, de a kalandutazásnak a legtöbb esetben szerves része olyan természet közeli helyszín, ami szinte sok esetben a lakott területektől távoli, ahol nem számíthatunk a megszokott civilizáció jó néhány fontos vívmányára. Szállásainkat úgy választottuk ki, hogy azok természetközeliek legyenek, hangulatosak és illeszkedjenek az utazás vagy a természetben végzett tevékenység stílusához. Ezek a szállások azonban egyszerűbbek, mint a nagyvárosokban szokásos hotelek.
Felszerelés: A kalandutazásra, programokra stabil, kényelmes cipőt ajánlunk. A fürdős programokra fürdőruhát és egy plusz törölközőt érdemes pakolni. Nyáron Boszniában meleg időre lehet számítani, így naptej, kalap, fejfedőt javaslunk. Érdemes kisméretű hátizsákot hozni a napi túrákhoz.
Egészségügyi állapot: Átlagos és jó fizikummal rendelkező embereknek ajánljuk az utazást. Nem kell számítani hosszas gyaloglásra, viszont néhány helyen a talajon kőtörmelékek, szikladarabok lehetnek vagy a törökkori kisvárosokban csúszós térkő. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri valamint mozgásszervi betegség. A kalandutazás illetve a rafting előképzettséget nem igényel. Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért. Cégünk erősen ajánlja valamely sport utasbiztosítás megkötését. Nálunk köthető pl: Európai Utazási Biztosító; normál biztosítás kb. 560 Ft/nap, raftingos biztosítás kb. 750 Ft/nap
Rafting: Előképzettséget nem igényel. A helyi bosnyák csapat biztosítja az öltözéket: neoprén ruhát, mentőmellényt, sisakot, rafting felszerelést. A helyszínen vannak különböző méretű rafting cipők is, de aki gondolja, az hozhat magának egy vékony talpú sportcipőt, vászoncipőt, ami vizes lehet. A program alatt a csónakokat, ún. szakképzett skipperek irányítják, segítik.
Védőoltás: nem szükséges
Étkezés és ivóvíz:
Az utazásunk részvételi költsége tartalmazza minden szállásunkon a reggelit, az utazás többi része azonban önellátó (a rafting és mountin picnik fakultatív programon van étkezés is). Ez azt jelenti, hogy a programok ideje alatt biztosítunk elegendő időt arra, hogy bevásároljunk egy-egy élelmiszerüzletben vagy étkezzünk éttermekben, vendéglőkben.
Az éttermek árai alacsonyabbak a magyarországi áraknál. Az éttermeken kívül rengeteg színvonalas pékség és bisztró kínál remek étkezési lehetőségeket. A szállásunknál a gleccer tónál is üzemel egy kisbolt és néhány étterem. A szállásainkon a bárban jó áron lehet üdítőt, alkoholt, kávét vásárolni.
Boszniában egyrészt olcsón tudunk étkezni, másrészt a remek balkáni-török konyhának köszönhetően mindig kitűnő ételek közül válogathatunk, tapasztalatank alapján kedvelték az utasaink, hogy ebédjüket, vacsorájuka egy hangulatos helyen, pl. a Kravica vízesésnél vagy a Mostari hídnál fogyaszthatták el.
A szállásainkon iható a vezetékes ivóvíz, de inkább a palackozott víz fogyasztását ajánljuk.
Valuta: Hivatalos fizetőeszköz a bosnyák konvertibilis márka. 1 KM kb. 160 Ft. Itthon nem nagyon váltják a bosnyák márkát, ezért javasolni szoktuk, hogy kis címletű papír Eurosokat hozzanak és ezzel lehet fizetni, majd a helyiek bosnyák márkában adnak vissza.
Időjárás: Utazásunk időpontja általában tipikus meleg, nyári időszak. A legmagasabb nappali hőmérséklet elérheti akár a 35-37 °C-ot is, de éjszaka sem hűl le a levegő 20-22 °C alá. Tartós esőzések általában nem jellemzőek, de Boszniában a magas hegyek miatt szélsőséges is lehet az időjárás. Amennyiben az időjárás szélsőséges lenne, a túravezetőnek lehetősége van a programon változtatni.
Nyilatkozat: Mivel utazásunk során az időjárás változékony lehet, ezért irodánk túravezetői mindenképpen fenntartják a jogot, hogy rossz idő esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok – megváltoztassák a programot. Ez jelentheti a különböző látnivalók vagy túrák sorrendjének felcserélését, de különösen zord időjárás esetén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is maradhatnak túrák. Ebben az esetben mindenképpen igyekszünk valamilyen más programot szervezni. Ez lehet egy másik, könnyebb túra vagy városnézés.

 


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Las Palmeras Tours
Cég
Las Palmeras Tours
Weboldal
laspalmeraskft.com
Telefonszám
(06-70) 701-0900

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!