Iratkozz fel hírlevelünkre!

Húsvét a Matyók földjén - Maklár – Tard - Mezőkövesd, buszos egynapos kirándulás 1 főnek 14.990 Ft helyett 10.290 Ft. Most fizetendő 1.550 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható April 9., 2023-ig!

Mezőkövesd, Tard és Szentistván lakóit együttesen matyóknak nevezik. A katolikus vallású matyók gazdag hímzésű, színes népviseletükkel, sajátos népművészetükkel különleges néprajzi egységet alkottak a környező települések protestáns népessége között. Mezőkövesden mai napig őrizték, az utóbbi időben pedig ismét élővé tették gazdag hagyományaikat.

Value 14 990 Ft
Discount -31 %
Teljes ár: 10 290 Ft
1550 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Első megállónk Maklár, ahol a méltán híres Stühmer cukrászat márkaboltja és cukrászdája található. Stühmer Frigyes, hamburgi cukrászmester egy pesti cukorkakészítő invitálására érkezett Magyarországra, már 1868-ban volt üzlete nálunk. Stühmer rendkívül szakképzettséggel rendelkezett, és kezdettől fogva elsőragú termékeket állított elő. A kezdeti 3-4 termékcsaládhoz képest ma több mint 150 féle terméket állítanak elő, egy részüket eredeti, régi receptek alapján. Egyik exkluzív márkaboltjuk Makláron nyílt meg. Lehetőség lesz valamilyen finomság fogyasztására a cukrászdában, és természetesen vásárlásra is, természetesen a húsvéti termékek is szerepelnek a kínálatban.

Innen Tardra látogatunk, ami már Matyóföld. A tardi tájház, - ami igazából három épületből áll – különlegessége a „buggyos tető” Itt a tardi matyóság népviseletét, szőtteseit, bútorait ismerhetjük meg, ami eltér a mezőkövesdiétől.

Ezután érkezünk Mezőkövesdre, a Matyóföld „fővárosába”. A Városi Galéria épületében nézzük meg Takács István freskóművész állandó életmű-kiállítását. Takács István páratlan templomfestői életművet hoz létre, az ország 290 templomában gyönyörködhetünk munkáiban. Az egyházművészeten kívül a festészet egyéb ágazataiban is a legjobbak közé tartozott. Matyóföld és népe iránti szeretete érződik azokon a festményein, amelyeken a matyó valóságot örökítette meg. Húsvétkor ebben a városban is felelevenítik a hagyományokat, amelyek méltán tarthatnak érdeklődésre számot. Ilyenkor a lányok és a legények is magukra öltik legszebb ruhájukat, egész napos műsora várja a látogatókat. És természetesen elmaradhatatlan a locsolás! A Hadas városrészben rengeteg programlehetőséget kínálnak, népművészeti termékek, kirakodóvásár várja a látogatókat. A régi település szerkezetet megőrző, skanzen jellegű városrész. A régi házak ma tájházként, alkotóházként várják a látogatókat. Látogatható a Bútorfestő, és Mézeskalács ház többek közt, és természetesen Kisjankó Bori Emlékháza is.

Visszaérkezés 20 – 21 óra közt.

- Belépők: kb. 3.000,- Ft.

- Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Az utazás időpontja: 2023. április 9.

Most fizetendő 1.550 Ft, a fennmaradó 8.740 Ft-ot az utazást szervező irodának kell fizetni.

Találkozás: 7.15 órától a Népliget, Planetárium mellett

Indulás: 7.30 órakor

kupon vásárlását követően kérjük, hogy e-mailben, vagy személyesen jelentkezz a szervező irodánál és add meg az utazók neveit, lakcímed és telefonszámod, valamint kuponkódokat.Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie.

Elérhetőség: Neoline Utazási Iroda, 1075 Bp. Síp utca 4. Telefonszám : 317-1056, 317-1256, email cím: kalandozas@t-online.hu


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Neoline Utazási Iroda
Cég
Neoline Kereskedelmi és Szállítási Kft.
Website
kalandozastravel.hu
Phone
(06-1) 317-1256
Address
1075 Budapest, Síp utca 4.

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!