Iratkozz fel hírlevelünkre!

Húsvét a Mátrában! Tojáspatkolás, népi motívumgyűjtemény, palóc néprajzi gyűjtemény megtekintése. Egynapos buszos kirándulás 1 főnek 5.490 Ft-ért.

Akció kép
Az ajánlat beváltható 2018. március 30.-ig!

PROGRAM:
Elutazás reggel 8 órakor a Blaha Lujza téri parkolóból.
Elsőként Markazra látogatunk, ahol egy különleges gyűjtemény várja az érdeklődőket. László Gyula tojáspatkoló művész zsűrizett termékei igazi remekművek. A saját házában kialakított állandó kiállítás patkolt és más technikával készült tojásokat és régi használati tárgyakat tartalmaz. A tojáspatkolás-bemutatóval betekintést nyerhetünk a mesterség fortélyaiba. Innen Mátrafüredre igyekszünk, ahol egy rendkívüli néprajzi gyűjtemény mellett palóc népviseletbe öltöztetett babákat is láthatunk. Lovászné Juhász Rita népviselet-készítő művész keze munkáját dicséri a 29 darab palóc baba, melyek az egykori ünnepi és hétköznapi viseletek keresztmetszetét adják. A nógrádi és hevesi viseletek mellett a Borsod és Gömör megye néprajzi kultúrája is fellelhető. A második teremben Szakácsné Mészáros Magda népi iparművész gyűjteménye tekinthető meg. A több mint 100 településről származó gyűjtemény kiemelkedő darabjai a szőttes textíliák, sátorlepedők. A gyűjtemény anyagát a Néprajzi Múzeum védetté nyilvánította.

Eredeti ár: 6 990 Ft
Kedvezmény: -21 %
Megtakarítás: 1500 Ft
5 490 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Oszd meg másokkal is!

Ezután a Bodonyi Kincsesház és Népi Motívumgyűjteményt látogatjuk meg. A bodonyi Kincsesház a régi idők emlékét őrzi. A gyönyörűen felújított és berendezett ház eklatáns példája, hogy rusztikus környezetben is lehet minden kényelemmel együtt élni. A házigazdák nagyon sok tapasztalatot tudnak megosztani a régi építési stílusokról, technikákról, valamint arról, hogy hogyan lehet mindezekből a legjobbat kihozni. A volt nyári konyhában kapott helyet a népi motívumgyűjtemény.
Kerámiákon szemlélhetjük egy-egy tájegységünk viseletét, jellegzetes mintáit. A szemet gyönyörködtető színes gyűjtemény minden darabja kézzel festett. Az udvar végében pedig megszemlélhetjük a házigazdák kis gazdaságát, összebarátkozhatunk Burkus kutyussal, a cicákkal, nyuszikat és kecskéket is simogathatunk.
Kirándulásunk utolsó állomása a Gyöngyöspatai Kisboldogasszony templom, amely a Mátra vidékének legszebb, legértékesebb műemléke. A Gyöngyöstől 12 km-re fekvő Gyöngyöspata katolikus temploma már kívülről is csodás látványt nyújt a falu közepén, egy kis dombon, erődített fallal körülvéve, egységes gótikus stílusával. Az igazi csoda azonban bent a szentélyben vár minket, az Európa-hírű, páratlan, fából faragott Jessze-oltár.

Az utazás időpontja: 2018. március 30. (Nagypéntek)

FONTOS! A kupon vásárlását követően kérjük, hogy e-mailben, vagy személyesen jelentkezz a szervező irodánál és add meg az utazók neveit, lakcímed és telefonszámod, valamint kuponkódokat.Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie.

Elérhetőség: Neoline Utazási Iroda, 1075 Bp. Síp utca 4. Telefonszám : 317-1056, 317-1256, email cím: kalandozas@t-online.hu

Találkozás: 7.30 órától a Blaha Lujza téren
Indulás: 8.00 órakor

Egyéb költségek:

- Belépők (2.000,- Ft/fő)

- Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

- Adminisztrációs díj: 1.000,- Ft (kötelezően irodában fizetendő)Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Neoline Kft.
Cég
Neoline Kft.
Weboldal
kalandozastravel.hu
Telefonszám
(06-1) 317-1256
Szolgáltatás helye
1075 Budapest, Síp utca 4.

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!