Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hosszú hétvége ősszel dél-Lengyelországban, Krakkó – Lengyel Toszkána – fatemplomok vidéke. Buszos kirándulás 1 főnek, 3 nap, 2 éjszaka reggelis ellátással 47.990 Ft helyett 37.990 Ft. Most fizetendő 3.800 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható October 20., 2018-ig!

Nemzeti ünnepünk előtt Dél-Lengyelországba invitáljuk Utasainkat. Csodaszép tájakon járunk, világhírű nevezetességeket nézünk meg, bejárjuk a lengyel Toszkánát, magyar vonatkozású emlékhelyeket és kegyhelyeket keresünk fel, 14-15. századi fatemplomokkal ismerkedünk. A három nap alatt élvezhetjük a lengyel vendégszeretetet, és a különleges lengyel konyha remekeit.

Value 47 990 Ft
Discount -21 %
Teljes ár: 37 990 Ft
3 800 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Az utazás programja:

1. nap Kora reggel  indulunk Budapestről. Útközben rövid fotószünetet tartunk az Árva folyó fölé emelkedő sziklaszirtre épült Árva váránál. A Felvidék gyönyörű tájain át érkezünk meg Lengyelország történelmi fővárosába, Krakkóba, melynek óvárosa UNESCO Világörökség. Először megnézzük a Wawelben a Székesegyházat, abban a reneszánsz Zsigmond kápolnát, illetve a Nemzeti Pantheont, ahol többek között Nagy Lajos királyunk lánya: Szent Hedvig valamint Báthory István lengyel király és erdélyi fejedelem is nyugszik. Ezt követően közös séta keretében körbejárjuk a középkori Európa egyik legnagyobb főterét (Rynek Glówny). Végig sétálunk az egykori Posztócsarnok árkádjai alatt, amely hajdan pezsgő életet folytató polgárok és kereskedők találkozóhelyeként szolgált. Megtekintjük a város egyik legszebb és talán leghíresebb templomát felemás tornyaival, a Mária-templomot, melynek tornyából a tatárjárás emlékét őrző harsonaszó hangzik minden órában, és jelentős ékessége Európa legnagyobb oltára, amit Veit Stoss, a híres nürnbergi szobrász a 15. században készített, összesen 200 faragott alakkal. A továbbiakban elsétálunk a Barbakánhoz, a Flórián- kapuhoz, és a Collegium Maiushoz (a Jagelló Egyetem legrégebbi épülete), ahol többek között a híres lengyel csillagász Kopernikusz is tanult. Elmegyünk még Krakkó egyik leglátványosabb városrészbe, a Kazimierz zsidónegyedbe. Városnézésünk során lehetőségünk lesz megkóstolni az ízletes lengyel konyha különlegességeit is. Az esti órákban elfoglaljuk szálláshelyünket.

2. nap:
Reggeli után az egykori koronázó város történelmi központjába, a Várnegyedbe megyünk, amely a 17. századig a királyok koronázási és temetkezési színhelye volt. Megtekintjük a Wawel dombon emelkedő Királyi Palota (Wawel) reneszánsz kerengőjét, a reprezentatív királyi dísztermeket. Városnézésünk végén még sétálunk a Visztula partján, majd búcsúzunk Krakkótól és tovább indulunk a Kis-lengyelországi vajdaság (Malopolskie) területén. Elhaladunk a Szent II. János Pál templom mellett, melyet az egykori pápa még 2002-ben alapított és szentelt fel Isteni Irgalmasság Bazilikája néven. A zarándok központban magyar kápolna is található magyar szentekkel. Rövid kitérőt teszünk útközben egy fatemplomhoz, mely UNESCO Világörökség. Lipinica Murowana faluban látható a Szent Leonárd templom, mely a 15. században épült egy pogány szentély helyén. Teteje és falai zsindellyel borítottak. A szentély legfőbb büszkesége a gyönyörűen díszített belsőtér. Ezt követően a középkori óvárosáról és Árpádházi Szent Kinga által alapított klarissza kolostoráról ismert Ószandecbe érkezünk, amely Magyar-Lengyel Történelmi Emlékhely, a Dunajec és a Poprád folyó összefolyásánál épült. Szent Kinga fontos láncszeme annak a hosszú ideje tartó szoros barátságnak, mely a lengyel és a magyar nép között szövődött az évszázadok során. A város legjelentősebb műemléke a 14. század elejéről gótikus elemeket tartalmazó és a 17. században barokk stílusban átalakított Szentháromság templom valamint a hozzá tartozó klarissza kolostor. A kolostort körülvevő fal mellett áll a székelykapu, amit a Magyarok Világszövetsége ajándékozott a városnak. Körbe sétáljuk a gránitkövekkel borított középkori piacteret (Rynek). A főtéren és a környező utcácskákban több fából készült műemlék épület található. Végül az egykori Galíciai tartomány meghatározó településére, Újszandecbe megyünk. Rövid sétánk keretében itt is a hangulatos piacteret járjuk körbe és elmegyünk a 15. századi Szent Margit Bazilikához. A nap végén szálláshelyünkre megyünk, ahol vacsoránkat is elfogyaszthatjuk.

3. nap:
A közös reggelit követően a szandeci Beszkideken vezet keresztül utunk, tovább a lengyel Toszkána vidékén, varázslatos tájakban gyönyörködve utazunk az európai hírű Krynica Zdrój gyógy- és üdülőhelyre. Ennek a gyöngyszemnek a fő ékessége Európa legnagyobb melegház ivócsarnoka, ahol 23 forrásból fakadó ásványvizeket kóstolhatunk. Az 1807 óta ismert gyógyüdülőhelyen hangulatos sétálóutca, 19-20. század fordulóján épült szecessziós hangulatú szállodák és gyógyházak várják a vendégeket. Lehetőségünk lesz megpihenni, leülni egy kávéra a Magyar Korona Kávézóban, vagy felmenni siklóval a 742 méter magas Góra Parkowa csúcsra, és élvezni a kristálytiszta friss, hegyi levegőt. Lehetőségünk lesz egy kora ebéd vagy csak egy sütemény elfogyasztására is valamelyik étteremben vagy kávézóban. Miután átlépjük a lengyel-szlovák határt a Felvidék egyik legszebb városába, Bártfára megyünk. Az óváros reneszánsz, gótikus és barokk stílusban épült házakkal körülvett főterén sétálunk, mely UNESCO Világörökség. Külön szépsége a Fő térnek a Szent Egyed Bazilika gótikus szárnyasoltár-együttese valamint a reneszánsz lépcső feljáróval díszített Városháza. Kirándulunk az innen közeli Bártfafürdőre, melynek első írásos emléke még 1247-ből, IV. Béla király idejéből származik. A fürdő neve messze földön ismert volt, megfordult itt több európai uralkodó is, többek között Mária Lujza, Napóleon felesége, I. Sándor orosz cár és Sissi is. Körbe sétálunk a szépen gondozott fürdőpark területén, ahol szállodák, éttermek, kávézók várják a vendégeket, de találunk még itt egy skanzent is a környék építészeti emlékeivel, fatemplommal. Hazafelé indulunk, de útközben még megállunk egy rövid időre Hervartóban a 16. század végén tiszafából épült Assisi Szent Ferenc templomnál, majd Trocsányban a 17. századi Szent Lukács fatemplomnál. Fárasztó három nap után, élményekkel gazdagodva térünk vissza a késő esti órákban Budapestre, de még másnap a Nemzeti Ünnepünkön lesz egy napunk, hogy feldolgozhassuk élményeinket és kipihenhessük fáradalmainkat.

A részvételi díj tartalmazza:
- az utazást felsőkategóriás autóbusszal,
- a középkategóriás szállodai elhelyezést,
- büféreggelis ellátással,
- a magyar nyelvű idegenvezetést és városnézést csoportkíséréssel,
- az ingyenes Krakkó belváros térképet,
- a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő:
- ügyfél regisztrációs díj: 1.200 Ft/fő,
- 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,
- egyágyas felár: 13.900 Ft.


Külön fizetendő fakultatív programdíjak és belépőjegyek:

- Wawel belépő: felnőtt: 20 zł/fő, GY/D/NY: 12 zł/fő + idegenvezető: 128 zł/30 fős csoport
- Krynica Zdrój: sikló 16 zł/fő, 26 év alatt és 65 év felett: 13 zł/fő
- Vacsora Újszandecben a szállodában: 32 zł/fő (csirkeleves, grill csirke sült burgonyával,sütemény, juice, ásványvíz)
A belépődíjak helyi idegenvezetés díját, a foglalási és parkolási díjakat is tartalmazzák. A díjak a buszon az idegenvezetőnek Zlotyiban fizetendők, amelyek időközben változhatnak.


Az utazás időpontja: 2018. október 20-22. (szombat-hétfő) ünnepi hétvége.

Most fizetendő 3.800 Ft, a fennmaradó 34.190 Ft-ot az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál kell fizetni.

Indulás: 
6:00 Batthyány tér 7. (a villamosmegálló előtt)
6:20 Nyugati tér (Nyugati pu. melletti parkoló)
Találkozó mindkét helyen 15 perccel indulás előtt.

Az akciós kupon megvásárlása után a kuponkód bediktálásával jelentkezni kell az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál az info@pannoniatravel.hu e-mailcímen, vagy a 30/592-6107 telefonszámon hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra között, vagy személyesen 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em. (Flórián Udvar)


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Website
pannoniatravel.hu
Phone
(06-30) 592-6107
Address
1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!