Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hosszú hétvége Krakkóban, útközben az ezeréves Tyniec Apátság és Zakopane felkeresése, látogatási lehetőség Auschwitzban. A buszos kirándulás, 3 nap, 2 éjszaka 1 főnek reggelis ellátással 41.990 Ft helyett 29.990 Ft. Most fizetendő 3.000 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható March 15., 2019-ig!

Egy hosszú hétvége alatt teljesen kikapcsolódhatunk, feltöltődhetünk, utazásunk során csodaszép tájakon járunk és világhírű nevezetességeket keresünk fel. A bájos krakkói óvárosban egybeforr múlt és jelen; a házakat, tereket járva visszaléphetünk a középkorba, ám ezzel egy időben élvezhetjük a város mai hangulatát, a lengyel vendégszeretetet, és a különleges konyha remekeit.

Value 41 990 Ft
Discount -29 %
Teljes ár: 29 990 Ft
3 000 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Az utazás programja:

1. nap 

Reggel elindulunk Budapestről, majd folyamatos utazást követően a Felvidék gyönyörű tájain keresztül Lengyelországba érkezünk, kisebb pihenőkkel megszakítva. Útközben rövid fotószünetet tartunk az Árva folyó fölé emelkedő sziklaszirtre épült Árva váránál. Kora délután megérkezünk az UNESCO világörökségi címmel kitüntetett szépséges Krakkóba, ahol közös séta keretében megtekintjük az óváros legfontosabb nevezetességeit: a középkori Európa legnagyobb főterét (Rynek), a hajdan itt pezsgő életet folytató polgárok és kereskedők találkozóhelyeként szolgáló árkádos Posztócsarnokot, a Mária- templomot, amelynek tornyából a tatárjárás emlékét őrző harsona szó hangzik minden órában, és fő ékessége a kiemelkedő jelentőségű nürnbergi művész, Veit Stoss 15. századi, gazdagon faragott főoltára. Városnézésünk második felében elsétálunk a Barbakánhoz, a Flórián-kapuhoz, és a Collegium Maiushoz, Krakkó híres egyetemi épületéhez, ahol többek között a híres lengyel csillagász Kopernikusz is tanult. Szabadidőt követően este elfoglaljuk szállásunkat Krakkóban, majd elköltjük közös vacsoránkat a szálloda étteremében.

2. nap:

A reggeli után visszaindulunk a belvárosba, és bejárjuk a zsidónegyedet (Kazimierz városrész), valamint az egykori koronázóváros történelmi központját, a Várnegyedet, amely a XVII. századig a királyok koronázási és temetkezési színhelye volt: Királyi palota (Wawel) és a Székesegyház (itt nyugszik többek között Szent Hedvig, Nagy Lajos királyunk lánya, Báthory István lengyel király, erdélyi fejedelem).
A nap további részében szabadidő áll rendelkezésünkre, illetve fakultatív program keretén belül meglátogathatjuk a Krakkótól 70 km-re található Auschwitz – Birkenau emlékhelyet. A 3 órás program során magyar nyelvű tájékoztató segítségével ismerhetjük meg az Auschwitz-i anyatábor és Birkenau koncentrációs táborának eredeti helyszíneit, a II. világháború és a holokauszt borzalmait tényszerűen bemutató kiállításokat. Semmilyen más tájékozódáshoz, tisztelgéshez nem fogható a személyes látogatás élménye, emlékezete, a méltó megemlékezés az áldozatokra.
Az emlékhely 1979 óta UNESCO világörökségi helyszín. Esti szabadidőnket Krakkó  belvárosában tölthetjük el, ahol egyénileg fedezhetjük fel a lengyel konyha specialitásait. A vacsorát követően visszatérünk a már ismert szálláshelyünkre.

3. nap:

A reggelit követően elindulunk, hogy felfedezzük a Lengyelország egyik legrégibb kolostorát, a Tyniec Apátságot, amely egy hatalmas mészkősziklán magasodik a Visztula fölé. Az épületegyüttes hűen tükrözi a letűnt korok különböző építészeti jegyeit. A román stílusú épület maradványait a templom és a monostor épülete őrizte meg, de a gótikus kerengő, a gótikus-barokk templom és a barokk monostori épületek is fennmaradtak. Az apátságot I. Kázmér lengyel fejedelem 1044- ben alapította, ennek megfelelően hosszú évszázadokon át volt tanúja az ország fontos történelmi eseményeinek, jelentős szerepet vállalva vallási, gazdasági és politikai értelemben egyaránt. Krakkót és az apátságot is magunk mögött hagyva, hazafelé megállunk a Magas- Tátra lengyelországi központjában, Zakopaneban, amely egyben az ország legmagasabban fekvő városa. Rövid sétát teszünk a több mint 2000 méter magas csúcsok között meghúzódó, kitűnő klimatikus adottságokkal rendelkező városban, lehetőségünk lesz gyönyörködni a tradicionális gorál faházakban, hangulatos utcácskákban, vagy válogatni a helyi piac portékái közül és megkóstolhatjuk a messze földön híres sajtokat is. A délutáni órákban folytatjuk utunkat Budapestre, ahová a késő esti órákban érkezünk meg.

Az ajánlat tartalma: 

- az utazást felsőkategóriás autóbusszal,
- a háromcsillagos szállást,
- első esti vacsoramenüvel és mindkét nap büfé reggelis ellátással,
- a magyar nyelvű idegenvezetést és városnézést csoportkíséréssel,
- a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő:
- ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő
- 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,
- egyágyas felár: 11.900 Ft,
- A városi sétákon alkalmazott audióseszköz bérleti díj: 30 PLN/fő/3nap.
Az audióseszköz bérleti díj a buszon az idegenvezetőnek lengyel Zlotyiban fizetendő,
amelynek összege időközben változhat.

Külön fizetendő fakultatív programdíjak és belépőjegyek:
- Az Auschwitz-i fakultatív program: részvételi díja 6.000 Ft/fő, amely az utazási irodában előre fizetendő,
- Az Auschwitz-i belépőjegy: ingyenes, azonban kötelező helyi idegenvezetőért és mikrofonért és időpontfoglalásért 60 PLN/fő.
- Tyniec Apátság belépőjegy: egy órás helyi idegenvezetéssel 15 PLN/fő.
A belépődíjak helyi idegenvezetés díját, a foglalási és parkolási díjakat is tartalmazzák. A díjak a buszon az idegenvezetőnek Zlotyiban fizetendők, amelyek időközben változhatnak.
Az utazás időpontja: 2019. március 15-17. (péntek-vasárnap) ünnepi hétvége

Most fizetendő 3.000 Ft, a fennmaradó 26.990 Ft-ot az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál kell fizetni.

Indulás: 2019. március 15.
6:00 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl
6:20 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)
Találkozó mindkét helyen 15 perccel indulás előtt.

Az akciós kupon megvásárlása után a kuponkód bediktálásával jelentkezni kell az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál az info@pannoniatravel.hu e-mailcímen, vagy a 30/592-6107 telefonszámon hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra között, vagy személyesen 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em. (Flórián Udvar)


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Website
pannoniatravel.hu
Phone
(06-30) 592-6107
Address
1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!