Iratkozz fel hírlevelünkre!

Gazdagodj csodálatos élményekkel a Felvidéken! Egynapos barangolás során megtekintheted a Dobsinai jégbarlangot, beltéri Andrássy Kastélyt, Rozsnyó, Krasznahorka városát. 1 napos kirándulás önellátással 1 főre 10.990 Ft helyett 7.990 Ft. Most fizetendő 8

Akció kép
Az ajánlat beváltható September 18., 2014-ig!

Egyetlen nap alatt csodálatos élményekkel gazdagodhatunk a Felvidék egyik látnivalókban gazdag vidékén, a Gömöri tájegységben barangolva. Elsőként a Dobsinai jégbarlangot tekintjük meg, majd a beltéri Andrássy - kastély magángyüjteményével ismerkedhetünk meg. A következő állomás Krasznahorka, a napi kirándulást Rozsnyón zárjuk egy sétával a középkori óvárosban. 

Value 10 990 Ft
Discount -27 %
Teljes ár: 7 990 Ft
800 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Az egy napos kirándulás tartalma:

- autóbuszos utazás

- idegenvezetés

- szervezés díja

A program részletes leírása:

Elsőként a Dobsinai jégbarlangot tekintjük meg, amely Európa egyik legjelentősebb jégbarlangja. A jég a barlangban mint padlójég, jégesés, jégsztalagmit vagy jégoszlop jelenik meg. A jeges rész területe 9772 m2, legnagyobb vastagsága a Nagy-teremben 26,5 m. A barlang az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjainak részeként 2000 óta az UNESCO Világörökség része.

Innen a betléri Andrássy-kastélyba utazunk tovább, ahol megismerkedünk a neves család történetével és értékes magángyűjteményével. Az impozáns épület a 17. század végén várkastélynak épült, ide költözött át az Andrássy család korábbi lakhelyéről, Krasznahorka büszke várából. A kastély teljes régi berendezése megmaradt, szemet gyönyörködtető a kifinomult ízléssel kialakított nemesi enteriőr. A 15.000 kötetet számláló könyvtárszoba egyike a legszebb barokk főúri könyvtártermeknek. A kastélyt körbeölelő 80 ha területű, tóval, vízeséssel, kúttal ékesített díszparkot Szlovákia legértékesebb és legszebben fennmaradt parkjai között tartják számon, illetve bejegyezték a világ legjelentősebb történelmi kertjeinek és parkjainak listájára is.

Ezt követően a közeli Krasznahorkaváraljára utazunk, ahol megtekintjük az Andrássy mauzóleumot. A gyönyörűen díszített szecessziós építményt Andrássy Dénes emeltette szeretett felesége emlékére. A polgári származású lány szerelméért a gróf vállalta az elsőszülötti jogaitól való megfosztást is. A településen járva egy rövid fotószünet erejéig kívülről megtekintjük a 2012-es tűzvész miatt máig felújítás alatt lévő Krasznahorka várát.

A közeli Rozsnyó hangulatos városkájában sétálva zárjuk a napot. A több mint 700 éves festői bányászvároska a Gömör felső részének szívében fekszik, óvárosában gyönyörű középkori és reneszánsz épületek láthatóak. 

Külön fizetendők a belépőjegyek:

- Jégbarlang: 7 euro/felnőtt, 6 euro/gyermek, nyugdíjas

- Beltéi Andrássy Kastély és mauzóleum: 7.5 euro/ felnőtt, 5 euro/gyermek, nyugdíjas

Az utazás időpontja: 2014. szeptember 20., szombat.

Induás : 06.15-kor Batthyány tér 86-os busz megállója, Óbuda felé, ill. Kiskorona utca 3. szám elől: 6.25-kor (Bp. III. ker.)

Várható érkezés az esti órákban ( 21.00 óra körül)

Kupon megvásárlása előtt szabad helyek megvásárlása miatt a szolgáltatóval egyeztetni szükséges a 06/30-592-6107 telefonszámon, vagy info@pannoniatravel.hu e-mail címen

Most fizetendő 800 Ft, a fennmaradó 7.190 ft-ot a Pannonia Program és Utazási Iroda- ban kell rendezni. Cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 2. I emelet 11/a.

A kupon beváltási határideje : 2014. szeptember 18. ( jelentkezés az Utazási Irodában )

Egynapos utasbiztosítás az irodában kedvező áron köthető.


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Website
pannoniatravel.hu
Phone
(06-30) 592-6107
Address
Dobsina,

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!