Iratkozz fel hírlevelünkre!

Föld alatt és lombok felett! Egynapos őszi buszos kirándulás Szlovákiába barlanglátogatással és sétával a Zár feletti tanösvényen egy főnek 10.990 Ft helyett 8.990 Ft. Most fizetendő 1.150 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható October 13., 2018-ig!

Az utazás programja:

A program korán reggel 05:00 órakor indul, találkozó 04:45-kor a Népligetben, a Hell Miksa sétány, Planetárium táblánál.

A Bélai-barlang (Belianska jaskyňa) az egyetlen, nyilvánosság részére is látogatható barlang a Tátrában. Európában az első olyan barlang, ahol bevezették az elektromos világítást. 

A barlang bejárata a Tátra-medencéből szerpentinen keresztül közelíthető meg, 122 m szintkülönbséget leküzdve, 890 m tengerszint feletti magasságban fekszik, A barlang látogatható része 1.370 m hosszú, a barlanglátogatás kb. 70 percig tart. A barlangba vezető helyeket az aranyásók már a 18. század első felében ismerték, de titkolták. A bejárati nyílást a 19. sz. elején fedezték fel újra. A mai látogatók érdeklődését elsősorban a cseppkőképződményes vízesések, a pagodás sztalagmitok és a számos, csodálatosan szép tavacska kelti fel. 

A barlangban barlangterápiás kezeléseket, a jó akusztikával rendelkező, zeneteremnek elnevezett barlangteremben minden év augusztusában  zenei hangversenyeket tartanak.

Value 10 990 Ft
Discount -18 %
Teljes ár: 8 990 Ft
1150 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

A barlanglátogatás után továbbutaztok a mintegy 10 km-re fekvő Zár községbe, ahol 2017 szeptemberében egyedülálló látnivalóval gazdagodott a Tátra: megnyitották a Lombkorona tanösvényt.

A tanösvény a Magas-Tátra felől Zár községbe érkezve a Bachleda-völgyben található. Aki gyalogosan vág neki az emelkedőnek, annak a télen havas, nyáron füves terepen kb. 2 km távval és 255 méter szintkülönbséggel kell számolnia, ez kb. 45 perces gyaloglást igényel. A parkolótól nyár végétől vadonatúj kabinos felvonóval is eljuthatunk a tanösvényhez. A felvonó alsó állomása 926, a felső állomás 1.180 méter tengerszint feletti magasságban található.

A tanösvény a fenyőfák lombkoronája felett, átlagosan 24 méter magasságban kanyarog mintegy 1234 méter hosszan, a végén pedig egy 32 méter magas kilátótorony található. A 120 oszlop által tartott, megfelelő biztonsági berendezésekkel ellátott ösvény szélessége 1,8 méter. Az ösvényen végighaladva az erdő olyan állataival is találkozhattok, melyeket a földfelszínről biztosan nem láthatnátok. Helyenként pedig, ahol az ösvény fák koronája fölé emelkedik, Pazar látvány tárul majd elétek.

Miután az ösvényen visszakanyarodtok a belépőkapuhoz, annak közelében megpillantjátok a 32 méter magas, kb. 10 méter átmérőjű, fából ácsolt kilátótornyot, melynek tetejére annak külső részén 632 méter hosszú, mozgáskorlátozottak és kisgyermekes családok által is kényelmesen végigjárható, kígyószerűen tekergőző, kellemesen emelkedő járda vezet.

A kilátó tetején erős műanyag kötelekből készült, nagy teherbírású hálót feszítettek ki, amelyre bárki kisétálhat. A torony belső részén egy másik, vélhetően sokak fantáziáját megmozgató látványosság, egy száraz csúszda került kialakításra. Ezen a 67 méter hosszú csúszdán – melynek a legfelső szint alatti szinten van a kezdőpontja – a 120 cm-nél alacsonyabb gyerekek 2 € ellenében (melyet szintén a pénztárban kell kifizetni) a megszokottnál jóval rövidebb idő alatt visszaérkezhetnek majd a torony lábához.

Délután késői ebédelési lehetőség egy helyi étteremben, a szabad időben a gyerekek játszhatnak a helyi játszótéren, meglátogathatnak egy mini-állatkertet, vagy egyszerűen sétálgathatnak a környék sétaútjain. 

Hazaindulás 19 órakorAz utazás választható dátumai 2018. október 13.

Az akciós ár csak a kupon megvételével érvényes!

Most fizetendő 1.150 Ft, a fennmaradó 7.840 Ft-ot az utazást szervező Budavár Tours Utazási Irodánál kell rendezni, a kupon megvételét követően (24 óra) jelentkezni kell az utazást szervező irodánál a korlátozott helyek miatt. Az akciós ár miatt a teljes összeget adatküldéstől számított 48 órán belül egyben be kell fizetni.

A kupon megvétele után vedd fel a kapcsolatot az utazási irodával az alábbi e-mail címen: ertekesites@budavartours.hu (Szükséges elküldeni: kupon kódok, utasok nevei, lakcím, kapcsolattartási telefonszám), vagy a 06/1-355-4299, 1-356-5656 telefonszámon.

A részvételi díj nem tartalmazza:

 a belépők árát, az étkezést, a biztosítást, és a regisztrációs díjat (1 500 Ft/fő.)

Belépők:

Barlang:

  • Felnőtt: 9 EUR
  • Nyugdíjas 60 év felett és diák (diákigazolvány szükséges): 8 EUR

Tanösvény:

  • Felnőtt: 9 EUR
  • Gyerek (3-14 év között), nyugdíjas (65 év felett): 7 EUR mely összeget a csoportkísérő az autóbuszon szedi össze. 

Felszállási lehetőség:

Budapest, Népliget, Hell Miksa sétány, Planetárium táblaAz ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Budavár Tours Utazási Iroda
Cég
Budavár Tours Utazási Iroda Kft
Website
budavartours.hu
Phone
(06-1) 355-4299
Address
1011 Budapest, Batthyány tér 5-6

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!