Iratkozz fel hírlevelünkre!

Egynapos nyári csobbanás Opatijában - buszos utazás egész napos strandolással 18.990 Ft helyett 13.990 Ft. Most fizetendő 1.750 Ft. Két nyári időpontban!

Akció kép
Az ajánlat beváltható August 7., 2021-ig!

Opatija: Egykor a Monarchia gyöngyszeme volt, napjainkban pedig az Isztriai-félsziget egyik kedvelt nyaralóhelyszíne. A városka nem csak a szemünket kápráztatja el, hanem kiváló lehetőséget nyújt egy kis felfrissülésre is.

                  

Találkozás 00:30-kor a Népligetben, a Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben). Indulás Budapestről 00:45-kor. Folyamatos utazás Horvátországba, melyet 3-4 óránként megszakítunk pihenőkkel.

A reggeli órákban érkezünk a Kvarner-öböl partján elterülő Opatija városkájába.  Még Ferenc József is itt töltötte a téli hónapokat (nem a bécsi Schönbrunnban). Ennek köszönhetően az egész várost a fényűző, szecessziós stílusú paloták jellemzik.

Abbázia (mai nevén Opatija) egyik legemblematikusabb jelképe a százéves sétány, a lungomare, melyet 1885-ben kezdték építeni, amikor a települést klimatikus gyógyhellyé nyilvánították. 

A Hollywood-i Híresek utcájára hajazva, Abbázia híres promenádján is márványcsillagokat helyeztek el, amelyekkel a Horvátországot a sport, művészeti és egyéb területeken népszerűsítő hírességek előtt tisztelegnek. Kötelező látványosságai között találjuk a valószínűleg 1420-ban épült Szt. Jakab-templomot. Ez az apátság (opatija) lett később a település névadója. Érdekes még pl. az Imperial szállóval átellenben elhelyezkedő gyönyörű abbáziai parkban, a Szt. Jakab-templom tövében lévő Helios és Selena szökőkút, amely a Napot és a Holdat a mitológiai testvérpár alakjában ábrázolja.
Az Angyali üdvözlet-templom Abbázia legszebb látképei közé tartozik. Szépséges külsejével és lenyűgöző megjelenésével Abbázia ékköve és teszi teljes várossá.
A Villa Jeanette oldalán tábla hirdeti, hogy Móra Ferenc ott írta az Ének a búzamezőkről című regényét. Ebben - az akkor még közvetlenül a tengerparton álló - villában üdült Gustav Mahler osztrák zeneszerző is.
A magyar vonatkozású Amerikai kertben tengerre nyíló kilátás és botanikus kert várja a látogatókat. Az Amerikai kertet a gazdag magyar vállalkozó, Kurucz Mihály építette feleségének az 1900-as évek elején.

Érkezés után a hangulatos városban informatív városnézésen ismerkedhetünk meg a látnivalókkal, elfogyaszthatjuk reggeli kávénkat, majd egy egész napos pancsolás következik az Adriai-tengerben. A parton ingyenes tusolók működnek, bérelhető napágy és napernyő (120 HRK/2 ágy és 1 ernyő), de plédet, törölközőt érdemes magunkkal hozni. Az Osztrák-Magyar Monarchia kedvelt üdülőhelye, az egykori Abbázia a mai napig elvarázsolja az ide érkező turistákat. A parti sétányon, a „lungomaren”, mely 12 km hosszban egészen Volosko és Lovran között húzódik a parton, számtalan remek étterem kínálja a friss halételeit, pizzáit és sült ételeit, így az ebédre vagy a korai vacsorára nem lehet gondunk. Az esti órákban fájó szívvel veszünk búcsút Isztria egyik gyöngyszemétől, hogy megkezdjük haza utazásunkat. Budapestre várhatóan a kora hajnali órákban érkezünk.

A kora hajnali/reggeli órákban érkezünk Budapestre.

Az alapár tartalmazza:

- az utazást busszal,

- a szervezést 

- a magyar nyelvű csoportkísérőt.

Az alapár nem tartalmazza: az esetleges belépők árát, az étkezést, a biztosítást,

valamint az 1.500 Ft/fő regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Utazás: autóbusszal, melyet két gyakorlott sofőr vezet. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.


Az utazás választható időpontjai 2021.07.10, 08.07.

Az akciós ár csak a kupon megvételével érvényes!

Most fizetendő 1.750 Ft, a fennmaradó 12.240 Ft-ot az utazást szervező Budavár Tours Utazási Irodánál kell rendezni.

Időpont egyeztetés szükséges az 1/356-5656  számon vagy az ertekesites@budavartours.hu e-mail címen.

Felszállási lehetőség:
Budapest, Népliget, Hell Miksa sétány, Planetárium tábla
M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő
M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő
M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő
M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, MOL Benzinkút, 83-as km kő
M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, MOL benzinkút, 95-ös km kő
M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő
M7-es autópálya, Keresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő
M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Budavár Tours Utazási Iroda
Cég
Budavár Tours Utazási Iroda Kft
Website
budavartours.hu
Phone
(06-1) 355-4299
Address
1023 Budapest, Batthyány tér 5-6

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!