Iratkozz fel hírlevelünkre!

Egynapos buszos kirándulás Veszprémbe állatkert látogatással 2021. június 26-án. Az utazás 1 főnek 9.990 Ft helyett 7.290 Ft. Most fizetendő 1.090 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható June 26., 2021-ig!

Az öt dombra épült megyeszékhely ősi királyi és vallási központ, Székesfehérvár és Esztergom mellett. Az államalapítás körüli évtizedekben már „fejedelmi (illetve királyi) szállás és tartózkodási hely” volt. Első királynénk itt hímezte a koronázási palástot, és a későbbiekben a mindenkori veszprémi püspök koronázta a magyar királynét. Az Árpád-ház uralkodása alatt alapították Veszprém első templomait, melyeket a kora keresztény egyház szentjeiről neveztek el. Írók, költők, szobrászok, neves építészek lakóhelye volt. E kedves várossal ismerkedünk a nap során.

A város legjelentősebb nevezetessége a vár. Területén ma értékes műemlék épületek sorakoznak. Ezek közé tartozik a Pósa-ház is, melyet 1739-ben egykor a zirci ciszterciek építettek, ma megújítva egy bank otthona. A Hősök kapuján belépve érkezünk az óvárosba, ahol a patinás épületek egész sorával találkozunk. Elsőként az egyik legismertebb építmény, a Tűztorony tűnik fel. A séta során megismerkedünk többek közt a Simoga házzal, mely szép kapuzatával hívja fel a figyelmet. A Piarista gimnázium épületében közgazdasági szakközépiskola működik.

A Vár egyházi épületei közül kiemelkedő jelentőségű a Dubniczay- ház, amely ma a Vár Galéria állandó kiállításának ad otthont.

Legjelentősebb épülete az Érseki palota, melynek helyén a hajdani gótikus királyi palota, majd a püspöki rezidencia állott. Mellette a magyar Árpádkori építészet híres alkotása, a 13. században épült Gizella-kápolna látható. Közelében a város leghíresebb épülete a Szent Mihály székesegyház vonja magára a figyelmet és a középkori Szent György kápolna, melyet oly sokszor emlegetnek a középkori krónikák. Falai között tett szüzességi fogadalmat Szent Imre herceg. A Várfalakon kívül megismerkedünk az egykori Megyeháza, a Petőfi Színház épületével is. Végül a nemrég kialakított sétányon végighaladva közelítjük meg az európai hírű Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkot, ahol hatalmas területen, gyönyörű természeti közegben lehet az állatkert lakóit megnézni, és a különböző attrakciók, mint a Dínó Park, vagy az Afrika szavanna játszótér nyújtotta lehetőségeket élvezni.

Egyéb fizetendő:

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

Belépők kb. 5.000,- Ft

Az utazás időpontja: 2021. június 26.

Most fizetendő 1.090 Ft, a fennmaradó 6.200 Ft-ot az utazási irodának kell fizetni.

A kupon vásárlását követően kérjük, hogy e-mailben, vagy személyesen jelentkezz a szervező irodánál és add meg az utazók neveit, lakcímed és telefonszámod, valamint kuponkódokat.Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie.

Találkozás: 6.30 órától a Blaha Lujza téren 

Indulás: 7.00 órakor

Elérhetőség: Neoline Utazási Iroda, 1075 Bp. Síp utca 4. Telefonszám : 317-1056, 317-1256.

weboldal: www.kalandozastravel.hu

email cím: kalandozas@t-online.hu


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Neoline Utazási Iroda
Cég
Neoline Kereskedelmi és Szállítási Kft.
Website
kalandozastravel.hu
Phone
(06-1) 317-1256
Address
1075 Budapest, Síp utca 4.

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!