Iratkozz fel hírlevelünkre!

Egynapos buszos kirándulás a két ünnep között! Kékestető – Sástó – Kozmáry kilátó, Gyöngyös-Orczy-Kastély 1 főnek december 28-án 9.990 Ft helyett 5.990 Ft, most fizetendő 900 Ft. Ajándéknak is kitűnő!

Akció kép
Az ajánlat beváltható December 28., 2021-ig!

A Mátra az Északi-középhegység egyik, vulkanikus eredetű tagja, amely 900 négyzetkilométeren terül el a Cserhát és a Bükk-vidék között. Itt található a mai Magyarország két legmagasabb hegycsúcsa, a Kékes (1014 m) és a Galya-tető (965 m).

Első állomásunk Kékestető az ország legmagasabb pontja. 1014 méter magas csúcsáról indul hazánk leghosszabb lesiklópályája. A Kékestető kilátó 45 méter magasságban található, míg a fedett körpresszó 42 magasan helyezkedik el. Tiszta égbolt mellett, északi irányban még a Tátra vonulatai is feltárulhatnak. Lefelé ereszkedve legmagasabban fekvő tavunk, Sástó mellett állunk meg. Itt található az egyik legszebb panorámát nyújtó mátrai kilátó is, amit egy üzemképtelen fúrótoronyból alakítottak ki, melyet a tó mellett haladó tanösvény segítségével tudunk megközelíteni. A kilátó 53 m magas, ahogy felsétálunk a lépcsőkön, megfigyelhetjük a különleges kialakítású szerkezetet. A kilátótorony tetejéről a Mátra-hegyvidék egyik leglenyűgözőbb panorámája tárul elénk, mindenképp megéri a fáradságot. Gyöngyös felé haladva megállunk és megnézzük a Kozmáry-kilátót, mely Mátrafüredről egy rövid sétával érhető el. Az 1900-ban épült, több mint 100 éves, patinás kőkilátó gyönyörű körpanorámát nyújt. Utolsó állomásunk Gyöngyös. Megtekintjük, az Orczy–kastélyban helyet adó Mátra Múzeumot. Az Orczy-kastély központi terében egy 50 ezer éves gyapjas mamut csontváza fogadja a látogatókat. A kastély földszinti barokk termeiben lévő vadászattörténeti kiállítást nézzük meg, ahol nem csak e kedvtelés nemes - és kevésbé nemes - eszközeit, de a vadászat szépségeit is bemutatják. Megtekinthető még a várostörténetet, a városi életmódot bemutató kiállítás is valamint az élménytér. Természetesen a természettudományi pavilont is megtekintjük. A mintegy 1200 négyzetméter alapterületű, háromszintes tárlat középpontjában egy 15 méteres épített kocsánytalan tölgy áll, amely – az élővilág szintezettségét is jelképezve – összeköti a kiállítás emeleteit.

Várható visszaérkezés Budapestre 18 óra körül.

Egyéb költségek:

Belépők: 3.500- Ft/fő 

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

Az utazás  időpontja 2021. december 28.  (kedd)

Most fizetendő 900 Ft, a fennmaradó 5.090 Ft-ot az utazási irodának kell fizetni.

FONTOS! A kupon vásárlását követően kérjük, hogy e-mailben, vagy személyesen jelentkezz a szervező irodánál és add meg az utazók neveit, lakcímed és telefonszámod, valamint kuponkódokat.Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie.

Elérhetőség: Neoline Utazási Iroda, 1075 Bp. Síp utca 4. Telefonszám : 317-1056, 317-1256, email cím: kalandozas@t-online.hu

Egyéb költségek:

Belépők 3.500- Ft/fő 

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

Találkozás: 7.00 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

weboldal: www.kalandozastravel.hu

email cím: kalandozas@t-online.hu


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Neoline Utazási Iroda
Cég
Neoline Kereskedelmi és Szállítási Kft.
Website
kalandozastravel.hu
Phone
(06-1) 317-1256
Address
1075 Budapest, Síp utca 4.

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!