Iratkozz fel hírlevelünkre!

Egynapos barangolás II. Rákóczi Ferenc emlékei nyomában születésétől haláláig. A buszos utazás 1 főnek 11.500 Ft helyett 8.490 Ft. Most fizetendő 850 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható March 30., 2019-ig!

II. Rákóczi Ferenc emléknapja remek alkalomként szolgál arra, hogy egésznapos kirándulással adózzunk Erdély és Magyarország fejedelmének emléke előtt. Tartson velünk, keressük fel azt a kastély, ahol a Rákóczi-szabadságharc vezetője született 343 évvel ezelőtt. Fejet hajtunk azon a helyen, ahol végső nyugalomra helyezték a 284 évvel ezelőtt elhunyt 59 éves II. Rákóczi Ferencet. Megtekintjük a sárospataki várat is, mely a hatalmas Rákóczi birtok része volt. Ellátogatunk arra
a helyre, ahol elhelyezték annak a háznak a másolatát, melyben utolsó éveit töltötte a kuruc szabadságharc vezére.

Value 11 500 Ft
Discount -26 %
Teljes ár: 8 490 Ft
850 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Az utazás programja:

Kora reggeli indulásunkat követően Miskolc érintésével egy fotószünetre megállunk a Hegyalja kapujának is nevezett Szerencsen, ahol egy szépen rendezett parkban áll a késő reneszánsz stílusban épült impozáns Rákóczi Vár. Az épületet a szabadságharc bukása után, a Wesselényi-féle összeesküvés megtorlásaként császáriak szálltak meg, aztán a végvár végleg elveszítette hadászati jelentőségét.

Ezt követően a Bodrog parti Athénnek is nevezett Sárospatakra utazunk, a hazai késő reneszánsz építészet egyik legértékesebb alkotásához, a Rákóczi Várhoz, mely a magyar nemzeti örökség része. A várban megnézzük a „Rákócziak dicső kora” kiállítást, mely nem csak a fejedelmet és az általa vezetett szabadságharcot mutatja be, hanem az egész Rákóczi család történetét megismerhetjük. Végig járjuk a 16. században épült ötszintes Vörös-tornyot is, amely szintenként váltakozva hadászati illetve lakó funkciót töltött be. Átsétálunk Észak-Magyarország egyik legnagyobb gótikus csarnoktemplomához, a Vártemplomhoz, mely a 16. század elején épült, de a bejáratánál egy 12. századi körtemplom romfalai is láthatóak. Itt őrzik Árpád-házi Szent Erzsébet ereklyéit is, mivel II. Endre leánya 1207-ben Sárospatakon született. A 18. századi barokk oltár főképét a neves bécsi festő Maulbertsch készítette.

Tovább folytatva kirándulásunkat, Sátoraljaújhelynél átlépjük a magyar és szlovák határt, ahonnan néhány kilométerre fekszik Borsi település. Itt található a Rákóczi Várkastély, amely a Rákóczi család ősi fészke, ahol 1676. március 27-én II. Rákóczi Ferenc is született. A várkastély a 16. században épült, bejárata előtt a fejedelem mellszobra áll. Az idők során elhanyagolt állapotba került kastélyt a magyar kormány támogatásából két ütemben teljesen felújítják.

A nap utolsó állomása Kassa, Szlovákia második legnagyobb városa, az egykori Abaúj- Torna vármegye székhelye, katolikus érseki és evangélikus püspöki székhely. Sétánk előtt lehetőség lesz egy ebéd elfogyasztására egy kellemes belvárosi étteremben. Ebéd után megtekintjük a város legfőbb nevezetességét, a Kárpát-medence egyik legimpozánsabb székesegyházát, a Szent Erzsébet-székesegyházat, a kassai dómot, mely a magyar gótika legkiemelkedőbb alkotása. Kriptájában helyezték örök nyugalomra II. Rákóczi Ferenc földi maradványait 1906. október 29-én. Mellette van a 45 méter magas harangtorony, az Orbány-torony. Ezután elsétálunk a középkori városfalhoz, ahol a Hóhér-bástyához épült a Rodostói-ház, amely Rákóczi fejedelem törökországi házának másolata. A ház és udvara igazi keleti hangulatot varázsol a középkori kis térre.

Késő délután indulunk vissza Budapestre, és a késő esti órákban érkezünk haza.

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbuszos utazást,
- a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
- a szervezés díját,
- ingyenes Kassa belváros térképet.

Kötelezően külön fizetendő:
- ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő,
- az idegenvezetések során használt audiós eszköz: 2 €/fő.

Választhatóan fizetendő díjak:
- Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 600 Ft/fő; 18 év alatt:
300 Ft/fő/nap, amely az irodában fizetendő.
- Sárospatak, Rákóczi Vár (Vörös-torony helyi vezetéssel + Rákócziak dicső
kora):
- Rodostói ház: 3 €/fő
- Kassai dóm megtekintése vezetéssel + Rákóczi kripta + Király lépcső +
Szent Mihály kápolna: 6 €/fő

Fakultatív ebéd étteremben:

MENÜ 1: Tyúkhúsleves, Sztrapacska káposztával, bacon-el, sertéshússal, Málna  desszert: 11 €
MENÜ 2: Demikat /szlovák sajtleves/, Sztrapacska káposztával, bacon-el, sertéshússal, Mákos rétes: 12 €

A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás és a parkolás díjait is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.Az utazás időpontja 2019. március 30. (szombat)

Most fizetendő 850 Ft, a fennmaradó 7.640 Ft-ot a Pannonia Program- és Utazási Irodában kell.

Az akciós kupon megvásárlása után a kuponkód bediktálásával  48 órán belül be kell jelentkezni az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál az info@pannoniatravel.hu e-mailcímen, vagy a 30/592-6107 telefonszámon hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra között, vagy személyesen 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em. (Flórián Udvar)

Indulás:

6:00 Batthyány tér (az 1. számú házzal szemközti villamos pálya melletti buszöböl)
6:15 Blaha Lujza tér (Europeum előtti buszöböl)
Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.

Vidéki felszállási lehetőségek:
- Szilas Pihenőhely, M3 autópálya, Shell benzinkút, 12 km,
- Kerekharaszti Pihenőhely, M3 autópálya, MOL benzinkút, 51 km,
- Rekettyés Pihenőhely, M3 autópálya, MOL benzinkút, 106. km,
- Geleji Pihenőhely, M3 autópálya, Shell benzinkút, 142 km,
- Miskolc-Felsőzsolca, 3-as út körforgalom, MOL benzinkút

Érkezés: az esti órákban 22:30 óra körülAz ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Website
pannoniatravel.hu
Phone
(06-30) 592-6107
Address
1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!