Iratkozz fel hírlevelünkre!

Egy kis boszniai Egyiptom: 4 napos buszos utazás 3 éjszaka szállással és reggelivel a „boszniai piramisok” völgyébe, valamint Szarajevóba és Mostarba 1 fő részére 99.490 Ft-ért! Most fizetendő: 12.640 Ft!

Akció kép
Az ajánlat beváltható September 15., 2024-ig!

Tudtad, hogy a nemrég feltárt piramis gyomrában ősmagyar rovásírással írt emlékeket találtak? Személyesen élheted át a legősibb emlékeken keresztül őseink életét, szokásait és hitvilágukat!

Value 99 990 Ft
 
Teljes ár: 99 490 Ft
12 640 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Program:

1. nap: Indulás reggel 6:00-kor, a Budapest, 14. kerület,– Olof Palme sétány 5.(Városligeti csónakázó és Műjégpálya)  (Vidéki felszállást foglaláskor jelezzék).  Útközben rövid megálló Eszéken, ahol kellemes sétát teszünk a történelmi várnegyedben. Este a szállás elfoglalása Szarajevó környékén.

2. nap: Reggeli után utazás a Szarajevótól 30 kilométerre fekvő Visokóba, a „boszniai piramisok völgyébe”, ahol megtekintitek a tudományos körökben nagy port kavart, 2005-ben felfedezett boszniai piramisokat. Semir Osmanagić, Amerikában élő bosnyák üzletember-régész szerint ezek Európa legrégibb és legnagyobb piramisai. Igencsak érdekes adalék, hogy Szakács Gábor és Friedrich Klára íráskutatók a piramisok alatti alagutakban feltárt írásos köveken eddig a székely-magyar rovásírásnak több mint 20 betűjét azonosították. Vezetőtök segítségével ellátogattok a környék legjelentősebb régészeti feltárásaihoz. Délután Szarajevó belvárosát fedezitek fel, mely az I. Világháborút kirobbantó Ferenc Ferdinánd trónörökös merényletének a helyszíne volt.

A város rendkívüli hangulatát a történetét alakító négy vallási csoport(muzulmán, ortodox, római katolikus és zsidó) által hátrahagyott kulturális örökség adja. Néhány száz méteren találtok itt mecsetet, ortodox és katolikus templomot, valamint zsinagógát is. Az 1992-1995 közötti szerb ostrom felbecsülhetetlen károkat okozott a városnak, de az utcákon sétálva e szörnyű korszaknak már alig látni nyomait. Olyasfajta irigylésre méltó lendületet érezhettek, ami minden idegen idelátogatónak a csodálatára szolgál. Városismerkedő túrátok során megnézitek a nemzetközi összefogással felújítás alatt álló Nemzeti Könyvtár épületét, a Ferhadija sétányon található Sebilj kutat, a piactéri Havadzsi-dzsámit, az 1914-esmerénylet helyszínéül szolgáló, Gavrilo Principről elnevezett Princip hidat (más néven Latin híd), valamint átkelve várost kettészelő Miljackan, megnézitek az askenázi zsinagógát. Városnézés után szabadprogram (hangulatsétát tehetünk a Ferhadijan, kóborolhatunk a bazárban, vagy ebéd gyanánt ízeltes helyi ételeket kóstolhatunk meg, például a négyféle ízesítésben kapható bureket). Este visszatérés a szállásra.

3. nap: Reggeli után elindultok a Neretva folyó mentén Mostar-ba érkezünk Bosznia-Hercegovina legszebb városába. Megérkezve megnézitek a város legjelentősebb látnivalóját, az Öreg-hidat (Stari Most). A 400 évig álló híd 1993 novemberében a bombázások által a környező óváros egyéb épületeivel együtt elpusztult, s mára csupán e régi hídnak a nemzetközi összefogással 2004-ben újraépített tökéletes mását láthatjuk. Sétálhattok a hangulatos galériákkal és ajándékboltokkal szegélyezett utcákon, vagy török kávét kortyolgathatunk a kitűnő kávézók egyikében.

Délutánotok további részét Blagaj- ban töltjük. A Buna forrása közelében található település kevésbé látogatott, mint Mostar, legfontosabb látnivalója pedig a Buna forrása fölé épített derviskolostor, mely az 1500-as években épült és a kétszáz méter magas sziklafalhoz tapasztva húzták fel. A körülbelül 70 négyzetméter alapterületű kolostor eredetileg fából épült, amelyet 2012-ben újítottak fel és eredeti szépségében fogadja a látogatókat. A kicsiny épületben dervisek laktak, akik általában elkülönülve, szegénységben, koldulásból éltek, mégis nagy tisztelet övezte: tudásuk, bölcsességük, költészetük miatt. Aki szeretne a kolostor alatti barlangban csónakázhat (kb.: 10-15 perc). Este visszatérés a szállásra.

4. nap: Reggeli után a szállás elhagyása. Indulás haza. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Érkezés a kiindulás helyre az esti órákban.

A program az időjárástól függetlenül indul.

A részvételi díj tartalmazza: 

 • az utazást busszal
 • a szállást
 • a reggelis ellátást
 • a szervezést
 • a magyar nyelvű idegenvezető/csoportkísérést.

 A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő

 • *VOX készülék:2.400 Ft/fő/4nap (kötelezően fizetendő)
 • Egyágyas felár: 27.900 Ft
 • BBP biztosítás (70 éves korig): 2.400 Ft/fő BBP biztosítás (70 éves kortól): 4.800 Ft/fő
 • Idegenforgalmi adó+ városbelépési díj+ parkolások: 15 EUR/fő (helyszínen fizetendő)
 • Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
  • (Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.) A fakultatív programok nem kötelezőek. Akik nem szeretnének valamelyiken részt venni, kellemes napot tölthetnek el a tengerparton, mely a szállodától könnyen megközelíthető. Városnézések során mindent kívülről néztek meg, műemlékek meglátogatása szabadidőben, egyénileg lehetséges, a változás jogát fenntartják.
  • Dervis kolostor: kb.:5 EUR/fő
  • Kolostor csónakázás: kb.:10 EUR/fő
  • Mostar-Dzsámi: kb.:3 EUR/fő
  • Piramisok: kb.:20 EUR/fő
VOX készülék díja helyesen 2.400 Ft/fő/4 nap.

Szükséges úti okmány magyar állampolgároknak: érvényes személyigazolvány vagy útlevél.

 • Boszniában a hivatalos pénznem a bosnyák konvertibilis márka.
 • 1 márka (BAM) = 185 Ft, 1 márka (BAM)= 0,5 Euro
 • 1 BAM= 100 pfenning
 • Érmék Használatban 5, 10, 20, 50 pfenning, 1, 2, 5 márkás
 • Bankjegyek Használatban 50 pfenning, 1, 5, 10, 20, 50, 100, 200 márkás

A költőpénzt célszerű Euróban vinni, mert a célországban nem minden esetben váltják a forintot, illetve kedvezőtlen árfolyamon történik az átváltás. A márka értéktelensége miatt szintén érdemes Eurót használni Boszniában. A külföldi bank automaták (ATM) elfogadják a magyar bank- és hitelkártyákat.

További fontos tudnivalók:

 • A vidéki fel-, leszállási helyek, mindig menetirány szerinti oldalon történik. Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon! Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját web oldalunkon olvashatják.) A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!
 • Az indulás előtt egy héttel semmilyen módosítás nem lehetséges (név, út, időpont, biztosítás, vacsora...)
 • Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő megfizetése esetén lehetséges.
 • Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!
 • Az utazások az időjárástól függetlenül indulnak, javasoljuk az évszaknak megfelelő öltözködést, az útra
 • hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet, esős időjárás esetén esőkabátot.
 • Az ülésrend a fix ülőhely feláras helyeken kívül, a befizetések sorrendjében kerül beosztásra az indulás előtt.
 • Akik együtt jelentkeznek mindenképp egymás mellett ülnek. Helyjegy foglalás: Ha az autóbuszokra fix ülőhelyet szeretnél igényelni, ezt 3 000 Ft/fő felár ellenében tudják csak biztosítani. Amennyiben ez az utazás során nem realizálódik, 6 000 Ft/fő kárpótlási díjat fizetnek vissza.
 • 20.000 Ft/fő alatti részvételi díj esetén a részvételi díj egy összegben fizetendő jelentkezéskor!
 • 35 fő alatti létszám esetén 8.000 Ft/fő felár fizetendő, erről indulás előtt kapnak értesítést e-mailben.
 • Az iroda a program változtatás jogát fenntartja.
 • A pihenőhelyek mosdóinál fizetni kell, így jó ha rendelkezik apró pénzzel.
 • A belépők árát az utaskísérő/idegenvezető szedi össze a buszon. Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel készülni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató
 • jellegűek. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerülnek.
 • A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.
 • Az utazó köteles úti okmánya érvényességéről és a járványügyi előírásoknak megfelelő igazolásokról gondoskodni. Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az aktuális szabályozásokat! E miatt meghiúsult utazásért az utazásszervező irodát nem terheli semmilyen fizetési, kártérítési kötelezettség.
 • Az autóbuszon elektromos roller valamint kerékpár szállítása biztonsági okokból tilos!

UTASBIZTOSÍTÁS: Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét, hogy bár a Baleset-Betegség és Poggyászbiztosítás, valamint az Útlemondási (Sztornó) biztosítás megkötésére nem kötelezünk senkit arra, hogy nálunk kösse meg biztosítását, azonban útjainkon csak azok vehetnek részt, akik rendelkeznek utasbiztosítással.  Amennyiben irodánknál kötötte, egyéb teendője ezzel kapcsolatban nincs. Ellenkező esetben viszont felszállás előtt idegenvezetőnknek/csoportkísérőnknek szükséges bemutatni az utazás időtartamára szóló, non-stop asszisztenciával rendelkező utasbiztosítási kötvényt. (Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz  megkönnyíti az ellátást). 

Kérjük indulás előtt ellenőrizzék mobiltelefonjuk működését, rooming szolgáltatásukat a mobil szolgáltatójuknál! Amennyiben a programban változás lesz, sms-ben értesítjük önöket. Ha a telefon ki van kapcsolva, vagy nem működik a rooming szolgáltatás, nem tudjuk Önöket elérni, felelősséget nem vállalunk, az utazási irodát kártérítési felelősség nem terheli!

Az utazó köteles úti okmánya érvényességéről és a járványügyi előírásoknak megfelelő igazolásokról gondoskodni. Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az aktuális szabályozásokat! E miatt meghiúsult utazásért az utazásszervező irodát nem terheli semmilyen fizetési, kártérítési kötelezettség.

Felszállási helyek:

 • Budapest, 14. kerület,– Olof Palme sétány 5. (Városligeti csónakázó és Műjégpálya)
 • M6-os autópálya, Keresztúri Pihenőhely, MOL benzinkút, 31-es km kő
 • M6-os autópálya, Újvárosi Pihenőhely, OMV benzinkút, 71-es km kő
 • M6-os autópálya, Paksi Pihenőhely, Mobil-Petrol, 108-as km kő
 • M6-os autópálya, Fácánkerti Pihenőhely, MOL benzinkút, 134-es km kő
 • M6-os autópálya, Geresdi Pihenőhely, OMV benzinkút, 165-ös km kő

Csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Az utazó köteles úti okmánya érvényességéről és a járványügyi előírásoknak megfelelő igazolásokról gondoskodni. Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az aktuális szabályozásokat! E miatt meghiúsult utazásért az utazásszervező irodát nem terheli semmilyen fizetési, kártérítési kötelezettség.

* VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. Napi díja 600 Ft/fő/ nap előre fizetendő irodánkban.  A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €+áfát számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Ajánlat tartalma: Egy kis boszniai Egyiptom: 4 napos buszos utazás 3 éjszaka szállással és reggelivel a „boszniai piramisok” völgyébe, valamint Szarajevóba és Mostarba, választható időpontban 1 fő részére 99.490 Ft-ért! Most fizetendő: 12.640 Ft!

Most fizetendő: 12.640 Ft, a fennmaradó 86.850 Ft-ot  a szolgáltatónak kell kifizetni.

Időpont: 2024.09.12-15. (4 nap, 3 éjszaka)

Foglalás az adutours@t-online.hu e-mail címen a vásárlást követő 48 órán belül kuponkódod, neved, elérhetőségeid (e-mail cím, telefonszám, lakcím), és a kívánt felszállási hely megadásával. Amennyiben többen utaztok, add meg az összes kuponkódot és minden utas nevét. A kupon megvásárlása nem egyenértékű a foglalással. Adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő, *VOX készülék:2.400 Ft/fő/4nap (kötelezően fizetendő), Egyágyas felár: 27.900 Ft. BBP biztosítás (70 éves korig): 2.400 Ft/fő BBP biztosítás (70 éves kortól): 4.800 Ft/fő. Idegenforgalmi adó+ városbelépési díj + parkolási díj: 15 EUR/fő (helyszínen fizetendő). Várható belépődíjak:kb össz.: 35 €/fő. Boszniában a hivatalos pénznem a bosnyák konvertibilis márka, 1 márka (BAM) = 185 Ft, 1 márka (BAM)= 0,5 Euro, 1 BAM= 100 pfenning, Érmék Használatban 5, 10, 20, 50 pfenning, 1, 2, 5 márkás, Bankjegyek Használatban 50 pfenning, 1, 5, 10, 20, 50, 100, 200 márkás. 35 fő alatti létszám esetén 8.000 Ft/fő felár fizetendő, erről adott esetben indulás előtt kapsz értesítést. Az utazó köteles úti okmánya érvényességéről és a járványügyi előírásoknak megfelelő igazolásokról gondoskodni. Más kedvezménnyel nem összevonható.


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – AduTours Utazási Iroda
Website
adutours.hu
Phone
(06-1) 413-6790
Address
1074 Budapest, Hársfa utca 2.

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!