Iratkozz fel hírlevelünkre!

Dunajeci tutajozás és a Magas-Tátra szlovák és lengyel oldalának felkeresése szeptemberben. Kétnapos buszos utazás reggelis ellátással 1 főnek 35.990 Ft helyett 25.990 Ft. Most fizetendő 2.600 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható September 29., 2018-ig!

A Magas-Tátra szlovák és lengyel oldalára, valamint Szepes vármegye területére hívjuk utasainkat ezen a kiránduláson. Sétálunk a Tátra második legnagyobb tavának partján és Lengyelország legmagasabban fekvő városában. Tutajozunk a lengyel-szlovák határfolyón, megnézzük a történelmi Magyarország egyik északi határőr várát, felkeressük Thököly Imre szülővárosát és megnézzük hol élt a lőcsei fehér asszony.

Value 35 990 Ft
Discount -28 %
Teljes ár: 25 990 Ft
2 600 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Az utazás programja:

1. nap:
Reggeli indulásunkat követően az Alacsony-Tátrán át érjük el a Magas-Tátrát, ahol elsőként a Csorba-tó mellett állunk meg. Az 1346 méter magasan fekvő tengerszem a Tátra második legnagyobb tava. Csorbató település klimatikus gyógyüdülőhely, a tátrai villamosvasút egyik végállomása is itt található. Sétálunk a tó partján, megpihenünk a hegyek ölelésében, élvezzük a kristálytiszta hegyi levegőt.
Kakaslomnicon állunk meg egy rövid időre. A Tátra alján található községben van az Alexandriai Szent Katalin templom, mely román stílusban épült a 13. században és a 15. században gótikus stílusban átalakították. 1957-ben fedezték fel a sekrestyében, az értékes, 14. századi falfestményeket, mely a Szent László-legendát ábrázolják, a kunokkal vívott harcban.
Következő megállónk a Poprád folyó völgyében fekvő város, Késmárk, melynek neve a német sajtvásár szóból ered: Käsemarkt. Késmárk a Szepesség egyik legfestőibb fekvésű városa, a Magas- Tátra hófödte csúcsaival a háttérben. A 16. század második felétől a Thököly család birtoka volt, és hosszú időn keresztül folyamatos viszálykodásban állt a közeli Lőcsével az áru megállító jog birtoklása miatt. Itt született a híres kuruc hadvezér Thököly Imre. Az óvárosban teszünk egy rövid sétát, érintve a szépen felújított, reneszánsz stílusú, pártázatos, sgrafitto díszes bástyákkal körülvett
Thököly-várat. Az udvarában található várkápolna alapja gótikus, kapuzata barokk. A főoltáron magyar királyok szobrai állnak. Figyelemre méltó a város evangélikus fatemploma is, mely a 17. század fordulóján épült fából, vasszegek felhasználása nélkül.
Tovább folytatva utunkat a Tátra keleti oldalán, átlépjük a szlovák-lengyel határt és Lengyelország téli központjába, a legmagasabban fekvő (838 méter) lengyel városba, Zakopaneba érkezünk. Idegenvezetőnkkel végig megyünk a sétálóutcán, tipikus, helyi stílusban épült házak között, megnézzük a híres piacot, ahol megkóstolhatjuk és meg is vásárolhatjuk az itt élők saját készítésű termékeit, de ezen kívül helyi kézműves termékekkel (bőráruk, fából készített dísztárgyak) is találkozhatunk. Végül lehetőségünk lesz felmenni siklóvasúttal az 1123 méter magas Gubalówka csúcsra, ahonnan csodálatos a kilátás a Tátra vonulataira és a városra. Este elfoglaljuk szállásunkat.
Fakultatív vacsorázási lehetőséget ajánlunk a szállodától 7-9 percre, a Krupówki sétáló utca egyik jellegzetes regionális stílusban, csupa fából épült, górál használati tárgyakkal berendezett éttermében, ahol igazi górál vendéglátás várja az idelátogató vendégeket. A séf a hangulat emeléséhez górál konyhai remekeket ajánl, így mi is természetesen olyan helyi specialitást fogyaszthatunk, mint a grillezett pisztráng.

2. nap:
Reggelink elfogyasztását követően a Pieninek Nemzeti Parkba utazunk. A Pieniny hegység déli részén található a Dunajec folyó, mely gyönyörű hasadékvölgyet képez. Meredek, sziklás, szaggatott hegyoldalai lenyűgöző látványt nyújtanak az utazók számára. Sromowce Wyznén tutajosok várnak bennünket, és vadregényes szurdokvölgyben 36 méter szintkülönbséget megtéve fogunk tutajozni Szczawnicaig. Felejthetetlen élményben lesz részünk, utazásunk során!

A vízi programot követően Nedec vára lesz a következő megállónk. A középkori vár 1918-ig a történelmi Magyarország egyik északi határvára volt. A 14. század elején épült, évszázadokon át fontos védelmi szerepet látott el, mivel a szikla, amin áll, 80 méterre emelkedik a Dunajec folyó fölé. A vár bástyájáról csodálatos a kilátás a czorsztyni-víztározóra, valamint a túlsó parton fekvő Czorsztyn vár romjaira. A várban egy kis helytörténeti múzeum és kocsi múzeum is látható.
A várlátogatást követően visszafelé indulunk. A lengyel-szlovák határ átlépését követően az egykori Szepes vármegye székhelyén, Lőcsén állunk meg. Szinte hiánytalanul öleli körbe középkori várfala a gótikus és reneszánsz műemlékekkel teli óvárosát. A legfőbb látnivalója a háromhajós, monumentális, gótikus Szent-Jakab templom, azon belül is az értékes, gótikus szárnyas oltárok gyűjteménye. A főtér másik ékessége, egyúttal a város szimbóluma is, a tér közepén álló gótikus, régi Városháza,
melynek díszes emeleti része Schulek Frigyes tervei alapján épült.
Programunk végén késő délután indulunk vissza Budapestre, ahova a késő esti órákban fogunk megérkezni.
Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
- a középkategóriás szállást belvárosi szállodában, igény szerint két-, háromágyas szobákban,
- büféreggelis ellátást,
- a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
-  a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő:
- ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő,
- 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,
- egyágyas felár: 6.900 Ft.

Külön fizetendő díjak:

  • Késmárk, vár: 5 €/fő, Diák: 2 €/fő, Nyugdíjas: 3 €/fő,
  • Gubałówka felvonó: 25 zł/fő, Diák/Nyugdíjas: 20 zł/fő,
  • Vacsora Zakopaneban: Juhtúróleves, Grillezett pisztráng fóliás burgonyával és salátamixszel, kancsós víz 55 zł/fő
  • Városi sétákon alkalmazott audióseszköz bérleti díja: 15 zł/fő/2 nap

Aki nem szereti a halat, annak grillezett csirkemellet tudunk biztosítani, amit előre jelezni kell, mivel a helyszínen módosításra már nincs lehetőség.

  • Dunajec tutajozás: 60 zł/fő, 10 éves korig: 30 zł/fő,
  • Nedec vára: 20 zł/fő, Diák/Nyugdíjas: 15 zł/fő,
  • Lőcse, Szent Jakab templom: 3 €/fő, Diák: 2 €/fő

A belépődíjak a foglalási és parkolási díjakat is tartalmazzák. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.Az utazás időpontja: 2018. szeptember 29-30. (szombat – vasárnap)

Most fizetendő 2.600 Ft, a fennmaradó 23.390 Ft-ot az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál kell fizetni.

Az akciós kupon megvásárlása után a kuponkód bediktálásával jelentkezni kell az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál az info@pannoniatravel.hu e-mailcímen, vagy a 30/592-6107 telefonszámon hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra között, vagy személyesen 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em. (Flórián Udvar)

Indulás:
6:00 Batthyány tér 7. (a villamosmegálló előtt)
6:15 Nyugati tér (Nyugati pu. melletti parkoló)
Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.
Érkezés: a késő esti órákban 22 óra körülAz ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Website
pannoniatravel.hu
Phone
(06-30) 592-6107
Address
1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em.

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!