Iratkozz fel hírlevelünkre!

Búcsúztasd a 2019-as telet Mohácson! Egynapos buszos kirándulás márciusban Mohácsra, a fergeteges hangulatú busójárásra, színes programokkal, Történelmi Emlékhely látogatással 9.990 Ft helyett, 6.990 Ft-ért egy főnek.

Akció kép
Az ajánlat beváltható February 28., 2019-ig!

A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsang időszakának fontos eseményei a jelmezes, álarcos alakoskodások. A magyarországi farsangi szokások közül az egyik legismertebb, illetve legnépszerűbb a mohácsi horvátok (sokácok) busójárása. A 18-19. században még tiltott szokásokat a 20. század elején mesterségesen élesztették újjá.

A busó öltözete régen is olyan volt, mint ma: szőrével kifordított rövid bunda, szalmával kitömött gatya, amelyre színes, gyapjúból kötött cifra női bütykös harisnyát húztak, lábukon bocskort viseltek. A bundát az öv vagy marhakötél fogta össze derekukon, erre akasztották a marha-kolompot. Kezükben az elmaradhatatlan kereplő vagy a soktollú, fából összeállított buzogány volt. A leglényegesebb azonban, ami a busót busóvá teszi: a fűzfából faragott, hagyományosan állatvérrel festett birkabőrcsuklyás álarc. 


Value 9 990 Ft
Discount -30 %
You Save 3 000 Ft
6 990 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Először Sátorhelyen álltok meg, ahol a Mohácsi Történelmi Emlékhelyet keresitek fel. 1526-ban itt vívott sorsdöntő csatát a II. Lajos-vezette magyar sereg Szulejmán szultán török hadával. Mindössze másfél óra leforgása alatt tizennyolcezer katonánk esett el, a középkori Magyarország elveszítette királyát és részekre hullott. Az emlékparkot 1976-ban, a csata 450. évfordulóján adták át a nagyközönségnek.

Ezt követően a busszal továbbutaztok Mohács belvárosába, ahol a nemrégen átadott és felavatott Busóudvart látogatjátok meg a délelőtti órákban. Itt már javában kezdődhet a busó-hangulat, hiszen közel 70 élethű busó-alakkal, a rendezvény kellékeivel, a telet jelképező koporsó vesztőhelyével és nem utolsó sorban a busó-máglyával találkozhattok a kiállítás megtekintésével.

Délután szabadprogram, részvétel a fesztiválon és a forgatagban. Az egész napos rendezvény ideje alatt étkezési lehetőség a Kóló téren, ahol hatalmas serpenyőkben illatoznak a sültek, az egytálételek és finomabbnál finomabb különlegességek közül választhatnak a mulatozók.

Hazautazás tűzgyújtás után (kb. 18:30-kor), visszaérkezés Budapestre 21 óra körül.

A szombati napon (március 2-án) nincs máglyagyújtás!

Az utazás választható időpontjai 2019. március 02., 03., 05.

Egyéb fizetendő költségek:

  • helyszínen fizetendő belépődíjak (emlékpark: 1 500 Ft/fő, Busó udvar: 1 000 Ft/felnőtt, 600 Ft/gyermek,nyugdíjas);
  • fix ülőhely biztosítása az autóbuszon: 1 000 Ft/fő;
  • adminisztrációs díj: 1 000 Ft/fő.
  • Busó udvar: 1 000 Ft/felnőtt, 600 Ft/gyermek, nyugdíjas.
  • Emlékpark: 1 500 Ft, 
Indulás:
  • 6:30 Találkozó a Blaha Lujza téren
  • 7:00 Indulás autóbusszal a Blaha Lujza téri parkolóból

FONTOS! A kupon vásárlását követően kérjük, hogy e-mailben, vagy személyesen jelentkezz a szervező irodánál és add meg az utazók neveit, lakcímed és telefonszámod, valamint kuponkódokat.Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie.

Elérhetőség: Neoline Utazási Iroda, 1075 Bp. Síp utca 4. Telefonszám : 317-1056, 317-1256, email cím: kalandozas@t-online.hu


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Neoline Kft.
Cég
Neoline Kft.
Website
kalandozastravel.hu
Phone
(06-1) 317-1256
Address
1075 Budapest, Síp u.4.

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!