Iratkozz fel hírlevelünkre!

Búcsúztasd a 2018-as telet Mohácson! Egynapos buszos kirándulás Mohácsra, a fergeteges hangulatú busójárásra, színes programokkal, Történelmi Emlékhely látogatással 9.990 Ft helyett, 6.990 Ft-ért egy főnek.

Akció kép
Az ajánlat beváltható 2018. február 5.-ig!

A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsang időszakának fontos eseményei a jelmezes, álarcos alakoskodások. A magyarországi farsangi szokások közül az egyik legismertebb, illetve legnépszerűbb a mohácsi horvátok (sokácok) busójárása. A 18-19. században még tiltott szokásokat a 20. század elején mesterségesen élesztették újjá.

A busó öltözete régen is olyan volt, mint ma: szőrével kifordított rövid bunda, szalmával kitömött gatya, amelyre színes, gyapjúból kötött cifra női bütykös harisnyát húztak, lábukon bocskort viseltek. A bundát az öv vagy marhakötél fogta össze derekukon, erre akasztották a marha-kolompot. Kezükben az elmaradhatatlan kereplő vagy a soktollú, fából összeállított buzogány volt. A leglényegesebb azonban, ami a busót busóvá teszi: a fűzfából faragott, hagyományosan állatvérrel festett birkabőrcsuklyás álarc. 


Eredeti ár: 9 990 Ft
Kedvezmény: -30 %
Megtakarítás: 3 000 Ft
6 990 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Oszd meg másokkal is!

Elutazás reggel 6.30 órakor a Blaha Lujza téri parkolóból. Először Sátorhelyen a Mohácsi Történelmi Emlékhelyet keressük fel. 1526-ban itt vívott sorsdöntő csatát a II. Lajos vezette magyar sereg Szulejmán szultán török hadával. Mindössze másfél óra leforgása alatt tizennyolcezer katonánk esett el, a középkori Magyarország elveszítette királyát és hullott részekre. 1976-ban, a csata 450. évfordulóján átadott emlékhelyet tekinthetjük meg.

Ezt követően visszaszállunk a buszra, és továbbutazunk Mohács belvárosába, ahol a nemrégen átadott és felavatott Busó udvar-t keressük fel még a délelőtti órákban. Itt már javában kezdődhet a busó-hangulat, hiszen közel 70 élethű busó-alakkal, a rendezvény kellékeivel, a telet jelképező koporsó vesztőhelyével és nem utolsó sorban a busó-máglyával találkozhatunk a kiállítás megtekintésével. Délután szabad program, részvétel a fesztiválon és a forgatagban. Az egész napos rendezvény ideje alatt étkezési lehetőség a Kóló téren, ahol hatalmas serpenyőkben illatoznak a sültek, az egytálételek és finomabbnál finomabb különlegességek közül választhatunk.

Hazautazás tűzgyújtás után (kb. 18.30-kor), visszaérkezés Budapestre 21 óra körül.

Az utazás időpontja 2018. február 10. vagy 11.

Adminisztrációs díj: 1.000,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

Találkozás: 6.00 órától a Blaha Lujza téren

Indulás: 6.30 órakor

Helyszíni költségek:

- Emlékpark: 1.500 Ft

- Busóudvar: 800 Ft

FONTOS! A kupon vásárlását követően kérjük, hogy e-mailben, vagy személyesen jelentkezz a szervező irodánál és add meg az utazók neveit, lakcímed és telefonszámod, valamint kuponkódokat.Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie.

Elérhetőség: Neoline Utazási Iroda, 1075 Bp. Síp utca 4. Telefonszám : 317-1056, 317-1256, email cím: kalandozas@t-online.hu


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Neoline Kft.
Cég
Neoline Kft.
Weboldal
kalandozastravel.hu
Telefonszám
(06-1) 317-1256
Szolgáltatás helye
1075 Budapest, Síp u.4.

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!