Iratkozz fel hírlevelünkre!

Bécsi szecesszió alkotásai, egynapos buszos kirándulás szeptemberben 1 főnek 9.990 Ft helyett 7.490 Ft. Most fizetendő 750 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható 2018. szeptember 8.-ig!

Egy teljes napra hívjuk Utasainkat Bécsbe. Ezúttal nem a megszokott helyekre megyünk el, hanem a szecesszió jegyében fedezzük fel az osztrák fővárost annak kapcsán, hogy a bécsi szecesszió négy kiváló alakja - Gustav Klimt, Egon Schiele, Otto Wagner, valamint Koloman Moser – száz esztendővel ezelőtt hunyt el.

Eredeti ár: 9 990 Ft
Kedvezmény: -25 %
Teljes ár: 7 490 Ft
750 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Oszd meg másokkal is!

Az utazás programja:

A reggeli indulásunkat követően egyenesen Bécsbe megyünk, majd az osztrák fővárosba érkezve a Károly térnél állunk meg autóbuszunkkal. Elsőként az Otto Wagner-pavilont tekintjük meg. A Karlsplatz U-Bahn állomáson két pavilon épült a 19-20. század fordulóján. Az egyik épületben Otto Wagner életét és munkásságát ismerhetjük meg a szecesszió jegyében. A vele szemben álló pavilon jelenleg kávéház. Sétánkat a Naschmarkt– Bécs ma is működő legnagyobb piaca – felé vesszük. A piac közelében található aranykupolás épületben – amelyet a helybéliek csak „Aranykáposzta-ház”-nak becéznek – kapott helyett a Secession. A kupola alatt olvasható a szecesszió mottója, mely a Budapesten majd Bécsben élő Hevesi Lajostól származik: „Der Zeit ihre Kunst, der Kunst ihre Freiheit”, azaz legyen minden korszaknak művészete és a művészeteknek szabadsága. Itt látható Gustav Klimt világhírű műve, a bécsi szecesszió egyik kiemelkedő alkotása, a 34 méter hosszú és két méter magas falfestmény, a Beethoven-fríz. Emellett pedig a múzeum többi részén időszaki kortárs kiállítások vannak mindig az alapítók szellemiségében összeállítva. A Naschmarkt mentén átellenben találhatóak azok a szecessziós bérházak, melyeket Otto Wagner épített a 19. század végén. Ezek közül is kiemelkedik az úgynevezett „majolikás” ház a Linke Wienzeile és a Köstlergasse sarkán. A séta alatt természetesen a híres piacot is végig járjuk, amely 1916 óta Bécs kultikus része. Kötelező program turistáknak, és kedvenc találkozó helye az itt lakóknak.

Visszatérünk a Károly térre, lehetőségünk lesz ebédünk elfogyasztására, melyhez ajánljuk a közeli Rosenberger éttermet.

Ezt követően a Wien folyó mentén utazunk autóbuszunkkal Schönbrunn irányába. Útközben érintünk Otto Wagner által szecessziós stílusban tervezett harminc U-Bahn megállópavilon közül néhányat, illetve több 1899-ből származó arany szecessziós elemmel díszített bérház mellett is elmegyünk.

A hietzingi U-Bahn állomásnál létesített Otto Wagner Hofpavillona következő megállónk. A gazdag szecessziós díszítéssel rendelkező várótermet Ferenc József és az egykori bécsi udvar számára tervezték, de a császár állítólag csak egyszer járt itt. Ma pontosan úgy néz ki, mint 

1899-es átadásakor: fehér homlokzat, sötétzöld keretes ajtók és ablakok. A belsőben a faburkolatot, tapétákat és néhány eredeti stukkót is feltártak.

Késő délután indulunk vissza, de még rövid kitérőt teszünk a Villa Wagner-hez. A két egymás melletti villát Otto Wagner saját magának építette. Az egyikben jelenleg múzeum található. Egy fotó erejéig megállunk a villák előtt. A késő esti órákban érkezünk vissza kiindulási pontunkra.

A részvételi díj tartalmazza:

az utazást felsőkategóriás autóbusszal,
a magyar nyelvű idegenvezetést és városnézést csoportkíséréssel,
a szervezés díját,
ingyenes Bécs belváros térképet.

Kötelezően külön fizetendő:

ügyfél regisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az csak az új utasok által az utazási irodának fizetendő.

Külön fizetendő fakultatív programdíjak és belépőjegyek:

Otto Wagner-pavillon: 5 €/fő (10 fő felett), D/NY: 4 €/fő,
Secession: 8 fő felett: 8 €/fő, GY/D/NY: 6 €/fő,
Otto Wagner Hofpavillon: 5 €/fő (10 fő felett), D/NY: 4 €/fő,
Ebéd a Rosenberger étteremben (leves + bécsi szelet körettel): 14 €/fő.

A belépődíjak a helyi idegenvezetés díját, a foglalási és parkolási díjakat is tartalmazzák. A díjak a buszon az idegenvezetőnek Euroban fizetendők, amelyek időközben változhatnak.


Az utazás időpontja: 2018. szeptember 8. (szombat)

 Most fizetendő 750 Ft, a fennmaradó 6.740 Ft-ot az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál kell fizetni.

Indulás:

6:00 Nyugati pályaudvar melletti parkoló

6:20 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtt)

Találkozó mindkét helyen 15 perccel indulás előtt.

Érkezés haza: 2018. szeptember 8., a késő esti órákban, 22 óra körül

Kötelezően külön fizetendő:

ügyfél regisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely  csak az új utasok által az utazási irodának fizetendő.

Külön fizetendő fakultatív programdíjak és belépőjegyek:

Otto Wagner-pavillon: 5 €/fő (10 fő felett), D/NY: 4 €/fő,
Secession: 8 fő felett: 8 €/fő, GY/D/NY: 6 €/fő,
Otto Wagner Hofpavillon: 5 €/fő (10 fő felett), D/NY: 4 €/fő,
Ebéd a Rosenberger étteremben (leves + bécsi szelet körettel): 14 €/fő.

Az akciós kupon megvásárlása után a kuponkód bediktálásával jelentkezni kell az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál az info@pannoniatravel.hu e-mailcímen, vagy a 30/592-6107 telefonszámon hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra között, vagy személyesen 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em. (Flórián Udvar)


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Weboldal
pannoniatravel.hu
Telefonszám
(06-30) 592-6107
Szolgáltatás helye
1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!