Iratkozz fel hírlevelünkre!

Bálint napi kirándulás a Mátrában , Feldebrő – Parád – Galyatető felkeresése házi disznótoros ebéd lehetőséggel. Az egynapos buszos kirándulás 1 főnek 9.990 Ft helyett 6.490 Ft-ért. Most fizetendő 650 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható February 16., 2019-ig!

A téli Mátrába hívjuk utasainkat. Kirándulásunk során felkeressük az Európa hírű Árpádkori Szent Márton templomot, keresztülutazunk a Mátrán, megismerkedünk a parádi Kocsimúzeummal és Cifra Istállóval, ellátogatunk hazánk egyik legkedveltebb magaslati üdülőhelyére. Programunk kiegészülhet egy ízletes, disznótoros ebéddel.

Value 9 990 Ft
Discount -35 %
Teljes ár: 6 490 Ft
650 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Az utazás programja:

Reggeli indulásunkat követően első megállónk Feldebrő lesz. A település központjában áll a Szent Márton templom. Egyedülálló építészeti kialakítású altemploma, érintetlenül fennmaradt középkori freskóival a XI. századi építészeti emlékeink egyik legkiemelkedőbb Európa hírű műemléke. Itt vannak hazánk legépebben megmaradt Árpád kori falfestményei.
Az altemplom eredetileg az Aba nemzetség temetkezési helyéül szolgáló sírtemplomnak épült. Aba Sámuel még uralkodása előtt építette, majd halála után ide is temették. Tovább haladva Tarnaszentmária települést érintjük, ahol egy dombtetőn áll hazánk egyik legrégebbi és legkisebb még ma is működő temploma. A templom alapítása még 973-ra vezethető vissza. A templom stílusa és szerkezete egyértelműen bizánci hatásról árulkodik. A külső falon néhány középkori faragást láthatunk. A templomot kívülről tekintjük meg.
A nap további részében a Mátra hegyvonulatai között utazunk. Így érkezünk meg a népszerű kiránduló- és üdülőhelyre, Parádra. A 18. század második felében timsó tartalmú gyógyvizet is találtak itt, melyet manapság fürdő- és ivókúra formájában hasznosítanak. Parádfürdőn állunk meg, érintjük az Ybl Miklós által tervezett Állami Kórház épületét, majd az 1880-ban, szintén Ybl tervei alapján épült eklektikus stílusú Cifra Istállót tekintjük meg, mely ma a lovak mellett a Kocsimúzeumnak is helyet ad. A kiállítás, a kerék feltalálásától, a díszes főúri hintókig átfogó képet ad a kocsi készítés történetéről. Eredeti 19-20. századi díszes hintók között látható itt az országházi és az esztergomi díszhintó is. A parádi program végén lehetőségünk lesz egy igazi, házi disznótoros ebédet elfogyasztani egy hangulatos, helyi étteremben.
Tovább haladva autóbuszunkkal felmegyünk az ország harmadik legmagasabban fekvő csúcsának, a 964 méter magas Galya-tető déli oldalán található Galyatető országos hírű magaslati üdülőhelyre, mely Mátraszentimre egyik településrésze. Sétálunk a kristálytiszta, friss, hegyi levegőn, gyönyörködhetünk a téli Mátra képeiben. Felkeressük a helyi kis kápolna előtt felállított Kodály Zoltán mellszobrot. A neves zeneszerző 1941-től szinte minden esztendőben eltöltött hosszabb – rövidebb időszakot a Nagyszállóban, ahol a tiszteletére egy kis emlékszobát is berendeztek. Itt látható  Kisfaludy Stróbl Zsigmond mellszobra és Kodály zongorája, míg a falakon a Mester mátrai tartózkodása során készült fotókat helyezték el.

Tovább haladunk a Mátra gerincén, így érkezünk meg a Zagyva patak völgyébe. Utolsó megállóhelyünk Mátraverebély lesz, ahol a település legértékesebb számon tartott kincsét tekintjük meg, a monumentális, torony nélküli római katolikus templomot, melyet már 1210- ben oklevél említett és hazánk egyik legjelentősebb román alapokra épített, kora gótikus műemléke. Mérműves, gótikus ablakai jól érzékeltetik a középkor hangulatát. Az eredeti román templomot először gótikus, majd barokk stílusban alakították át. Az épületben 15. századi gótikus freskók vannak, míg a kőből faragott szószék 16. századi, késői reneszánsz stílusú.

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
- a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
- a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő:
- ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő

Választhatóan fizetendő díjak:
- Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 400 Ft/fő/1 nap; 18 év alatt: 200 Ft/fő/1 nap, amely az irodában fizetendő,
-  Feldebrő, Szent Márton templom: 400 Ft/fő (adomány)
-  Parád, Kocsimúzeum és Cifra Istálló: 500 Ft/fő
- Disznótoros ebéd Parádon (Orja leves, májas és véres hurka, sült kolbász, hagymás tört burgonya, párolt káposzta, házi sütemény): 3.500 Ft/fő


Az utazás időpontja 2019. február 16. (szombat)

Most fizetendő: 650 Ft, a fennmaradó 5.840  Ft-ot az utazási irodában kell rendezni. Cím: Pannonia Program- és Utazási Iroda, 1036 Budapest, Kolosy tér 2. I emelet 11/a.

Az akciós kupon megvásárlása után a kuponkód bediktálásával jelentkezni kell 48 órán belül  az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál az info@pannoniatravel.hu e-mailcímen, vagy a 30/592-6107 telefonszámon hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra között. 

Iroda cím: Flórián udvar, 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet
e-mail cím: info@pannoniatravel.hu 
Telefonszám: +3630/592-6107

Utasbiztosítás az irodában kedvező áron köthető.

Indulás:
7:00 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl
7:15 Nyugati pályaudvar melletti parkoló
Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.

Vidéki felszállási lehetőségek:
- Szilas pihenőhely M3 autópálya, 12 km,
- Kerekharaszti pihenőhely, M3 autópálya, MOL benzinkút, 51 km,Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Website
pannoniatravel.hu
Phone
(06-30) 592-6107
Address
1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E”

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!