Iratkozz fel hírlevelünkre!

Badacsony és a Folly Arborétum 2020. augusztus 8-án. Egynapos buszos kirándulás 1 főnek 11.990 Ft helyett 7.990 Ft, most fizetendő 1.200 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható August 8., 2021-ig!

A Balaton nyugati felének egyik leglátványosabb kistája a Badacsony, mely félszigetként nyúlik a tóba. Az itt található nagyközség Badacsonytomaj lényegében két települést foglal magába: Badacsonyt és Badacsonytomajt. A település legnagyobb nevezetessége maga a táj, a hegy. A 440 m magas hegy lejtőit egykor a Pannon tenger üledéke borítja. Ezekről a lejtőkről szüretelik a világhírű badacsonyi borokat: a szürkebarátot, a kéknyelűt, a badacsonyi muskotályt, a rizlinget és a furmintot.

Value 11 990 Ft
Discount -33 %
Teljes ár: 7 990 Ft
1200 FtVedd meg most!
Give it as a gift
Share with others

Kirándulásunk során mind a fürödni vágyó, mind a kirándulást kedvelő vendégeinknek szeretnénk kedvébe járni. Ezért először megállunk Badacsonyban, hogy a fürdést választók kiszállhassanak, majd többi vendégünkkel a környék látnivalóinak felkeresésére indulunk. Utunk első állomásaként először Badacsonyörsre látogatunk, ahol a Folly Arborétumot keressük fel. A káprázatos növénykert, a Balaton valóságos édenkertje. 3, 6 hektáros területén 400 fenyőféle és 200 lombos fa és cserje talált otthonra. A több mint száz éves cédrusok, ciprusok között sétálva igazi paradicsomban érezhetjük magunkat. A botanikus kert látványossága a különleges, lombozat fölé emelkedő toboz alakú kilátó, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul a Balatonra és a varázslatos tanúhegyekre. Miután kiélveztük az arborétum pompáját, isteni hűsítőért érdemes betérni a kert borászatába, ahol lehetőség nyílik a ház borát és saját szörpjeit is megkóstolni a fogadó épület igényes teraszán.

Ezután visszaérkezünk Badacsonyba, ahol egy túrára invitáljuk az érdeklődőket. A túra során érinteni fogjuk a nagy múltú Szegedy Róza és Kisfaludy házakat. Utóbbi vendéglátóhelyként működik. Itt még a kulacsokat meg lehet tölteni a Kisfaludy –forrás vizével. Tovább haladva látjuk a híres Rózsa követ, melyhez több legenda is fűződik. Enyhén emelkedő, erdei úton jutunk fel a hegy legmagasabb pontjára. A Badacsony fennsíkjából éppen csak kiemelkedő, 438 méteres csúcsot (mely a hegy nevét viseli) egy 18 méteres kilátótoronnyal toldották meg 2011-ben, ahonnan a Balatonnak gyakorlatilag a 2/3-át látni, Tihanytól egészen a Keszthelyi-öbölig. Visszatérve marad szabadidő az üdülőhely felfedezésére, a hosszú bazársoron vásárolni, enni-inni, vagy csak sétálgatni, de akár egy kellemes borospincében kóstolgatni a méltán híres badacsonyi borokat.

Visszaindulás Budapestre 18-19 óra között. 

Egyéb fizetendő:

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

Belépő: 1.500,- Ft/fő + Borkóstolós vagy szörpkóstolós kiegészítő jegy (3 x 0,5dl bor vagy szörp + snack): 1.500,-Ft/fő


Az utazás időpontja: 2021.augusztus 8. (vasárnap)

Most fizetendő 1.200 Ft, a fennmaradó 6.790 Ft-ot az utazási irodának kell fizetni.

A kupon vásárlását követően kérjük, hogy e-mailben, vagy személyesen jelentkezz a szervező irodánál és add meg az utazók neveit, lakcímed és telefonszámod, valamint kuponkódokat.Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie.

Az utazással kapcsolatban mindenkinek saját felelőssége, hogy megfeleljen az éppen aktuális kormány előírásoknak, feltételeknek. (oltási igazolvány). Kérjük erről még az utazás előtt tájékozódjon.

Találkozás: 6.00 órától a Blaha Lujza téren 

Indulás: 6.30 órakor

Elérhetőség: Neoline Utazási Iroda, 1075 Bp. Síp utca 4. Telefonszám : 317-1056, 317-1256.

weboldal: www.kalandozastravel.hu

email cím: kalandozas@t-online.hu


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Neoline Utazási Iroda
Cég
Neoline Kereskedelmi és Szállítási Kft.
Website
kalandozastravel.hu
Phone
(06-1) 317-1256
Address
1075 Budapest, Síp utca 4.

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!