Iratkozz fel hírlevelünkre!

Az Őrség rejtőző kincsei erdei tavifürőzéssel és Kis-Balatoni kirándulással. A háromnapos buszos kirándulás egy főnek reggelis ellátással 47.900 Ft helyett 37.900 Ft. Most fizetendő 4.800 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható August 7., 2020-ig!

Az Őrségbe, hazánk egyik legtisztább lelkületű vidékére invitáljuk utasainkat egy nyári hosszú hétvégére. Három nap alatt völgyhátról dombhátra haladva, apró szeres települések, tájba simuló épületek, fazsindelyes haranglábak, varázslatos erdők között utazva fedezzük fel ezt a felemelő atmoszférájú vidéket. Programunk különlegessége, hogy az út során hagyományos termékeket készítő helyi portákat/ kézműves piacot is meglátogatunk, valamint lehetőségünk lesz megmártózni az Őrség kristálytiszta erdei tavainak egyikében is.  Utunk során megismerkedünk az őrállók gazdag történetével, az Őrség zöld aranyának hagyományos készítési módjával, valamint az itteni gerencsérek (híres őrségi fazekasok) és kópickészítők munkájával. Védjegyes termékeket készítő kistermelők termékeit vásárolhatjuk.  Megtekintjük az országos szinten is kuriózumnak tekinthető veleméri fénytemplomot és a kék-fehér mintás kazettás mennyezetéről híres szentgyörgyvölgyi református templomot. Étkezéseink alkalmával pedig megkóstolhatjuk a kevés alapanyagból készülő, mégis gazdag ízvilágú Őrségi konyha remekeit is. Helyiekkel történő találkozásaink során belepillanthatunk az itteniek lélekkel teli világába, melyben különös fontossággal bír a természettel való összhang és harmónia megteremtése az élet minden területén.

Az utazás programja:

1. nap :
Kora reggel indulunk Budapestről. Őrségi programunk első állomása a régió legtöbb népi értékét őrző, faluképi szempontból is védett Szalafő.  

Elsőként megtekintjük zalafő különleges Életfa szobrát. Ez a mintegy 8 méter magas, hét ággal bíró, faragott fa alkotást Milkovics Jenő faragó művész készítette egy áradás során kidőlt itteni tölgyfából. A falu legfőbb nevezetességét a “Kiemelt Nemzeti Értékké” nyilvánított Őrségi Népi Műemlékegyüttest helyi vezetéssel tekintjük meg. Ez a skanzen a többszázadnyi hagyományokat őrző településszerkezet és hagyományos népi építészet bemutatására jött létre.  A vezetett séta során látunk jellegzetes őrségi lakóépület együttest ún. kerített házat, kástut (emeletes éléskamrát), tókát, zsupfedeles boronaházat és itteni háziállatokat is. A vezetés végén a  skanzen fogadó épületében színvonalas kézműves boltban vásárolhatunk helyi mesterek által készített alkotásokat.  

Skanzenlátogatásunkat követően felkeresünk egy az Őrség zöld aranyát, azaz tökmagolajat előállító helyi portát, ahol lehetőségünk lesz magas minőségű, nagyon gazdag ízű tökmagolajat és más növényi olajakat vásárolni. 
Ezt követően egy kedves vendégfogadóban  laktató ebédet ajánlunk, benne a méltán híres őrségi dödöllével és hasonlóan híres őrségi rétessel. 
Szállásunk felé tartva útközben megállunk az Őrség legemblematikusabb építményénél: a pankaszi szoknyás haranglábnál, amely 1755 óta emelkedik Pankasz településének legmagasabb pontján. Szalafői látogatásunkat követően a  kristálytiszta vizű, erdőkkel körülvett Vadása-tó melletti szálláshelyünkre utazunk, ahol átvesszük szobáinkat. Amennyiben kedvünk tartja, fürdőzhetünk is egyet a tóban délután. Ezután fakultatív közös vacsoránkat is elkölthetjük a szomszédos település hangulatos vendéglőjében.

2 nap

Egész napos fakultatív kirándulásra invitáljuk utasainkat, mely során felfedezzük az Őrség rejtőzködő csodáit. Programunk során elsőként az Őriszentpéteren, az Őrség fővárosának tartott településén szombatonként megrendezett termelői és kézműves piacot keressük fel. Itt lehetőségünk lesz helyi porták termékeit megvásárolni.
Utunkat folytatva a szlovén-magyar határ felé vesszük az irányt. A határ előtti Kercaszomor hivatalosan is Magyarország legbátrabb községe. Kercaszomor érdekessége, hogy temetőjében megmaradt pár azokból a régi sökfákból, amellyel hajdan az itteniek református halottaik előtt tisztelegve emeltek, amelyeket egy rövid megálló erejéig mi is megtekintünk. 
Ezt követően a határon átkelve Nagytótlakra utazunk, ahol a régió egy különlegességét, a település Árpád-kori rotundáját tekintjük meg. A 13. században Szent Miklós tiszteletére emelt körtemplom különlegessége, hogy falfelületeinek előbb secco, később freskófestés díszítése jelentős mértékben fennmaradt. 
Utunkat ismét magyar oldalon folytatva az őrségi fazekasok központjába Magyarszombatfára utazunk.  A magyarszombatfai  Fazekasházban ezzel a nagyon gazdag fazekas kultúrával és mesterséggel, vagy ahogy az itteniek hívják a gerencsérséggel ismerkedünk, melynek már több mint 700 éves hagyománya van ezen a vidéken.   

Magyarszombatfát elhagyva rövid megállót tartunk Gödörházán, ahol az őrségi szoknyás haranglábak egy másik szép példáját látjuk. A gödérházi szoknyás, fazsindelyes harangláb 1790-ben épült. 
Következő állomásunk Velemér települése lesz, ahol az Őrség két kuriózumát tekintjük meg: a veleméri fénytemplomot és a rajzos cseréptetők, a sindük kis padláskiállítását.  
Ezt követően egy magánkézben lévő padlást látogatunk meg, ahol a magyar írástörténet és néprajzi kutatás egyik csendes szenzációja, a  Varga Géza írástörténész által létrehozott veleméri sindümúzeum lakik. Az őrségi sindük, azaz rajzos tetőcserepek különleges népművészeti értékkel bírnak. Ezeken a sindükön ősvallási eredetű óvó-védő rajzocskákat jelenítettek meg, közte olyan hieroglifákat (vallásos jelentőségű szójeleket) is, amelyek a székely betűk előképei, népi párhuzamai voltak. 
Ezt követően Szentgyörgyvölgyre utazunk, ahol az őrség református népe által emelt  1787- ben épített magyarországi viszonylatban is az egyik leglátványosabb díszítésű templomát tekintjük meg. Különleges értéke a templomhajó festett famennyezetében rejlik, amelyen 88 darab téglalp alakú, kékre festett és bárányfelhőkkel díszített fatábla látható.   Programunk zárásaként egy, a szállásunk felé útba eső  kedves helyi vendéglőben fakultatív vacsorára hívjuk utasainkat.

3 nap

Szállásunkról való kései kijelentkezés lehetővé teszi számunkra, hogy élvezzük szálláshelyünk adottságait és a közeli Vadása-tóban fürödhessünk még egyet. 
Késő délelőtt hagyjuk el szállásunkat és indulunk Magyarország másik különleges tája a Kis- Balaton irányába. Ez a Zala folyó torkolatvidékét jelentő közel 150 négyzetkilóméteres mocsaras terület kimagaslóan értékes vizes élőhelyet jelent, ahol országunk egyik leggazdagabb madárvilága látható.  A Kis-Balaton számos része fokozottan védett terület, ezért csoportunkkal a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársainak kíséretében fedezzük fel annak legérdekesebb részeit. Rövid sétát követően közösen megtekintjük a  Diás-sziget azon területét, ahol a Fekete István Emlékhely áll. 
Szakvezetett sétánkat követően buszunkkal a Kányavári-sziget bejáratához megyünk. Ez a sziget a Kis-Balaton egyetlen olyan területe, mely szabadon látogatható. Az ikonikus hármas boltozatú hídon át gyalog érhetjük el a szigeten haladó Búbos Vöcsök tanösvényt. 
A Kis-Balaton területét elhagyva a Balaton déli partján haladva utazunk Budapestig. Útközben megállunk rövid megállót tartunk Balatonbogláron, hogy a vulkanikus kúpon emelkedő Xantus János Gömbkilátóból megcsodálhassuk a káprázatos balatoni panorámát. 
Utolsó programunk helyszínét elhagyva, három nap gazdag, életre szóló élményével térünk haza Budapestre a késő esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbuszos utazást első és a harmadik napon megbízható, felsőkategóriás autóbusszal,
- középkategóriás panzió 50 méterre a tóparttól,
- reggelis ellátást,
- wifi szolgáltatás a közös helyiségekben,
- idegenforgalmi adót,
- az idegenvezetést és csoportkísérést,
- a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő:
- ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő,
- Audiós eszköz és IFA: 2.000 Ft/fő, amely szerződéskötéskor az utazási irodának
fizetendő,
A szerződés aláírásával az utazók vállalják audiós eszközök elvesztése vagy súlyos
megrongálódása esetén fizetendő 17.000 Ft/db kötbér díját.

Választhatóan külön fizetendő díjak:
- Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás az utazás-feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 80 év alatt 1.500 Ft/fő/3 nap, amely az-irodában fizetendő.
- 2. napi fakultatív őrségi díj: 4.000 Ft/fő, minimum 20 fő, 20 fő alatt a díj arányosan
emelkedik,
- 1-2. napi fakultatív háromfogásos vacsorák díja: 3.000-3.500 Ft/fő/vacsora,
- Szalafő Őrségi Népi Műemlékegyüttes: F/NY 1.200 Ft/fő, GY/D: 800 Ft/fő,
- Szőce tőzegmohás láprét és Lápok Háza vezetéssel: F 900 Ft/fő, GY/D: 700 Ft/fő,
- Nagytótlak Árpád-kori rotunda helyi vezetéssel: pontosítás alatt,
- Velemér Sindü Múzeum Varga Géza írástörténész vezetésével: 1.000 Ft/fő,
- Veleméri Szentháromság-templom helyi vezetéssel: 600 Ft/fő,
- Szentgyörgyvölgy festett kazettás református templom: 200 Ft/fő adomány,
- Kis-Balaton Diás-sziget és Fekete István emlékhely látogatás a Nemzeti Park-munkatársának vezetésével: 1.500 Ft/fő, 20 fő alatt arányosan emelkedik a díja.Az utazás időpontja 2020. augusztus 7-9.,(péntektől vasárnapig)

Most fizetendő 4.800 Ft, a fennmaradó 33.100 Ft-ot az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nak kell fizetni. 

Kérjük, a kuponvásárlást követő 48 órán belül jelentkezen az útra az info@pannoniatravel.hu
e-mail címen,
- a személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel,
- a szerződéskötés online úton történik, így kényelmesen otthonról intézheti a foglalással
kapcsolatos teendőket.
- útjaink felől a info@pannoniatravel.hu e-mail címen és a +36 30 592 6107 telefonszámon is
érdeklődhet keddtől csütörtökig 11-13 és 13:30-18 óra között.

Indulás:

6:00 Nyugati pályaudvar melletti parkoló
6:15 Batthyány tér (a villamosmegállónál)

Találkozó mindkét helyen 15 perccel indulás előtt

Vidéki felszállási lehetőségek:
Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km.

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbuszos utazást első és a harmadik napon megbízható, felsőkategóriás autóbusszal,
- középkategóriás panzió 50 méterre a tóparttól,
- reggelis ellátást,
- wifi szolgáltatás a közös helyiségekben,
- idegenforgalmi adót,
- az idegenvezetést és csoportkísérést,
- a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő:
- ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő,
- Audiós eszköz és IFA: 2.000 Ft/fő, amely szerződéskötéskor az utazási irodának
fizetendő,
A szerződés aláírásával az utazók vállalják audiós eszközök elvesztése vagy súlyos
megrongálódása esetén fizetendő 17.000 Ft/db kötbér díját.

Választhatóan külön fizetendő díjak:
- Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás az utazás-feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 80 év alatt 1.500 Ft/fő/3 nap, amely az-irodában fizetendő.
- 2. napi fakultatív őrségi díj: 4.000 Ft/fő, minimum 20 fő, 20 fő alatt a díj arányosan
emelkedik,
- 1-2. napi fakultatív háromfogásos vacsorák díja: 3.000-3.500 Ft/fő/vacsora,
- Szalafő Őrségi Népi Műemlékegyüttes: F/NY 1.200 Ft/fő, GY/D: 800 Ft/fő,
- Szőce tőzegmohás láprét és Lápok Háza vezetéssel: F 900 Ft/fő, GY/D: 700 Ft/fő,
- Nagytótlak Árpád-kori rotunda helyi vezetéssel: pontosítás alatt,
- Velemér Sindü Múzeum Varga Géza írástörténész vezetésével: 1.000 Ft/fő,
- Veleméri Szentháromság-templom helyi vezetéssel: 600 Ft/fő,
- Szentgyörgyvölgy festett kazettás református templom: 200 Ft/fő adomány,
- Kis-Balaton Diás-sziget és Fekete István emlékhely látogatás a Nemzeti Park-munkatársának vezetésével: 1.500 Ft/fő, 20 fő alatt arányosan emelkedik a díja.


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Website
pannoniatravel.hu
Phone
(06-30) 592-6107
Address
1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!