Iratkozz fel hírlevelünkre!

Az 1000 éves Kalocsa felkeresése, Márton-napi libalakoma, új- és óbor kóstolás az 1200
pincét számláló Hajósi Pincefaluban, 1 főnek 11.490 Ft helyett 8.490 Ft, melyből most fizetendő 1.080 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható November 7., 2020-ig!

"Aki Márton napon libát nem eszik, az éhezni, aki újbort nem iszik, az szomjazni fog"- szól a mondás. 2020. november 7-én Márton-napi kirándulásunkon megkóstolhatjuk a Sárközi liba sültet Kalocsán a Duna-partján és ihatunk egy pohárral a felszentelt újborból is Hajóson, a pincefaluban.

Az utazás programja:

Kora reggel indulunk buszunkkal Budapestről az 1000 éves Kalocsára, hogy felfedezzük a történelmi, egyházi múltjáról, népművészetéről és a piros aranyáról is híres várost.

Elsőként bepillantunk a vasútállomásra. Különleges élményt nyújt a kalocsai vasútállomás népművészeti motívumokkal gazdagon díszített épülete, a homlokzat népművészeti motívumos díszítése és az ajtók illetve az érseki váró pingálása. Elvarázsol bennünket a kalocsai folklór, a Kalocsa-Sárköz népművészete. Látogatást teszünk a Népművészeti Tájházban, ahol elénk tárulnak a vén Duna menti hagyományok: a pingált falak, a gyönyörű hímzett motívumok. Tárlatvezetőnktől számos érdekességet tudhatunk meg. Tudta, hogy a kalocsai piros paprika és a kalocsai hímzés Hungarikum? A gyönyörű hímzések láttán nem csodálkozunk azon, hogy a híres sztárok is rajonganak a kalocsai motívumokért: Keshát, az énekesnőt egy földig érő, kalocsai mintás ruhában fotózták le a Los Angeles-i reptéren, Lewis Hamilton kalocsai mintás overállt viselt a Magyar Nagydíj időmérő edzésén, Jenson Button, a Brazil Nagydíjon tűnt fel kalocsai mintás overállban, de Nicole Kidman és Emma Watson is szívesen hordja a kalocsai hímzett ruháját. A magyar népi kultúra jegyében egy fazekas műhelybe térünk be. Kovács László keramikus nem múló lelkesedéssel vezet be bennünket a népi iparművészet ezen ágának rejtelmeibe és szellemiségébe.

A magyar népművészet mellett a paprika is elválaszthatatlan Kalocsától, így nem is csoda tán, hogy még múzeum-ot is „szenteltek” neki, Magyar Fűszerpaprika Múzeum néven. Tárlatvezetés révén a kalocsai fűszerpaprika történetével ismerkedünk meg, de természetesen vásárolhatunk is a friss őrölt paprikából vagy a paprika termékekből. Ittak már chilis pálinkát? Itt ezt is kipróbálhatják!
Kalocsán töltött időnkben megcsodálhatjuk a Kalocsa Szíve Program keretén belül megújult barokk főteret, helyi szakvezető kíséretében keressük fel a Nagyboldogasszony Főszékesegyházat, az Érsekkertben sétálva megtekintjük az Érseki Palotát. Nagy kultusza van Asztrik kalocsai érseknek, aki a magyar kereszténység korai történetének kiemelkedő képviselője volt. Szent István király megbízásából II. Szilveszter pápától áldást és koronát kért. Nagy szenzáció volt a városban, amikor 2014-ben azonosították Asztrik relikviáit és megtörtént az újratemetése. Sírját a Székesegyházban láthatjuk.
Ennyi gyönyörűség után jól esik megpihenni a Duna-partján, ahol a fakultatív Márton-napi libalakomát is elkölthetjük a Kék Duna étteremben.

A szabadidő után Hajós felé vesszük az irányt, amely  Magyarország legnagyobb pincefaluja, a népi építészet páratlan ritkasága. Az Európában egyedülálló pincefalu 24 kacskaringós utcából és mintegy 1200 pincéből áll. Hangulatos utcáiban sétálva lehetőségünk lesz pincelátogatásra és a pincében érlelődő Márton-napi újbor valamint az évek óta nemesedő óborok kóstolására is. A sváb őslakosság kultúrája máig megmaradt, és a legújabb építésű pincék is őrzik a hagyományokat. A hajósi pincék jellegzetes borai a fehérek közül a chardonnay és a cserszegi fűszeres, a vörösök közül pedig a cabernet sauvignon, a kékfrankos és a Magyarországon őshonos kadarka.

Számos szép élménnyel gazdagodva, az esti órákban indulunk haza, és a késő esti órákban érkezünk meg Budapestre.Az utazás időpontja: 2020. november 7. (szombat)

Most fizetendő 1.080 Ft, a fennmaradó 7.410 Ft-ot az Pannonia Program- és Utazási Iroda-ban kell fizetni.

A részvételi díj tartalmazza:

- autóbuszos utazást,
- magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
- szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő:
- ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő,

- Audiós eszköz fülhallgatóval: 700 Ft/fő, amely szerződéskötéskor az utazási irodának fizetendő,

Választhatóan fizetendő díjak:

- Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 400 Ft/fő,
- Nagyboldogasszony Főszékesegyház vezetéssel: F/D/NY: 1.000 Ft/fő,
- Népművészeti Tájház: F 1.000 Ft/fő, D/NY: 800 Ft/fő,
- Magyar Fűszerpaprika Múzeum: F/D/NY: 600 Ft/fő,
- Fazekas Alkotóház: F/D/NY: 500 Ft/fő,
- Fakultatív Márton-napi lakoma a Kék Duna étteremben: 3.500-3.800 Ft/fő.

Indulás:

6:50 Nyugati pályaudvar melletti parkoló
7:00 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtti buszmegállóban)
7:10 Soroksári út (a Lágymányosi híd utáni első buszmegálló)
Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.

FONTOS!

Kérjük, a kuponvásárlást követő 48 órán belül jelentkezzen az útra az info@pannoniatravel.hu e-mail címen,
- a személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel,
- a szerződéskötés online úton történik, így kényelmesen otthonról intézheti a-foglalássalkapcsolatos teendőket.
- útjaink felől a info@pannoniatravel.hu e-mail címen és a +36 30 592 6107 telefonszámon is érdeklődhet keddtől csütörtökig 11-13 és 13:30-18 óra között. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Website
pannoniatravel.hu
Phone
(06-30) 592-6107

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!