Iratkozz fel hírlevelünkre!
Ebből az akcióból további vásárolható opciók is elérhetőek a MaiKupon-on! A megtekintéshez kattints ide!

Advent Máltán! Repülős 4 napos utazás, *** -os szállodai elhelyezés reggelivel 1 főnek 34.900 Ft + 60.000 Ft repülőjegy és illeték. Most fizetendő 3.500 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható December 1., 2018-ig!

A lovagok szigetére, Máltára hívjuk utasainkat Advent első hétvégéjén. A három teljes nap ott tartózkodás ideje alatt igyekszünk bejárni a két legnagyobb szigetet. A főváros, Valletta még ez év végéig Európa Kulturális Fővárosa címet viseli, ezért külön aktualitása is van látogatásunknak. Tartsanak velünk és fedezzük fel közösen a több ezer év során a szigeten élő népek kultúrájának egyedi ötvöződését és építészeti emlékeit, élvezzük egy kicsit a tavaszi napfény melegítő sugarait, hiszen ebben az időszakban itt nem ritkán 20 fokos hőmérsékleteket is mérhetnek napközben!

Value 75 000 Ft
Discount -53 %
Teljes ár: 34 900 Ft
3 500 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Az utazás programja: 

1. nap:

A Liszt Ferenc repülőtéri találkozást és a repülőnk indulását követően, a reggeli órákban érkezünk Máltára. A repülőtéren bérelt autóbuszunkra szállunk, és mintegy negyedórányi utazást követően érkezünk meg a sliemai, tengerpart közeli szállodánkhoz. Csomagjainkat elhelyezhetjük a szálloda erre a célra kijelölt helyén, mivel a szobákat csak 14:00 óra után lehet elfoglalni. Ezt követően eldönthetik, hogy saját magunk állítjuk össze a napi programot, vagy pedig idegenvezetőnkkel tartanak.
Egész napos fakultatív kirándulásra invitáljuk utasainkat Valletta-ba. Nevét alapítójáról, Jean Parisot de La Valette johannita nagymesterről kapta. Szálláshelyünkről rövid sétát követően kishajóval megyünk a sziget fővárosába. Elsétálunk a Szent János katedrálishoz, mely a sziget legnagyobb és leghíresebb székesegyháza és egyúttal a világ egyik legszebb barokk templomaként tartják számon. A templom leghíresebb és legértékesebb műkincse  Caravaggio  alkotása, a Keresztelő Szent János lefejezése című festmény. A márványpadlózat alatt a lovagrend közel négyszáz lovagja és tisztje nyugszik. Elmegyünk a Barakka kertbe, ahonnan fantasztikus a panoráma a Nagy Kikötőre, az azt övező épületekre és a Három Városra. Az Alsó-Barakka parkban található a 2006. október 23-án avatott emléktábla, amely az `56-os magyar forradalomnak állít emléket. A Máltai Egyetem 1956- ban diákokat küldött a magyar felkelők megsegítésére, s bár nem jutottak tovább a magyar határnál, a szabadságharc emléke ma is él Máltán. Számos máltai család fogadott örökbe a forradalom után árván maradt magyar gyermekeket. Érintjük a Nagymesterek Palotáját, barangolunk a hangulatos óváros zegzugos utcácskáiban. Egy húsz perces, 5D-s dokumentumfilm  segítségével megismerhetjük Málta történetét, és kiderül miért lett a lovagok szigete. Ezt követően lehetőség lesz kis pihenőre, egy gyors ebéd elfogyasztására. A nap további részében áthajózunk a Három Városhoz, melyek valójában a fővároshoz tartozó, különböző sajátossággal, egyedi bájjal rendelkező kerületek. Isla, Málta egyik erődített városa. A másik Bormla, a Nagy Kikötő közelében, öt dombon épült. A harmadik pedig Birgu, ahol közösen sétát teszünk, érintve az Inkvizítor Palotáját, mely kihagyhatatlan látnivaló az ide látogató turisták számára. Programunk végén visszahajózunk Vallettaba, majd tovább Sliemaba.

Visszatérve elfoglalhatjuk szálláshelyünket, majd visszamehetünk hajóval Vallettaba, ahol kora esti sétát tehetünk az adventi hangulatba öltözött városban, karácsonyi ajándékokat vásárolhatunk, leülhetünk egy hangulatos étteremben vacsorázni. Sliemában sétálhatunk a tengerparti sétányon, és elkölthetjük vacsoránkat a korzó kínálta megannyi étterem valamelyikében, finom máltai bor kíséretében. Akinek kedve van, felfedezheti még a híres- hírhedt máltai éjszakai életet is. Szálláshelyünktől közel 5 km-re található a Paceville vigalmi negyed, a sziget éjszakai életének fellegvára.

2. nap:
A közös reggelinket követően egész napos fakultatív kirándulásra hívjuk utasainkat Málta második szigetére, Gozo-ra. Bérelt autóbuszunkkal Cirkewwára utazunk, ahol kompra szállunk és húszpercnyi hajózás után érkezünk meg   Għawdex  szigetre, vagy ismertebb nevén Gozo-ra. A legzöldebb máltai sziget, a legenda szerint ez az a hely, ahol Calypso elbűvölte Odüsszeuszt és hét évig révületben tartotta. A kikötőben egy másik bérelt autóbusz vár ránk. A sziget bejárása alatt ellátogatunk Xagħra községbe, ahol a Ġgantija egy kőkori megalitikus ikertemplom romja található, amely több mint hétezer éves múltra tekint vissza. A legenda szerint Sansunna, egy hatalmas istenasszony építette egyetlen éjszaka alatt. Elmegyünk Dwejrára, ahol az Azúr ablak nevű természetes kőhíd állt, amely  majdnem száz méter magasan ívelt a partra merőlegesen egy tengerben álló kőoszlopig, azonban 2017-ben egy viharban teljesen összeomlott. Egy négyszáz méteres mélyedésben beltenger is kialakult itt, amely összeköttetésben áll a nyílt tengerrel. Jó idő és igény esetén motoros csónak segítségével ki is hajózhatunk a tengerre. Ellátogatunk még Xlendi halászfaluba is, mely a sziget déli oldalán fekszik. Kis homokos tengerpartja és csodás panorámája miatt igen népszerű a turisták körében. Végezetül nem marad ki Rabat, angol nevén Victoria, a sziget nem hivatalos székhelye, amely nevet Viktória brit királynő
tiszteletére kapta. Sétálunk az óváros központjában, ahol szabadtéri piacokat szoktak tartani. Megtekintjük Gozo történelmi erődjét, a Citadellát, innen csodálatos a kilátás a városra. Rövid szabadidőnk alatt lehetőségünk lesz egy ebéd elfogyasztására és ajándékok vásárlására is.

Ezt követően autóbuszunkkal visszamegyünk Mgarr kikötőbe, majd a kompozás után Cirkewwában újra autóbuszra szállunk. Kora este érkezünk vissza szálláshelyünkre, ahol ismét lehetőségünk lesz a tengerparton sétálni, vagy hajóval egyénileg a fővárosba bemenni, egyénileg megvacsorázni.

3. nap:

Reggelinket követően egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra hívjuk utasainkat a sziget három leglátványosabb városának megismerésére. Az időjárás függvényében a híres Blue Grotto-nál (Kék Barlang) kezdjük kirándulásunkat, mely a sziget délnyugati részén található. Magas sziklákkal körülvett tengeri öböl, ahonnan indulnak a csónakok egy élvezetes közel harminc perces körutazásra, ha az időjárás is megengedi. Utunk során hét barlangot is érintünk, közöttük a Nászutas-, a Tükörkép- és a Macska barlangját. Ezt követően kirándulunk a 260 méter magasan elhelyezkedő híres Dingli-sziklákhoz, ami a sziget legmagasabb pontja és innen lenyűgöző panoráma tárul a szemünk elé. Következő megállónk Mdina lesz. A helybéliek „csendes városnak” az arabok Medina-nak nevezték, ebből rövidült a mai név. Az egykori fővárost ma már alig háromszázan lakják, de turistából annál több keresi fel naponta. Az ókori várfallal körülvett városban egyedülállóan keverednek a középkori és a barokk építészet stílusjegyei. Megnézzük a város főterén emelkedő 17. századi Szent Pál Katedrálist, a várfalról pedig szép látványban gyönyörködhet az idelátogató idegen. Utunkat folytatva Rabatban állunk meg. Sétálunk a hangulatos belvárosban, elmegyünk a Szent Pál plébániatemplomhoz, melyet annak a háznak a helyén emeltek, amelyben a hajótörött apostolt megvendégelő városi elöljáró, Publius lakott, aki nemcsak a keresztény hitre tért át Szent Pál hatására, de ő lett Málta első püspöke is, illetve később a kereszténység első szentté avatott mártírja Máltán. Elmegyünk a templom oldalához csatlakozó St. Publius kápolnához is, amely a Máltai lovagok számára lett létrehozva, és alatta található Szent Pál barlangja, amely a római időkben börtönként szolgált, és a helyi hagyomány szerint itt tartották fogva Szent Pált. Végül lehetőségünk lesz a Szent Pál katakombák megtekintésére is, melyet a római időkben temetkezésre használtak. Következő úti célunk a sziget közepén fekvő Mosta város. La Rotunda templomát a 19. század második felében építették a római Pantheon mintájára. Hatalmas kupolája a negyedik legnagyobb a világon. Programunk végén még megállunk kis időre Ta´Qaliban, ahol szabadidő keretében lehetőség lesz helyi kézművesek termékeiből vásárolni. A kirándulásunk végén visszatérünk szállodánkhoz.

4. nap:

A korai indulás miatt reggelinket hideg csomagként megkapva, elbúcsúzunk szálláshelyünktől és Máltától. Bérelt autóbusszal indulunk a repülőtérre. Várhatóan még dél előtt érkezünk meg Budapestre.
Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében
változhat.

A részvételi díj tartalmazza:
- légkondicionált autóbuszt a transzferekhez,
- 3 éjszakai szállást, tengerpart közeli 3 csillagos szállodában, Valletta közelében,
- büféreggelit a szállodában,
- a magyar nyelvű csoportkísérést, idegenvezetést (a fakultatív kirándulásokon felül),
- a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő díj az irodában:
- repülőjegy, 1 db maximum 55 x 40 x 23 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú kézipoggyász*, repülőtéri illetékek, helyi idegenforgalmi adó: 60.000 Ft/fő
- ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő
- 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,
- egyágyas felár: 15.000 Ft.

A részvételi díjon felül az irodában választhatóan fizetendő díjak:
- Feladható maximum 20 kg súlyú poggyász: jelenleg 26.650 Ft/fő, mely a Wizzair
mindenkori érvényes díjszabása szerint módosulhat.
- Tengerre néző szoba felára: 4.000 Ft/fő (egyágyas szoba esetén 8.000 Ft).
- Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 2.000 Ft/fő/4 nap; 18 év alatt:
1.000 Ft/fő/4 nap

Az választható fakultatív programok díjainak irodában és a helyszínen fizetendő részei:
- 2. napi egésznapos Gozo szigeti fakultatív kirándulás - minimum 10 fő jelentkezése esetén:

Az irodában fizetendő: 7.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 30 €/fő.
A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza az autóbuszos utazást bérelt buszokkal,  parkolási díjat, a Gozo-i hajójegyeket oda és vissza, a csoportkísérés és idegenvezetés, az audióseszköz és a szervezés díjait is.
A helyszínen külön fizetendő belépődíjak:
- Ggantija megalitikus templom: 9 €/fő, 12-17 év között és 60 év felett: 7 €/fő, 6-11 év
között: 5 €/fő,
- Dwejra – Azur Ablak helye, csónakázási lehetőség az időjárás függvényében: 5 €/fő,

 1. napi egésznapos Valletta és a Három Város fakultatív kirándulás - minimum
10 fő jelentkezése esetén:
Az irodában fizetendő: 7.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 15 €/fő.
A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza a valettai hajójegyeket (Sliema–Valletta–Sliema és Valletta–Három Város–Valletta között) oda és vissza, a belépőt a *Málta 5D filmre (magyar nyelven 9€/fő az egyéni belépő) egy üdvözlő itallal, a csoportkísérés és idegenvezetés, az audióseszköz és a szervezés díjait is.

- Valletta Szent János katedrális: 10 €/fő, 12-17 év között és 60 év felett: 8 €/fő, 12 év
alatt: ingyenes,

 3. napi egésznapos Blue Grotto–Dingli-sziklák–Mdina–Rabat–Mosta fakultatív
kirándulás - minimum 10 fő jelentkezése esetén:
Az irodában fizetendő: 7.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 20 €/fő.
A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza az autóbuszos utazást bérelt busszal, a
parkolás, a csoportkísérés és idegenvezetés, az audióseszköz és a szervezés díjait is.
- Blue Grotto hajózással: 9 €/fő, gyerek: 5 €/fő,
- Mosta Dóm: 2 €/fő,
- Rabat, Szent Péter katakomba: 5 €/fő, 12-17 év között és 60 év felett: 4 €/fő, 6-11 év
között: 3 €/fő,
Csoportos belépések esetén a belépődíjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

Menetrend:
-  Budapest, Liszt Ferenc repülőtér, Terminal 2B 06:00 – 08:20 Málta / járatszám: W6
2495
-  Málta 09:05 – 11:25 Budapest, Liszt Ferenc repülőtér, Terminal 2B / járatszám: W6
2496Az utazás időpontja: 2018. december 1-4. (szombat-kedd)

Most fizetendő 3.500 Ft, a fennmaradó  31.400 + 60.000 Ft  repülőjegyár és az ajánlatban felsorolt díjat az utazást szervező  Pannonia Program- és Utazási Irodában kell befizetni.

Vevőtájékoztató: 

Az akciós kupon megvásárlása után a kuponkód bediktálásával jelentkezni kell az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál az info@pannoniatravel.hu e-mailcímen, vagy a 30/592-6107 telefonszámon hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra között, vagy személyesen 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em. (Flórián Udvar)


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Website
pannoniatravel.hu
Phone
(06-30) 592-6107
Address
1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!