Iratkozz fel hírlevelünkre!
Ebből az akcióból további vásárolható opciók is elérhetőek a MaiKupon-on! A megtekintéshez kattints ide!

Advent Máltán! Repülős 4 napos utazás, *** -os szállodai elhelyezés reggelivel 1 főnek 34.900 Ft + 40.000 Ft repülőjegy és illeték. Most fizetendő 3.500 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható December 1., 2018-ig!

A lovagok szigetére, Máltára hívjuk utasainkat Advent első hétvégéjén. A három teljes nap ott tartózkodás ideje alatt igyekszünk bejárni a két legnagyobb szigetet. A főváros, Valletta még ez év végéig Európa Kulturális Fővárosa címet viseli, ezért külön aktualitása is van látogatásunknak. Tartsanak velünk és fedezzük fel közösen a több ezer év során a szigeten élő népek kultúrájának egyedi ötvöződését és építészeti emlékeit, élvezzük egy kicsit a tavaszi napfény melegítő sugarait, hiszen ebben az időszakban itt nem ritkán 20 fokos hőmérsékleteket is mérhetnek napközben!

Value 75 000 Ft
Discount -53 %
Teljes ár: 34 900 Ft
3 500 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Az utazás programja: 

1. nap:
A Liszt Ferenc repülőtéri találkozást és a repülőnk indulását követően, késő este érkezünk Máltára. A repülőtéren bérelt autóbuszunkra szállunk, és mintegy negyedórányi utazást követően érkezünk meg a sliemai, tengerpartközeli szállodánkhoz. A szobák elfoglalását követően szabadon dönthetünk a pihenés mellett, vagy egyénileg sétálhatunk a tengerparti sétányon, akár elkölthetjük kései vacsoránkat is a korzó kínálta megannyi étterem valamelyikében, finom máltai bor kíséretében. Akinek kedve van, felfedezheti a híres-hírhedt máltai éjszakai életet is. Szálláshelyünktől közel 5 km-re található a Paceville vigalmi negyed, a sziget éjszakai életének fellegvára.
2. nap:
A közös reggelinket követően egész napos fakultatív kirándulásra hívjuk utasainkat Málta második szigetére, Gozo-ra. Bérelt autóbuszunkkal Cirkewwára utazunk, ahol kompra szállunk és húszpercnyi hajózás után érkezünk meg   Għawdex  szigetre, vagy ismertebb nevén Gozo-ra. A legzöldebb máltai sziget, a legenda szerint ez az a hely, ahol Calypso elbűvölte Odüsszeuszt és hét évig révületben tartotta. A kikötőben egy másik bérelt autóbusz vár ránk. A sziget bejárása alatt ellátogatunk Xagħra községbe, ahol a Ġgantija egy kőkori megalitikus ikertemplom romja található, amely több mint hétezer éves múltra tekint vissza. A legenda szerint Sansunna, egy hatalmas istenasszony építette egyetlen éjszaka alatt. Elmegyünk Dwejrára, ahol az Azúr ablak nevű természetes kőhíd állt, amely  majdnem száz méter magasan ívelt a partra merőlegesen egy tengerben álló kőoszlopig, azonban 2017-ben egy viharban teljesen összeomlott. Egy négyszáz méteres mélyedésben beltenger is kialakult itt, amely összeköttetésben áll a nyílt tengerrel. Jó idő és igény esetén motoros csónak segítségével ki is hajózhatunk a tengerre. Ellátogatunk még Xlendi halászfaluba is, mely a sziget déli oldalán fekszik. Kis homokos tengerpartja és csodás panorámája miatt igen népszerű a turisták körében. Végezetül nem marad ki Rabat, angol nevén Victoria, a sziget nem hivatalos székhelye, amely nevet Viktória brit királynő
tiszteletére kapta. Sétálunk az óváros központjában, ahol szabadtéri piacokat szoktak tartani. Megtekintjük Gozo történelmi erődjét, a Citadellát, innen csodálatos a kilátás a városra. Rövid szabadidőnk alatt lehetőségünk lesz egy ebéd elfogyasztására és ajándékok vásárlására is.

Ezt követően autóbuszunkkal visszamegyünk Mgarr kikötőbe, majd a kompozás után Cirkewwában újra autóbuszra szállunk. Kora este érkezünk vissza szálláshelyünkre, ahol ismét lehetőségünk lesz a tengerparton sétálni, vagy hajóval egyénileg a fővárosba bemenni, egyénileg megvacsorázni.

3. nap:
Reggelink után egész napos fakultatív kirándulásra invitáljuk utasainkat Valletta-ba. Nevét alapítójáról, Jean Parisot de La Valette johannita nagymesterről kapta. Szálláshelyünkről rövid sétát követően kishajóval megyünk a sziget fővárosába. Elsétálunk a Szent János katedrálishoz, mely a sziget legnagyobb és leghíresebb székesegyháza és egyúttal a világ egyik legszebb barokk templomaként tartják számon. A templom leghíresebb és egyúttal legértékesebb műkincse  Caravaggio  alkotása, a Keresztelő Szent János lefejezése című festmény. A márványpadlózat alatt a lovagrend közel négyszáz lovagja és tisztje nyugszik. Elmegyünk a Barakka kertbe, ahonnan fantasztikus a panoráma a Nagy Kikötőre, az azt övező épületekre és a Három Városra. Az Alsó-Barakka parkban található a 2006. október 23-án avatott emléktábla, amely az `56-os magyar forradalomnak állít emléket. A Máltai Egyetem 1956-ban diákokat küldött a magyar felkelők megsegítésére, s bár nem jutottak tovább a magyar határnál, a szabadságharc emléke ma is él Máltán. Számos máltai család fogadott örökbe a forradalom után árván maradt magyar gyermekeket. Érintjük a Nagymesterek Palotáját, barangolunk a hangulatos óváros zegzugos utcácskáiban. Egy húsz perces, 5D-s dokumentumfilm segítségével megismerhetjük Málta történetét, és kiderül miért lett a lovagok szigete. Ezt követően lehetőség lesz kis pihenőre, egy gyors ebéd elfogyasztására. A nap további részében áthajózunk a Három Városhoz, melyek valójában a fővároshoz tartozó, különböző sajátossággal, egyedi bájjal rendelkező kerületek. Isla (Senglea) Málta egyik erődített városa. A másik Bormla, a Nagy Kikötő közelében, öt dombon épült. A harmadik pedig Birgu, ahol közösen sétát teszünk, érintve az Inkvizítor Palotáját, mely kihagyhatatlan látnivaló az ide látogató turisták számára. Programunk végén visszahajózunk Vallettaba, ahol egyénileg tölthetjük el a nap további részét. Kora esti sétát tehetünk az adventi hangulatba öltözött városban, karácsonyi ajándékokat vásárolhatunk, vagy leülhetünk egy hangulatos étteremben vacsorázni. A szabadidő után közösen vagy később egyénileg hajózhatunk vissza Sliemába.

4. nap:
Reggelinket és rövid szabadidőt követően egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra hívjuk utasainkat a sziget három leglátványosabb városának megismerésére. Az időjárás függvényében a híres Blue Grotto-nál (Kék Barlang) kezdjük kirándulásunkat, mely a sziget délnyugati részén található. Magas sziklákkal körülvett tengeri öböl, ahonnan indulnak a csónakok egy élvezetes közel harminc perces körutazásra, ha az időjárás is megengedi. Utunk során hét barlangot is érintünk, közöttük a Nászutas-, a Tükörkép- és a Macska barlangját. Ezt követően kirándulunk a 260 méter magasan elhelyezkedő híres Dingli- sziklákhoz, ami a sziget legmagasabb pontja és innen lenyűgöző panoráma tárul a szemünk elé. Következő megállónk Mdina lesz. Az arabok Medina-nak nevezték, ebből rövidült a mai név. Az egykori fővárost ma már alig háromszázan lakják, de turistából annál több keresi fel naponta. Az ókori várfallal körülvett városban egyedülállóan keverednek a középkori és a barokk építészet stílusjegyei. Utunkat folytatva Rabatban állunk meg. Megnézzük a város főterén emelkedő, 17. századi Szent Pál plébánia templomot, melyet annak a háznak a helyén emelték, amelyben a hajótörött apostolt megvendégelő városi elöljáró, Publius lakott, aki nemcsak a keresztény hitre tért át Szent Pál hatására, de ő lett Málta első püspöke is, illetve később a kereszténység első szentté avatott mártírja Máltán. Elmegyünk a templom oldalához csatlakozó St. Publius kápolnához is, amely a Máltai lovagok számára lett létrehozva, és alatta található Szent Pál barlangja, amely a római időkben börtönként szolgált, és a helyi hagyomány szerint itt tartották fogva Szent Pált. Következő úticélunk a sziget közepén fekvő Mosta város. La Rotunda templomát a 19. század második felében építették a római Pantheon mintájára. Hatalmas kupolája a negyedik legnagyobb a világon. Programunk végén még megállunk kis időre Ta´Qaliban, ahol szabadidő keretében lehetőség lesz helyi kézművesek termékeiből vásárolni.

A kirándulásunk végén visszatérünk szállodánkhoz, elbúcsúzunk Máltától és indulunk a repülőtérre. Késő esti járatunkkal éjfél körül érkezünk meg Budapestre.
Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.

A részvételi díj tartalmazza:
- légkondicionált autóbuszt a transzferekhez,
- 3 éjszakai szállást, tengerpart közeli 3 csillagos szállodában, Valletta közelében,
- büféreggelit a szállodában,
- a magyar nyelvű csoportkísérést, idegenvezetést (a fakultatív kirándulásokon felül),
- a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő díj az irodában:
- repülőjegy, 1 db maximum 55 x 40 x 23 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú kézipoggyász*, repülőtéri illetékek, helyi idegenforgalmi adó: 40.000 Ft/fő
- ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő
- 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,
- egyágyas felár: 15.000 Ft.

A részvételi díjon felül az irodában választhatóan fizetendő díjak:
- Feladható maximum 20 kg súlyú poggyász: jelenleg 26.650 Ft/fő, mely a Wizzair
mindenkori érvényes díjszabása szerint módosulhat.
- Tengerre néző szoba felára: 4.000 Ft/fő (egyágyas szoba esetén 8.000 Ft).
- Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 2.000 Ft/fő/4 nap; 18 év alatt:
1.000 Ft/fő/4 nap

Az választható fakultatív programok díjainak irodában és a helyszínen fizetendő részei:
- 2. napi egésznapos Gozo szigeti fakultatív kirándulás - minimum 10 fő jelentkezése esetén:

Az irodában fizetendő: 7.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 30 €/fő.
A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza az autóbuszos utazást bérelt buszokkal,  parkolási díjat, a Gozo-i hajójegyeket oda és vissza, a csoportkísérés és idegenvezetés, az audióseszköz és a szervezés díjait is.
A helyszínen külön fizetendő belépődíjak:
- Ggantija megalitikus templom: 9 €/fő, 12-17 év között és 60 év felett: 7 €/fő, 6-11 év
között: 5 €/fő,
- Dwejra – Azur Ablak helye, csónakázási lehetőség az időjárás függvényében: 5 €/fő,

 3. napi egésznapos Valletta és a Három Város fakultatív kirándulás - minimum
10 fő jelentkezése esetén:
Az irodában fizetendő: 7.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 15 €/fő.
A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza a valettai hajójegyeket (Sliema–Valletta–Sliema és Valletta–Három Város–Valletta között) oda és vissza, a belépőt a *Málta 5D filmre (magyar nyelven 9€/fő az egyéni belépő) egy üdvözlő itallal, a csoportkísérés és idegenvezetés, az audióseszköz és a szervezés díjait is.

- Valletta Szent János katedrális: 10 €/fő, 12-17 év között és 60 év felett: 8 €/fő, 12 év
alatt: ingyenes,

 4. napi egésznapos Blue Grotto–Dingli-sziklák–Mdina–Rabat–Mosta fakultatív
kirándulás - minimum 10 fő jelentkezése esetén:
Az irodában fizetendő: 7.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 20 €/fő.
A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza az autóbuszos utazást bérelt busszal, a
parkolás, a csoportkísérés és idegenvezetés, az audióseszköz és a szervezés díjait is.
- Blue Grotto hajózással: 9 €/fő, gyerek: 5 €/fő,
- Mosta Dóm: 2 €/fő,
- Rabat, Szent Péter katakomba: 5 €/fő, 12-17 év között és 60 év felett: 4 €/fő, 6-11 év
között: 3 €/fő,
Csoportos belépések esetén a belépődíjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Az utazás időpontja: 2018. december 1-4. (szombat-kedd)

Most fizetendő 3.500 Ft, a fennmaradó  31.400 + 40.000 Ft  repülőjegyár és az ajánlatban felsorolt díjat az utazást szervező  Pannonia Program- és Utazási Irodában kell befizetni.

Vevőtájékoztató: 

Az akciós kupon megvásárlása után a kuponkód bediktálásával jelentkezni kell az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál az info@pannoniatravel.hu e-mailcímen, vagy a 30/592-6107 telefonszámon hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra között, vagy személyesen 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em. (Flórián Udvar)


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Website
pannoniatravel.hu
Phone
(06-30) 592-6107
Address
1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!