Iratkozz fel hírlevelünkre!

Adria gyöngyszemei: Koper – Piran – Novigrad – Rovinj – Pula – Rijeka – Opatija tavaszi hangulatban, március idusán. Buszos 3 napos utazás, szállodai elhelyezés, félpanzió itallal 52.900 Ft helyett 39.900 Ft. Most fizetendő 4.000 Ft.

Akció kép
Az ajánlat beváltható March 15., 2019-ig!

Mediterrán körutazásra hívjuk utasainkat kora tavasszal, ahol az időjárás március közepén már a közeledő tavasz illatát idézi. Végig járjuk a szlovén tengerpartot, körbe utazzuk az Isztriát, megnézzük hol raboskodott Sándor Mátyás, a monarchia idejét  idézzük Abbáziában és Fiumében.

Value 52 900 Ft
Discount -25 %
Teljes ár: 39 900 Ft
4 000 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Share with others

Az utazás programja:

1.nap:
Kora reggeli indulásunkat követően Maribor és Ljubljana érintésével érkezünk meg a szlovén tengerpartra, Koperbe. A város Szlovénia egyetlen tengeri kikötője, ahol sétát teszünk a mediterrán hangulatú óvárosban velencei stílusú paloták, terek, templomok világában. Arra is lesz időnk, hogy leüljünk meginni egy igazi olasz kávét, kapucsínót vagy megkóstoljuk az eredeti olasz pizzát, pastát.
Tovább haladva átutazunk egy olaszos hangulatú kisvároson, Izolán, majd Piranban állunk meg, mely az Adria egyik valódi gyöngyszeme. A trieszti-öbölben mélyen benyúló félszigeten emelkedik ez a velencei hangulatú városka. Az 1608-ban épült Szent György templom harangtornya a velencei Campanile utánzata. Megannyi szép ház, tér, utca sétára készteti az idelátogató vendéget.
Ezt követően Horvátország felé vesszük az irányt. Portorožban érintjük még a közkedvelt, méltán népszerű szállodasort, és hamarosan elérjük a szlovén-horvát határt. Kora este a kellemes hangulatú egykori olasz (Cittanova), de Novigrad néven ismert tengerparti városkába érkezünk. A rövid sétánkat követően a tenger partján, sűrű fenyőerdő ölelésében található szállodánkban elfoglaljuk szobáinkat és némi felfrissülést követően elfogyasztjuk svédasztalos vacsoránkat.

2.nap:
Reggelinket követően egész napos, tartalmas fakultatív kirándulásra hívjuk utasainkat, bejárva az Isztriát. Poreč lesz az első megállónk. Idillikus, kifejezetten szép város. A római kori várfalak egy része ma is felfedezhető. Legfőbb nevezetessége a Szent Euphrasius  Bazilika 6. századi korai keresztény vallási épület együttes mozaikja, mely UNESCO Világörökség részét képezi. Elsétálunk a mediterrán stílusban, tengerpartnál épült Városházához, más néven Loggia, ami a város jelképe is egyben. Nyüzsgő kis utcácskák, zsúfolt kávézók és tavernák nyújtanak igazán „délszaki életérzés”-t. Poreč nem csak nyáron, hanem egész éven át népszerű a turisták számára. Tovább a part mentén kanyargó úton, a Lim fjordot érintjük. Ez egy szurdokszerű képződmény, amely tíz kilométer hosszan nyúlik be a szárazföldbe. Egy fotó erejéig letérünk az útról a fjord végénél található magaslaton, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik az öbölre. Az Isztria egyik legfestőibb parti városában, Rovinjban állunk meg ezután. Óvárosa régi velencei stílusú házaival, hangulatos kis terecskéivel, szűk sikátoraival kihagyhatatlan látnivalója az erre utazónak. Városnéző sétánk során a velencei oroszlánnal díszített Balbi- kapun lépünk be az óvárosba. Érintjük a 17. században épült Városházát, felmegyünk a legmagasabb ponton álló, 18. században épült Szent Eufémia templomhoz, mely 60 méter magas tornyával a város jelképe is egyben. A lépcsős kis utcácskák végén szinte mindig kivillan az Adria csillogó víztükre. Tartózkodásunk ideje alatt lehetőségünk lesz rövid pihenőre, ebédünk elfogyasztására, megkóstolva a tenger gyümölcseit, vagy csak egy kávé mellett kicsit élvezni az őszi mediterrán hangulatot.

Következő megállónk az Isztria legnagyobb városa, Pula, ahol a horvát mellett az olasz is hivatalos nyelv. A római kori városban sétálva valóságos időutazásban lehet részünk. Román, gótikus, reneszánsz és barokk építészet emlékei sorakoznak egymás mellett, ahova beépültek a 21. századi világ kellékei, a kávézók, tavernák, pizzériák, végeláthatatlan sora. Mindezeket felülmúlja a római Sergius diadalíve, Róma és Augustus temploma, az Ikerkapu, és az Amfiteátrum patinája. Belső Isztriában utazunk tovább és a félsziget közigazgatási székhelyén, Pazinban állunk meg. Várát a 10. században építették, de mai alakját a 15-16. században nyerte el. Fő látványossága a Pazinica-patak víznyelője, a 130 méter mély Fojba-szakadék. A különleges képződmény Dantét is megihlette, aki innen vette a Pokol kapujának ötletét. De itt vetette a mélybe magát börtönéből megszökve Verne Gyula hőse, Sándor Mátyás, és tűnt el a Fojba patak vizében, majd barlangi járatokon keresztül úszva érkezett el a Lim fjordig. Az óvárosban lévő Szent Miklós templomot 1266-ban építették román stílusban. Megkóstolhatjuk a helyi ízeket, sajtot, likőrt és az arany áron mért szarvasgombát.
Még sötétedés előtt visszaérkezünk Novigradba, ahol egy rövid sétát teszünk az óvárosban, melynek különlegessége, hogy épségben maradtak a 10. században épült várfalai. Ehhez hasonló várfalat csak Dubrovnikban láthatunk. Kora este élményekkel feltöltődve érkezünk vissza már jól ismert szálláshelyünkre, ahol elköltjük közös vacsoránkat. Akik nem tartanak a körutazásra, ajánlunk egy sétát Novigrad óvárosában. Fedezzék fel egyénileg a zeg-zugos utcácskákat, pihenjenek egyet a tengerparton, üljenek be egy tavernába vagy kávézóba. Az isztriai lakosok szerint itt vannak a legjobb tenger gyümölcsei vendéglők. A közeli négycsillagos szálloda 25 méteres medencéje, a wellness és fitness szolgáltatásai térítés ellenében vehetők igénybe.

3.nap:
Svédasztalos reggelinket követően búcsút veszünk szállodánktól, majd keresztül az Isztrián Labin az első megállónk. A történelmi óváros 300 méter magas szikladombon épült, ahonnan felejthetetlen a panoráma a Kvarner-öbölre, és a városhoz tartozó üdülőhelyre, Rabacra. Az Isztria egyik legszebb óvárosában akár egy múzeumban sétálnánk. 15. századi velencei, gótikus templom, 17. századi városháza, reneszánsz kastélyok, barokk paloták csodálhatóak meg.

Következő megállónk Abbazia, vagy mai nevén Opatija, mely a múlt századfordulón az osztrák-magyar monarchia egyik legjelentősebb fürdővárosa volt. Varázsát az ekkor épült elegáns szállodák, a fényűző teraszos villák, zöldellő kertek és parkok adják. Napjainkban is élmény a pálmafás sétányon végig korzózni, vagy megpihenni ebben a bájos környezetben egy kávézóban, de akár egy padon is a tengerpart mellett. Itt arra is lesz időnk, hogy igény esetén ebédünket elfogyasszuk.
Tovább folytatva utunkat a legnagyobb horvát kikötővárosba, Rijekaba, az egykori Fiumeba érkezünk. A 19-20. század fordulóján, az osztrák-magyar monarchia idején élte igazi virágkorát. Rövid itt tartózkodásunk ideje alatt végig sétálunk a Korzón, ami a város főutcája, nem csak a helybéliek, hanem a turisták kedvelt találkozóhelye. Sokaknak itt kezdődik a nap és itt is végződik. A kávézókban, éttermekben mindig nyüzsgő az élet, akár nyár, akár tél van. Egymást érik a 19. század második felében épült szecessziós épületek, melyek vagy szállodák, vagy hivatalok. A szecessziós Óratorony végső alakját IV. Károly idejében nyerte el. Homlokzatán a kétfejű sas szimbolizálja a császári időket. Az Óratorony alatt áthaladva érjük el a Szent Vitus Székesegyházat, ami a város egyetlen barokk temploma a 17. század első feléből.
Programunk végén autóbuszunkkal hazafelé indulunk, és Károlyváros, Zágráb valamint Nagykanizsa érintésével érkezünk vissza Budapestre.

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
- szállást 3 csillagos szállodában,
- a büféreggelit és a svédasztalos vacsorát ásványvíz, üdítő, bor- vagy sörfogyasztással,
- a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
- a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő:
-  ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő
-  1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,
-  egyágyas felár: 9.900 Ft/fő

Külön fizetendő díj:
- Isztriai fakultatív autóbuszos körutazás a 2. napon: 30 €
A fakultaív kirándulás a buszos utazás, a parkolás, idegenvezetés és csoportkísérés és a
szervezés díját is tartalmazza. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege
időközben változhat.

A 400 méterre található Aminess Maestral Hotel**** 2500 m2-es wellness center szolgáltatásai:
- 3 órás wellness (2 whirpool, jeges zuhany, gőzfürdő, szauna világ: török, finn, bio) használat: 140 HRK/fő,
- 25 méteres melegített tengervizes medence (egyszeri belépéssel): 55 HRK/fő,
- Medence + fitness (280 m2-es fitness termét 30 féle eszközzel, egyszeri belépéssel): 60 HRK/fő,
- Törülköző bérlés: 25 HRK/fő.


Az utazás időpontja 2019. március 15-17. (péntek-szombat-vasárnap)

Most fizetendő 4.000 Ft a fennmaradó 35.900 Ft-ot az Utazási Iroda-ban kell fizetni.

Az akciós kupon megvásárlása után a kuponkód bediktálásával jelentkezni kell az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál az info@pannoniatravel.hu e-mailcímen, vagy a 30/592-6107 telefonszámon hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra között, vagy személyesen 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em. (Flórián Udvar)

Kötelezően külön fizetendő:
-  ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő
-  1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,
-  egyágyas felár: 9.900 Ft/fő

Külön fizetendő díj:
- Isztriai fakultatív autóbuszos körutazás a 2. napon: 30€
A fakultatív kirándulás a buszos utazás, a parkolás, idegenvezetés és csoportkísérés és a szervezés díját is tartalmazza. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

Indulás:

6:00 Blaha Lujza tér (Europeum előtti buszöböl)
6:15 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.

Vidéki felszállási lehetőségek:
- Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, Agip benzinkút, 10 km,
- Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km,
- Siófok, M7-es autópálya, 65-ös út lehajtója, Tesco áruház parkolója,
- Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya MOL benzinkút, 138 km,
- Nagykanizsa, régi 7-es út mellettAz ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Pannonia Program- és Utazási Iroda
Cég
Pannonia Humana Kft
Website
pannoniatravel.hu
Phone
(06-30) 592-6107
Address
1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em.

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!